עבור לתוכן

התלבטות בקשר לשדרוג

Featured Replies

פורסם

לאח שלי הייתה בר מצווה ביום שבת :)

הוא קיבל המון כסף (משהו כמו 13K).

אני עם הכסף בר מצווה שלי לפני 3 וחצי שנים (10K) קניתי את המחשב שיש לי עכשיו רק עם הארד דיסק 4גיגה, כרטיס מסך של ATI RAGE ומאיץ גרפי 3MB MONSTER3D.

טוב דיי להתבייכנות שלי.

בקיצור לאח שלי יש כרגע מחשב שנקנה לפני משהו כמו שנתיים אני מניח.

סלרון 500 (עשיתי אוברקלוקינג הכי גדול שיכלתי ל 530 בערך משהו כזה אחרת המחשב לא נדלק.9

320 SDRAM

RIVA TNT 2

אוקצור, משחקים רצים אצלו פחות או יותר אבל המשחקים הכי חדשים מאוד מאוד מקרטעים.

מה אתם הייתם ממליצים לו לעשות? הוא מעדיף לא להוציא כמה אלפי שקלים על מחשב חדש אלא אם אפשר אז להסתפק בכרטיס מסך חדש.

עכשיו השאלה שלי היא נניח הוא קונה את הכרטיס מסך הכי מתקדם שיש בשוק GF4 Tן4600 (סתם לדוגמא..) האם המעבד שלו יוכל לנצל את הכרטיס הנ"ל? או שבעצם הוא לא ירגיש הבדל בין GF4 ל GF3 כי המעבד יהיה ה bottle neck? מקווה ששאלתי ברורה ואני אשמח אם מישהו יאמר לי מה הכרטיס מסך הכי טוב ששם בעצם הגבול למה שאפשר לנצל את המעבד.

יש לו לוח

6ABX2V/6AZX2V

ATX form factor

Main board

ככה כתוב על החוברת..

האם הוא יכול לשדרג נניח את המעבד למשהו שיביא לשיפור רציני בביצועים? עכשיו שאני מסתכל בחוברת נראה שהלוח תומך עד P3 Katmai 550mhz אז כנראה התשובה היא לא.. מה עם מתאם למעבד אחר?

תודה מראש

פורסם

מה זה לעזאזל הנושא הזה של הת'רד

פורסם

שלא יקנה כרטיס מסך יקר כי הוא לא ינוצל כראוי, הייתי ממליץ לך על kyro2 אבל זאת לא תהיה אופציה טובה בגלל שעדיף אחד עם HT&L בגלל המעבד, אני הייתי לוקח איזה MX אבל אם הוא יזרוק עוד כמה שקלים ויקנה Gforce2 TI אז רוב הסיכויים שיוכל גם להשתמש עם זה במחשב הבא במקרה שהוא הולך לשדרג בקרוב.

פורסם
  • מחבר

ברור שהכוונה היא להשתמש בכרטיס מסך גם במחשב הבא. אבל השאלה היא אם אני קונה GF4 האם הוא ינוצל במחשב הנוכחי? או שהביצועים יהיו אוות דבר כמו עם GF2 TI למשל

פורסם

שלא ייקנה רק כרטיס מסך חדש.

בגלל ש:

1. המעבד חלש מידי, הכרטיס בכלל לא יימצא את עצמו.

2. הכרטיסים היום משתמשים בכח העיבוד של המעבד, וזה רק יאט את המחשב.

3. אם הוא רוצה, שלא יעשה שידרוג באלפי שקלים:

הוא ייקנה לוח אם ASUS TUSL2 ב500 ש"ח+ מעבד סלרון 1.1GHz ב480 ש"ח+ GAINWARD Geforce III

CardExpert TI/450 שזה כרטיס מבוסס GeForce 3 Ti200 שעולה 1080 ש"ח והרי לו מערכת שתתן ביצועים מעולים במחיר של 2160 ש"ח. אם הוא רוצה להוציא פחות כסף, הוא יכול את הכרטיס מסך לשנות לGAINWARD Geforce 4

PowerPack PRO/600 שמבוסס GeForce 4 MX440 שקצת יותר איטי מהקודם, אבל יריץ כיום כל משחק והוא עולה 750 ש"ח, ואז כל המערכת תעלה לו 1730 ש"ח. בקשר לזיכרון, פשוט תעביר את הזיכרון מהלוח הישן לחדש.

1730 ש"ח זה לא אלפי שקלים וזה ייתן תמורה למחיר..... (עם קצת OC לכרטיס מסך תגיע לביצועים כמעט כמו של MX460, בהנחה שתקנה MX440).

פורסם
  • מחבר

המממ

נשמע מעניין

אולי גם בשבילי :)

תודה ובכל זאת נניח והוא מעוניין להוציא פחות מאלף שקלים ולשדרג רק כרטיס מסך מה הכרטיס מסך הכי טוב שהוא יכול לקנות שהמעבד שלו יצליח לנצל?

פורסם

abit geforce 3 ti 200 עולה בערך 1100

פורסם

לפי דעתי, הכרטיס שהכי יתאים לו במערכת הנוכחית הוא:

HERCULES - 3D Prophet II Titanium - GeForce 2 Titanium - 64MB DDR - TV out :)

פורסם
  • מחבר

או!

זאת התשובה לה חיכיתי :)

וזאת אומרת שאם הוא יהיה מוכן להוציא עוד איזה 100 שקל ל GF3 TI200 זה פשוט לא יהיה שווה עם המערכת הנוכחית?

פורסם

וזאת אומרת שאם הוא יהיה מוכן להוציא עוד איזה 100 שקל ל GF3 TI200 זה פשוט לא יהיה שווה עם המערכת הנוכחית?

עם המערכת הנוכחית....ממש לא, זה המקסימום שאני הייתי מוציא על מערכת כזו, דווקא במקרה שלך דווקא חשבתי על MX400, אבל אמרת עד 1000 שקל אז העלתי טיפה את הרף... ;)

פורסם
  • מחבר

המממ

זה לאו דווקא עד 1000 שקל ככה חשבתי סדר גודל..

אם היית אומר לי ש GF3 TI500 היה טוב אז אולי היינו מוציאים עליו את ה 2000 שקל (?) שהוא עולה..

אז ללא הגבלת מחיר מה הכרטיס שהמעבד יכול לנצל..

פורסם
לפי דעתי, הכרטיס שהכי יתאים לו במערכת הנוכחית הוא:

HERCULES - 3D Prophet II Titanium - GeForce 2 Titanium - 64MB DDR - TV out

מסכים. לא שווה לקחת GF 3 TI200, זה כרטיס חזק מידי והוא בחיים לא יימצא את עצמו על המערכת הזאת ואפילו במקרים מסויימים יאיט אותה כי הוא יידרוש כח עיבוד מהמעבד. 3D Prophet II Titanium - GeForce 2 Titanium - 64MB DDR זה הכרטיס המתאים ביותר.

פורסם

3. אם הוא רוצה, שלא יעשה שידרוג באלפי שקלים:

הוא ייקנה לוח אם ASUS TUSL2 ב500 ש"ח+ מעבד סלרון 1.1GHz ב480 ש"ח+ GAINWARD Geforce III

CardExpert TI/450 שזה כרטיס מבוסס GeForce 3 Ti200 שעולה 1080 ש"ח והרי לו מערכת שתתן ביצועים מעולים במחיר של 2160 ש"ח. אם הוא רוצה להוציא פחות כסף, הוא יכול את הכרטיס מסך לשנות לGAINWARD Geforce 4

PowerPack PRO/600 שמבוסס GeForce 4 MX440 שקצת יותר איטי מהקודם, אבל יריץ כיום כל משחק והוא עולה 750 ש"ח, ואז כל המערכת תעלה לו 1730 ש"ח. בקשר לזיכרון, פשוט תעביר את הזיכרון מהלוח הישן לחדש.

1730 ש"ח זה לא אלפי שקלים וזה ייתן תמורה למחיר..... (עם קצת OC לכרטיס מסך תגיע לביצועים כמעט כמו של MX460, בהנחה שתקנה MX440).

:-*

מערכת מושלמת !!!

פורסם
  • מחבר

כמה עולה בערך הכרטיס הזה?

ו KOM האם זה מעבד טוטאליאן החלומי? :)

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הצצתי בהשוואת מחירים באתר וראיתי ש ה GF2 TI הכי זול הוא בלמיר והוא של חברת Inno3D... לא שמעתי על החברה הזאת האם היא נחשבת טובה? מה עם פוטנציאל ה OC שלה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים