עבור לתוכן

מישהו יודע איך קוראים לחיה הזאת?

Featured Replies

פורסם

http://imageshack.us/photo/my-images/192/image0064f.jpg/

יש לו זנב כמו אצל עקרב בקצה (בצורה) והוא עוקץ וזה לא הכי נעים.. זה משאיר שני חורים בתוך העור..

פעם ראשונה רואה כזה דבר, למישהו יש מושג? מאוד מעניין...

פורסם

מזכיר לי נדל, עד כמה שאני מצליח לזהות מהתמונה.

פורסם
  • מחבר

באמת דומה... תודה.

הם ארסיים אלה תגיד לי?

חחח היום לבשתי חולצה בבוקר, פתאום אני קולט ליד הבית שחי משהו צובט אותי , ובדיוק עמדתי מול מראה אז הסתכלתי וראיתי את הדבר הזה, הורדתי אותו ממני ופתאום אני רואה שני חורים כאלה בעור. אחרי זה זה התנפח והיו לי מין פולסים ביד הזאת, והמקום הזה מאוד שרף, שמתי יוד ליתר ביטחון. נהיה גם אדום באזור הזה של היד ועכשיו זה קצת כואב כמו פנס כשאני נוגע בזה..

פורסם

זה ארסי - לא אמור להיות מסוכן מדי למבוגרים בריאים, אבל לילדים ואנשים עם אלרגיות זה מסוכן ואף קטלני.

לדעתי כדאי להתייעץ עם רופא או להתקשר למרכז לרעלים...

בגדול לאנשים בריאים זה יכול לגרום לבעיות מהסוג שאתה מתאר ולא הרבה מעבר - אבל עדיין, כדאי להתייעץ עם מישהו שמבין, כמו חדר מיון :-\

קישור - (תעבור לאנגלית, הרבה יותר חומר שם אם אתה מעוניין)

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%93%D7%9C%D7%99%D7%9D

פורסם
  • מחבר

כן כולם אמרו לי לך לרופא לך לרופא. אז הלכתי. עשו לי חיסון טטנוס משום מה ונתנו יוד שאני אשים על המקום בו נעקצתי..

חזרתי הביתה מצאתי עוד נדל שוכב בחדר שלי.. התקשרתי ישר שיבואו לעשות הדברה חח

פורסם

באיזה קומה אתה גר שמצאת אותם אצלך בדירה? יש לך גינה?

זה נדל, ואני חושב שהנל הזה הוא מזן לא ערסי (או יותר נכון לא ערסי יותר מדי)

עקיצות נדל לא נעימות ולרוב אין תופעות חוץ מהתנפחות וקצת חום אבל זה טוב שהייתה אצל רופא.

תרגיש טוב!

פורסם

גדול :xyxthumbs:

אחת משגיאות הכתיב היותר מחוברות למציאות.

פורסם

ישר מויקיפדיה

אצנדל מסוגל לנשוך אדם, אולם הדבר קורה לעתים נדירות. נשיכתם אינה מכאיבה יותר מעקיצה קטנה של דבורה. נשיכתו מכאיבה במקצת וצורבת במקום הנשיכה, אולם אלו חולפים לאחר מספר שעות. עם זאת, הנשיכה עלולה לגרום לבעיות בריאות אצל אנשים האלרגים לארסו של האצנדל, אשר דומה לזה של נדלים אחרים. ארסו של האצנדל חלש מכדי לגרום נזק רציני לחיות מחמד גדולות כדוגמת כלבים וחתולים

פורסם

:silly:

יותר מדי אקסל, קצת מדי שינה

נלקח לתשומת ליבי, תודה :)

פורסם

blaah nasty little creatures

אני דורך כל פעם שאני רואה :-[

פורסם
  • מחבר

ישר מויקיפדיה

אצנדל מסוגל לנשוך אדם, אולם הדבר קורה לעתים נדירות. נשיכתם אינה מכאיבה יותר מעקיצה קטנה של דבורה. נשיכתו מכאיבה במקצת וצורבת במקום הנשיכה, אולם אלו חולפים לאחר מספר שעות. עם זאת, הנשיכה עלולה לגרום לבעיות בריאות אצל אנשים האלרגים לארסו של האצנדל, אשר דומה לזה של נדלים אחרים. ארסו של האצנדל חלש מכדי לגרום נזק רציני לחיות מחמד גדולות כדוגמת כלבים וחתולים

אני לא בטוח שזה אצנדל אבל... כמו שאתה רואה בתמונה אין לו רגליים ארוכות כאלה והוא יותר קטן (לפחות בהשווה בין התמונות). זה כנראה סוג אחר של נדל.

אבל בעיקרון זה די דומה, הנשיכה היא כמו צביטה כזה, פשוט אחרי זה יש גירוי , האזור ניהיה אדום, צורב ושורף , יש גם התנפחות בהתחלה..

באיזה קומה אתה גר שמצאת אותם אצלך בדירה? יש לך גינה?

עקיצות נדל לא נעימות ולרוב אין תופעות חוץ מהתנפחות וקצת חום אבל זה טוב שהייתה אצל רופא.

תרגיש טוב!

אין גינה , אבל זה קומת קרקע , כך ש..

אבל עד עכשיו לא ראיתי כאלה, או שפשוט לא שמתי לב..

פורסם

נכון מאוד :)

אני גם לא חושב שזה אצנדל, אבל כמו שרשום בויקיפדיה (מהציטוט שסיפקתי) ארסו של האצנדל דומה לארס של נדלים אחרים (כמו המקרה הנ"ל)

פשוט הופתעתי מהתקרית, כי אכן מדובר במקרה נדיר (בו נדל נושך אדם) בחיים שלי לא ידעתי שהם אוגרים ארס בתוכם עד שנתקלתי בפוסט הזה, וזה אחרי 3 שנות לימוד של ביולוגיה בתיכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים