עבור לתוכן

מחשב עושה ריסטים בלילה

Featured Replies

פורסם

המחשב הנייח שלי משום מה עושה ריסט בלילה.. בלי סיבה ניראת לעין.

במהלך היום המחשב עמוס - משחקים כבדים וקלים, אינטרנט, תוכנות עריכה וקידוד למינהם

ודווקא בלילה כשהוא במנוחה [אפילו לא שמתי הורדות!] הוא עושה ריסט ובבוקר אני מוצא אותו במצב שבו בוחרים יוזר ומכניסים סיסמא....

יש לי וינדוס 7 SP1

Intel DualCore E5700 @ 3.8GHZ

כרטיס מסך Radeon HD4850 @ Core: 680Mhz, Memory: 1000Mhz

זכרון 2 סטיקים של 1GB DDR2 על תדר מקורי

המחשב עבר בדיקות מאמץ לפני כחודשיים - לא היו בעיות... והכל מקורר בצורה מעולה!

למה זה קורה? :|

פורסם

תתחיל מבדיקה ב-Event Viewer, תעלה לפה את קובצי ה-minidump או שתנתח לבד אם אתה יודע איך.

אם אין קובצי minidump תגדיר שהם יווצרו או שלכל הפחות תבטל את הריסטרט האוטומטי כדי שבבוקר תקבל מסך כחול עם קוד שגיאה שממנו ניתן יהיה להתחיל לבדוק (אבל מקבץ של קובצי minidump עדיף).

מאוד ייתכן שהמערכת קורסת בגלל כניסה למצב שינה (ביום גם יוצא למחשב להיכנס למצב שינה?) או פעולה אחרת שרצה ברקע (שאולי אתה לא מודע לה) בשעה מסוימת בלילה (עדכון וכו').

פורסם

מצב שבו בוחרים יוזר ומכניסים סיסמא - יכול להיות שסתם המחשב ננעל ובכלל לא עשה ריסטרט? ניסית להשאיר תוכנה פועלת ובבוקר היא לא היתה?

פורסם
  • מחבר

אם אחרי העלייה של המחשב מופיעה הודעה על מה שקרה בלילה זה אומר שיש קבצי minidump נכון ?

זה לא קורה כל לילה, ככה שאפשר לצאת מנקודת הנחה שזה לא המצב שינה - שגם ככה זכור לי שביטלתי את זה.

אבל זה קורה רק בלילה..

בכל מקרה אני אעלה את קבצי הminidump בעוד רגע

פורסם

עדיף להתחיל מבדיקה ב-Event Viewer מכיוון שכפי שציין yonizaf לא מדובר בהכרח על קריסה (אם כי סביר להניח שכן).

אולי באמת יש משהו שגורם למחשב להינעל או לבצע Log off. אם קיים דבר כזה תוכל לאתר אוות ב-EV. גם אם מדובר בקריסה כתוצאה משגיאה ייתכן שתוכל לזהות את הדפוס ב-EV.

פורסם
  • מחבר

כן יש Critical

היה ריסט

הינה הminidump האחרון

[attachment deleted by admin]

פורסם

על-פי קובץ minidump בודד תמיד קשה לאבחן בוודאות כי ייתכן שחלק מהדברים שנכתבו לקובץ היו פשוט טעונים בזכרון ברגע הקריסה והם לאו דווקא הגורם לקריסה.

מופיע בקובץ אזכור ל-NETIO.SYS. כדאי להתחיל מעדכון מנהל ההתקן של מתאם הרשת שלך.

אם התופעה ממשיכה תעלה עוד קובצי minidump כדי שניתן יהיה לזהות מגמות.

כמו כן, מה מופיע לך ב-EV? האם אתה מבחין בדפוס מסוים (האם מופיעה שגיאה מסוימת בתאריכים שבהם קרסה המערכת)?

פורסם
  • מחבר

אין לי קבצי minidump חוץ מהאחד הזה כי עשיתי מחיקה עם CCleaner לא מזמן... :kopfpatsch:

מהיום אני לא מוחק את הLOGים ואראה מה קורה פה..

תודה רבה לך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים