עבור לתוכן

מהירות שעון היא לא כל הסיפור - i7 לעומת Phenom II בזמן משחקים

Featured Replies

פורסם

שלום.

מערכות זהות.

האחת בעלת ה i7 950 שהינו 3.2-3.4

השנייה Phenom II X4 840 3.2GHz [לפי מה שאני מבין, למעבד זה אין L3 cache, תהא המשמעות אשר תהא]

FPS עם ה 960: 60

FPS עם AMD:

35-50

המשחק לא מסתמך על מהירות השעון לבדה?

מה פשר פערי הביצועים?

תודה

• תגובות 40
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברור שהמשחק לא מסתבך רק על ביצועי שעון, יש גם פנטיום 4 במהירות הזאת :nixweiss:

הבדלים בבניה של המעבד והבדלים בעוד נתונים הרבה יותר עקרוניים, ולכן אי אפשר לדעת על יבש וצריך לבדוק מבחן השוואה אמיתי

פערי הביצועי הגיוניים בגלל שהאחד חזק יותר מהשני

פורסם

לא נכון להשוות תדרים של ארכיטקטורות שונות. אמנם יחידת המדידה של תדר היא זהה, אך ארכיטקטורות שונות יפיקו "ביצועים" שונים לכל מחזור שעון.

לדוגמה, ארכיטקטורה יעילה יותר זקוקה לתדר שעון נמוך יותר (לפעמים משמעותית) כדי להניב לך את אותם "ביצועים" כמו ארכיטקטורה פחות יעילה.

לרוב כשאומרים יעילה הכוונה היא לארכיטקטורה חדשה אל מול ישנה, אך לא תמיד. לפעמים ארכיטקטורה של יצרנית אחת עדיפה על זאת של יצרנית אחרת מאותו דור מעבדים.

ה-Phenom II X4 840 הוא למעשה Athlon IIx4 שמשווק כ-Phenom II רק בגלל תדר הסטוק היחסית גבוה שלו. כל זה קורה מטעמי מיתוג (ה-Phenom II היא "סדרת הדגל" ולכן לא ייתכן מצב שמעבד Athlon II ישווק בתדר סטוק גבוה יותר מהמעבדים הללו). בתדרים גבוהים לחסרון של זכרון המטמון מרמה שלישית (זכרון המטמון המשותף לכל הליבות) בארכיטקטורת ה-K10 שעליה מבוסס המעבד הזה יש משמעות קטנה, אבל גם אם היה קיים זה לא היה עושה הבדל גדול.

יש מספר דברים שמשפיעים על מה שאתה יכול לקבל ממעבד מסוים (לא כולם רלוונטיים למקרה שלך, אני מדבר באופן כללי יותר):

1. הארכיטקטורה של המעבד והתדר שבו הוא פועל (מן הסתם).

2. דרישות התוכנה (ניצול של ריבוי ליבות או לא לדוגמה).

3. אופטימיזציה שעברה התוכנה. יש תוכנות שעוברות הידור במטרה לבצע אופטימזציה למעבדים של יצרנית אחד בלבד. ברגע שהן רצות על מעבד של יצרנית אחרת הן "מזהות" את זה ומגבילות את עצמן להשתמש רק בערכת הפקודות הבסיסית x86 או x86-64 ולא מנצלות את ערכת פקודות ההרחבה למרות שייתכן שהן קיימות במעבד. במקרים כאלה תהיה השפעה ניכרת על אופן פעולת התוכנה בין מעבדים שונים.

4. שאר רכיבי המערכת, אם ההשוואה לא נעשית במערכת עם נפח זכרון זהה, כרטיס גרפי זהה, כונן קשיח זהה וכו'.

כשזה מגיע למשחקים, זה פשוט מאוד תלוי במשחק וברזולוציה (ובעקיפין בכרטיס הגרפי). זה לא שאם קיבלת תוצאות כאלה במשחק אחד אז בהכרח תקבל אותן גם במשחק אחר. כל משחק (שהוא תוכנה) וארכיטקטורת המבנה שלו, דרישות החומרה שלו והיכולת שלו לנצל את החומרה.

פורסם

חסרים המון נתונים:

- איזה משחק? האם המשחק 32 ביט או 64 ביט?

- האם למשחק יש אופטימיזציות ספציפיות לארכיטקטורה מסויימת?

- האם המשחק יודע לנצל ריבוי ליבות?

- מה כרטיס המסך?

- מה הרזולוציה?

- האם אותה תוכנה (מערכת הפעלה, דרייברים)

- האם נתוני ה-FPS הם מקסימליים?

- מה ה-FPS הממוצע?

- מה ה-FPS המינימלי?

הנתונים שנתת מעטים ואי אפשר ללמוד מהם כלום.

בכל מקרה, מבין שני המעבדים שבחרת, ה-950 חזק יותר ומתומחר אחרת לגמרי (עולה יותר מפי 2, 1400 ש"ח לעומת 530 ש"ח בIQPC) ודי צפוי שהוא יתן תוצאות גבוהות יותר ברוב הטסטים. עדיין, ההבדל בתחושה ובחוויה שלך כאדם שיושב מול המחשב ומשחק/עובד/לומד כמעט לא יורגש.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

בור ועם הספר, לאחר כל השאלות, כתבת "עדיין, ההבדל בתחושה ובחוויה שלך כאדם שיושב מול המחשב ומשחק/עובד/לומד כמעט לא יורגש. "

אני רוצה להגיד לך, ההבדל הוא תהומי!!!

אבל אענה על השאלות:

1. לא יודע. המשחק הוא Need For Speed Hot Pursuit 2010

2. אין לי מושג - תגיד אתה :)

3. אותה תשובה

4. GTX560Ti

5. 1920x1200

6. ווידנוס 7, דרייבר אחרון מבית NVIDIA

7. FPS קבוע [תזוזה של 2 או 3 פריימים לכל היותר] ב i7 היא 60 !

FPS ב AMD: מ 34 עד ל 60

תזוזות כל הזמן

שניהם עם אותו כונן SSD

שניהם עם אותו זכרון מבית Corsair

פורסם

אין לי ממש הסבר לתופעה הזאת, ואני לא יודע אם יש פה אופטימיזציה או לא, אבל המעבד צריך להתמודד עם המשחק בלי בעיה מיוחדת. אולי לא כמו ה-Core i7, אבל באמת שכמשתמש אתה לא אמור להרגיש בהבדל משמעותי והמשחק צריך לרוץ בצורה חלקה.

האם בדקת את הנתונים כאשר שניהם רצים על אותה מערכת הפעלה? האם זה קורה גם במשחקים אחרים (אם יצא לך לבדוק)?

פורסם

Need For Speed: Hot Pursuit הוא משחק שרגיש מאד לביצועי המעבד. קשה להניח שתרגיש הבדלים כאלה גם במשחקים אחרים.

פורסם
  • מחבר

לעזאזל!

:xyxthumbs:

עד שאני מפיק איזה מסקנה, זה על משחק שמושפע מאוד מהמעבד

למה המשחק הזה דווקא כן, ומהיכן אתה לומד את הדבר?

פורסם

לעולם אל תסיק מסקנות מבדיקה של משחק בודד.

אני יודע את זה בעיקר מנסיון.

יש לי מעבד קצת מיושן, והשתמשתי בו לכמה וכמה משחקים חדשים יחסית, כולל כאלה שדרישות המינימום שלהם גבוהות בהרבה. למרות זאת, כולם היו שחיקים לחלוטין, ובדרך כלל לא ירדו מתחת ל30FPS. לעומת זאת Hot Pursuit נע אצלי בין 20FPS בממוצע עד 7-8FPS בקטעים מסוימים, למרות שהמעבד שלי ממש קרוב לדרישות המינימום שלו.

הסיבה לזה, אם אני צריך לנחש:

משחקי מרוצים מטבעם נוטים לדרוש יותר מהמעבד. תוסיף לזה את העובדה שמדובר במשחק שפותח עבור קונסולות, וכנראה עבר מעט מאד אופטימיזציה (אם בכלל) עבור PC (אם כי התוצאות שלך מגבירות אצלי את החשד שהוא כן עבר אופטימיזטיה מסוימת למעבדי אינטל דווקא). יש לי גם יסוד להניח שהמשחק לא תוכנן לנצל ביעילות יותר מ2 ליבות.

פורסם
  • מחבר

מעניין מאוד!

:xyxthumbs:

יש לך רעיון למשחק שכדאי לי לנסות כדי להבין אם אכן האשמה היא ב Need for Speed או שהמעבד שלי לא מספק את הסחורה?

זה חשוב, כי אני ממש על סף החלפת כל המחשב בגלל הדבר הזה [זה המשחק היחידי שאני משחק!]

פורסם

אם זה המשחק היחיד שאתה משחק, מה יעזור לך לדעת שמשחקים אחרים עובדים טוב על המחשב שלך? ממילא אתה לא הולך לשחק בהם..

התקנת את כל העדכונים למשחק? יכול להיות שהעדכונים נותנים שיפור בביצועים.

אתה מרגיש הבדל משמעותי במשחק עצמו, או שרק הידיעה שהFPS נמוך היא שמפריעה לך? אני אישית מסתדר (איכשהו) גם עם ה 8FPS שאני מקבל, תן לי 30FPS ואהיה מרוצה עד הגג.

פורסם
  • מחבר

לא יכול להיות שאתה מסתדר עם פחות מ 30!

או שלא ראית את זה על 60, ואתה לא מפונק (:

יש חוסר חלקות בתמונה.... זה מאוד ניכר...

מעניין לציין שכנראה המשחק הזה גם לא אוהב כרטיס מסך של AMD. כי כאשר שיחקתי בו עם ה 5770, ואז עברתי ל GTS250, ההבדל - לטובת ה GTS - בא לידי ביטוי באופן ברור, ולאו דווקא ב FPS. המשחק פשוט היה חלק הרבה יותר!

קשה להסביר, אבל כשרואים את זה - זה לא משאיר מקום לספק

פורסם

אוקיי. חקרתי קצת בנושא.

על פי דרישות המערכת המומלצות (לא המינימליות) המערכת שלך צריכה להריץ את המשחק ללא בעיה מיוחדת.

מדיווחים שונים ברחבי הרשת אנשים עם מפרטים שונים נתקלים בבעיות שונות. חלקם גם עם מפרטים מבוססי Intel (Core i3).

מכל זה אי אפשר להגיע למסקנה מסוימת, אבל אני מאוד נוטה להסכים עם השערותיו של yonizaf.

1. עושה רושם (גם על-פי דרישות המערכת וגם על-פי דיווחים של אנשים שונים ברחבי הרשת) שהמשחק באמת לא מנצל יותר מ-2 תהליכונים. במקרה כזה יכול להיות הבדל לטובת הארכיטקטורה של Intel שהיא מעט יעילה יותר (אם משווים תדר שעון מול תדר שעון בליבה בודדת).

2. אכן מדובר בפורט מקונסולות, ועושה רושם שיש סיכוי סביר שעבור Windows ו-iOS הוא עבר אופטימיזציה כלשהי למעבדי Intel, אך אין לי בסיס חד-משמעי כדי לקבוע את זה.

3. אולי Patch ושאר תיקונים יעזרו. לחלק הם עוזרים בבעיות מסוימות, לאחרים לא. חשוב גם לוודא שאתה משתשמ במנהל ההתקן העדכני ביותר לכרטיס הגרפי.

תנסה לשחק קצת עם ההגדרות של הגרפיקה, להוריד מעט את איכות ה-Details (לדוגמה ממליצים לבטל Shadows בחלק מהמקומות) כדי לבדוק אם יש שינוי. אפשר אפילו לנסות להוריד את הרזולוציה ל-1920x1080 לשם הבדיקה ולהמשיך להוריד עד שאתה חווית משחק מקובלת עליך (סתם מעניין אותי לדעת מאיזה רזולוציה המשחק מתחיל לרוץ יותר חלק על המערכת AMD שלך)

אפשרות נוספת היא לבצע OC למעבד שלך ולנסות לראות אם יש לזה השפעה כלשהי, אפילו קטנה.

פורסם
  • מחבר

כמו תמיד - תודה רבה על העזרה!!!

יכול באמת ש AMD הושארו כאן מאחור (:

ביצעתי OC, וקשה היה לי מאוד לדעת בוודאות אם יש שינוי - אבל נראה שיש שינוי קל.

הבעיה בזיהוי שינוי שכזה הוא שבטח מדובר על פריימים בודדים, וקשה לי לעלות על זה - אבל אני חושב שהיה הבדל, גם אם זהיר.

אני חושב שאי אפשר אלא להניח שבאמת המשחק הזה לא אוהב את AMD. כי התמונה עצמה לא חלקה: יכול להיות שבגלל שמדובר על משחק מירוצים, ושם התנועה של הנוף צריכה להיות מאוד חלקה, האופטימזציה הזאת ל intel באה לידי ביטוי ביתר שאת.

עכשיו הבעיה היחידה שלי היא - איך אשאר עם המחשב הזה, כאשר המחשק היחידי (!) שאני משחק, לא מתפקד כראוי :kopfpatsch:

פורסם

אתה אומר שגם עם כרטיס של AMD שלפי כל המפרטים אמור להתמודד עם המשחק ללא מאמץ אתה מקבל חוויית משחק פחות טובה בהשוואה לכרטיס של Nvidia. אז משהו פה מוזר.

תנסה להוריד את הרזולוציה ואת הגדרות הגרפיקה (לא למינימום, להוריד בהדרגה) ובדוק אם יש שינוי. מעניין אותי לדעת, כי החומרה שלך לא אמורה להגביל אותך בשום אופן).

שנית, בדוק באמצעות CPU-Z שהמעבד באמת מעלה מכפלה ומגיע לתדר המרבי שלו במאמץ. אני מאמין שכן ושזה לא מקור הבעיה אבל שווה לוודא זאת (אלא אם כן כבר וידאת זאת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים