עבור לתוכן

שאלה בקשר ל-V-Sync

Featured Replies

פורסם

כותרת*

קראתי תדיון על זה אבל לא כל כך הבנתי מי נגד מי

אפשר הסבר קטן על OFF/ON של VSYNC

אני כרגע על OFF גם בהגדרות של נווידיה וגם במשחקים

יש לי מסך 120HZ LCD

פורסם

התמונה במסך לא משתנה באופן רציף, אלא [קצב הרענון] פעמים בשניה. האות לבניית התמונה שמספק כרטיס המסך גם הוא לא משתנה באופן רציף, אלא מעודכן גם הוא מספר סופי של פעמים בשנייה, כתלות ביכולותיו ובדרישות המשחק. כאשר אין התאמה בין רגע המעבר בין הפריימים בין המסך לכרטיס המסך, יכול להיות שהתמונה המוצגת במסך ברגע כלשהו, במקום להוות פריים שלם אחד, תורכב בחלקה מהפריים הקודם ובחלקה מהפריים הנוכחי. כאשר מדובר במשחק "מהיר" (משחק בו התצוגה על המסך משתנה באופן מהיר מאוד), ניתן לפעמים לחוש ב"קריעה" בין הפריימים לרוחב המסך. כאשר VSYNC מופעל, כרטיס המסך דואג לתאם בין ה"עדכונים" שהוא שולח למסך לבין מחזורי הרענון של המסך, ובכך מבטל את התופעה שתוארה לעיל. המחיר עשוי להיות ביצועים נמוכים יותר, הן כי נדרש כוח חישוב בשביל תאום זה והן כי כרטיס המסך נאלץ "להמתין" לרענון המסך בשביל לשלוח מידע חדש.

את מידת ההשפעה של הפונקצייה הזו במשחק ספציפי לא ניתן להעריך מבלי לנסות לבד ולראות בעיניים שלך האם יש הבדל באיכות התצוגה והביצועים.

פורסם
  • מחבר

אז מה עדיף לשים כבוי או דולק?

כעיקרון כל הזמן הייתי עם OFF ורק אתמול שמתי לב שזה שם לי בקרסיס 2 על ON ואז שמתי את זהOFF

פורסם
  • מחבר

מישהו פעם אמר לי שON זה מגביל אותך לקצב רענון מסך?

או שOFF מגביל אותי לקצב רענון?

פורסם

אח שלי, אם לא הבנת את מה שכתבתי מקודם באמת שאין לי איך להסביר לך. רק לחדד, בשני המקרים אתה מוגבל לקצב רענון המסך. מן הסתם מסך שבנוי לשנות את התצוגה לא יותר מ120 פעמים בשנייה לא מסוגל להציג יותר מ120 תמונות בשנייה, בין אם הן מסונכרנות עם המסך ובן אם לאו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים