עבור לתוכן

עזרה בחיבור מנורה לחשמל

Featured Replies

פורסם

היי, אני מנסה לחבר פרוז'קטור הלוגן שהגיע ללא כבל חשמל.

קניתי כבל ותקע, וקיבלתי עצות, אבל אני לא 100% בטוח.

אז אני יודע שכבל צהוב הולך לכבל צהוב. ואני יודע שחום זה מתח, וכחול זה יכול להיות גם וגם. השאלה היא - איפה להשחיל? שניהם לבנים..

photojun19123644pm.jpg

שנית, אין לי מושג איך לחבר את אותם כבלים בצד השני לתקע, כי אין עליו בכלל שום צבע.

photojun19123659pm.jpg

תודה מראש!

פורסם

בניגוד למתח ישיר (סוללות, מצבר, מעגלים פנימיים)

אין ממש פלוס ומינוס במתח חילופין (מה שיוצא מהשקע), בגלל זה תקע של שני פינים אפשר לחבר גם הפוך.

הכבל הצהוב/ירוק זו הארקה שאותה מחברים לפין התחתון בשקע.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%A8%D7%9D_%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9F

מקווה שלזה התכוונת.

פורסם
  • מחבר

בניגוד למתח ישיר (סוללות, מצבר, מעגלים פנימיים)

אין ממש פלוס ומינוס במתח חילופין (מה שיוצא מהשקע), בגלל זה תקע של שני פינים אפשר לחבר גם הפוך.

הכבל הצהוב/ירוק זו הארקה שאותה מחברים לפין התחתון בשקע.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%A8%D7%9D_%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9F

מקווה שלזה התכוונת.

אוקיי, יופי. אז אחבר את החום בימין והכחול בשמאל.

אבל מה בנוגע לתקע..?

פורסם

למקרה שלא הבנת, אותו ההגיון בדיוק תקף בכל שלבי החיבור - לרבות חיבור הכבל לתקע... אגיד לך עוד משהו: אם אתה לא מבין שהכבל הוא רק מדיום העברה ושזה לא משנה האם אתה מחבר את החום לכבל הימני בפרוזקטור ולפין הימני בתקע או שאתה משתמש דווקא בכחול לשם כך, או שאתה יכול בכלל להצליב בין החיבורים כי אין בזרם חילופין "פלוס" ו"מינוס", אולי עדיף שקודם תקרא קצת על מעגלים חשמליים ברשת ורק אח"כ תנסה להתעסק עם זה בידיים.

פורסם
  • מחבר

למקרה שלא הבנת, אותו ההגיון בדיוק תקף בכל שלבי החיבור - לרבות חיבור הכבל לתקע... אגיד לך עוד משהו: אם אתה לא מבין שהכבל הוא רק מדיום העברה ושזה לא משנה האם אתה מחבר את החום לכבל הימני בפרוזקטור ולפין הימני בתקע או שאתה משתמש דווקא בכחול לשם כך, או שאתה יכול בכלל להצליב בין החיבורים כי אין בזרם חילופין "פלוס" ו"מינוס", אולי עדיף שקודם תקרא קצת על מעגלים חשמליים ברשת ורק אח"כ תנסה להתעסק עם זה בידיים.

צודק, ואני מתכוון לעשות זאת, אבל אני צריך שזה יעבוד עוד היום.

אם אתה יכול לומר לי איזה משלושת החיבורים בתקע הוא הground, אוכל להמשיך..

פורסם

בזרם חילופין יש מתח("חי") ואפס. חיבור הפוך שלהם עלול להרוס מכשירי חשמל מסויימים. נכון שיש מקרים (כמו נורות) שזה לא משנה אם מחברים הפוך, אבל לטעון שזה לא משנה בכלל ואפשר תמיד לחבר איפה שרוצים?..

מי שלא באמת מבין בחשמל, שלא יתן עצות לאחרים. אתם עלולים לסכן חיים.

לשואל, בתקע אמור להיות לך ליד החיבורים סימון ~ מוטבע בצד אחד, ו 0 בצד השני. חום (חי) הולך ל~, כחול הולך ל 0.

בנוגע לצד השני, אין לי מושג. יש סיכוי טוב שבמקרה הזה זה אכן לא משנה, אבל אל תעשה את זה בלי שמישהו שבאמת מבין יענה לך.

פורסם
  • מחבר

בזרם חילופין יש מתח("חי") ואפס. חיבור הפוך שלהם עלול להרוס מכשירי חשמל מסויימים. נכון שיש מקרים (כמו נורות) שזה לא משנה אם מחברים הפוך, אבל לטעון שזה לא משנה בכלל ואפשר תמיד לחבר איפה שרוצים?..

מי שלא באמת מבין בחשמל, שלא יתן עצות לאחרים. אתם עלולים לסכן חיים.

לשואל, בתקע אמור להיות לך ליד החיבורים סימון ~ מוטבע בצד אחד, ו 0 בצד השני. חום (חי) הולך ל~, כחול הולך ל 0.

בנוגע לצד השני, אין לי מושג. יש סיכוי טוב שבמקרה הזה זה אכן לא משנה, אבל אל תעשה את זה בלי שמישהו שבאמת מבין יענה לך.

אז לא לחבר את החום בימין והכחול בשמאל?

בתקע יש "N" ו"L" והמספר "3" למטה.

פורסם

ההארקה היא תמיד החיבור התחתון. הסימון המקובל בשביל כבל ההארקה הוא הכבל הצהוב-ירוק. כאמור זה לא משנה באיזה צבע כבל משתמשים בשביל לחבר את הכבל הצהוב-ירוק בפרוז'קטור לחיבור התחתון בתקע (כל עוד אתה אכן מחבר דווקא בין שני הדברים הללו - בהבדל מחיבורי המתח את החיבור הזה אי אפשר להצליב עם שום דבר), אבל מומלץ בחום להשתמש בכבל עם הסימון הנכון בשביל שמי שעשוי לפרק ולתקן את המכשיר אחריך לא יטעה.

יוני, אמנם מה שתארת זה אכן הסימון, אך לכל עניין תפעולי מדובר בסימן מוסכם בלבד (ודווקא יצא לי להתעסק עם חשמל ביתי לא מעט). הרי מתח הוא עניין יחסי, ואין זה משנה האם הימני הוא "0" והשמאלי הוא "+50" ברגע נתון או שהשמאלי הוא "0" והימני הוא "-50" ברגע נתון. בשני המקרים כל מכשיר שתחבר "ירגיש" באותו הרגע בדיוק אותו הדבר. נראה לי שדווקא אתה הוא זה ש"לא באמת מבין" איך עובד זרם חילופין, למרות שאתה מכיר את הסימונים.

מבחינה בטיחותית יש כמובן הבדל, שכן חיבור ה"0" אמור להיות במתח נייטרלי יחסית לסביבה ולכן לא אמור לחשמל אותך בהבדל מהחיבור ה"חי", אבל בכל מקרה הרי לא מומלץ לגעת בכבל חשוף המחובר לרשת, נכון?

ואגב, במכשירי חשמל הדורשים "כיווניות" מסויימת יש מיישר זרם, ואילו המיישר עצמו מתייחס לשני המוליכים באופן סימטרי לחלוטין שכן גם הוא עובד על הפרשים בלבד ואין לו שום דרך להבחין בין חיבור "נכון" ל"הפוך".

פורסם

חיבור לפנס, מהכבל - צהוב כמו שבתמונה החום והכחול לא משנה.

חיבור לתקע, צהוב חבר לחיבור עמצעי תחתון, החום והכחול לא משנה.

אתה יכול לחבר בלב שקט...

פורסם

vic07 - אתה טועה. החום מתחלף בין פלוס ומינוס (ומכאן "זרם חילופין"), אבל הכחול הוא תמיד אפס. אם תיגע בחום תתחשמל (בהנחה שיש לזרם לאן ללכת, למשל אם אתה עומד יחף על הרצפה), אם תיגע רק בכחול לא יקרה כלום (אני מדבר גם מניסיון, עשיתי הרבה שטויות בתור ילד).

אולי כדאי שמנהל יעביר את הדיון הזה לפורום אלקטרוניקה לפני שמישהו באמת יתחשמל פה. אולי אני לא מבין יותר מדי בחשמל, אבל אני כן מבין שמצב שבו אנשים שלא מבינים מספיק בחשמל מיעצים למישהו אחר הוא מצב לא טוב.

פורסם
  • מחבר

הצלחה! :yelclap:

חיברתי את הצהוב למטה ושוב - החום בימין והכחול בשמאל וזה הצליח!!

תודה רבה לכל מי שעזר.

ובמיוחד duk4u שהסביר לי את זה בפשטות!

פורסם

יוני, אם אתה לא מצליח להבין את מה שאמרתי (למשל, שלעניין הבטיחותי דווקא כן סייגתי את דברי), באמת כדאי שלא תדחף לדיונים בנושא. אני אחזור על דברי בשפה פשוטה: אם נוגעים בכבל אחד, בוודאי שזה משנה האם מדובר ב"0" או בחילופין. יחד עם זאת, כשמחברים את שניהם, כמו בכל מכשיר חשמלי, אין זה משנה כלל מה מהם תחבר לאן כי המכשיר חש את ההפרשים בין הכבלים בלבד.

פורסם

עניתי לזה:

ואין זה משנה האם הימני הוא "0" והשמאלי הוא "+50" ברגע נתון או שהשמאלי הוא "0" והימני הוא "-50" ברגע נתון.

אחר כך קראתי שוב בעיון מה שכתבת, וראיתי שכנראה זו לא היתה הכונה, ואתה צודק באופן כללי לגבי העובדה שזה לא משנה למכשיר החשמל עצמו.

אבל עם הקביעה שלך שזה לא משנה גם מבחינת הסכנה, והכיוונים הם בגדר המלצה בלבד - אני לא מסכים. קרא את זה:

http://en.wikipedia.org/wiki/AC_power_plugs_and_sockets#Polarization

ובסופו של דבר, למרות שאני מודע לזה שאני לא מבין בחשמל יותר מדי (כפי שציינתי), אני כן רואה צורך להתערב (ואעשה זאת שוב) כאשר מישהו חושב שבגלל שהוא יודע את התאוריה הוא יכול להמליץ לאחרים להתעלם מהתקנים והם בגדר "המלצה".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים