עבור לתוכן

64 או 32? איזה מהמערכות עדיפה עבור השימושים האלה??

Featured Replies

פורסם

אהלן

המחשב עמוס ועייף ולכן נפרמטו כדי להחזירו לחיים!

עכשיו יש לי 4 ג'יגה ראם במחשב ועד היום הייתי משתמש במערכות 32. האם כדאי לי להתקין מערכת שמבוססת על 64 ביט?

יש בעיות של תאימות עבור חלקים שונים? השימושים שלי הם למחשקים כמעט נטו אז מה עדיף לי? הם גם משחקים יצטרכו להיות על 64?

קיצור מה כדאי להתקין? תודה.

פורסם

64 ביט, תרויח עוד איזה ג'יגה של זכרון...

בכל מקרה המשחקים תומכים ב64 ביט (למעט משחקים פרה היסטוריים) וזה לא אמור לגרום לך לבעיות כלשהן.

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת: האם יהיו הבדלים בביצועים (לטובה או לרעה) בין המערכות?

פורסם

ממליץ על ה64ביט, אלא אם יש לך חומרה עם באיות תאימות ידועות כגון הכרטיס TV מדגם PVR-150 שלא יעבוד ם 4GB ו64ביט.

לרוב השיפור לא מורגש, למרות שהבחנתי בזריזות מסויימת על אחד מהמחשבים שלי ששודרג ל64ביט(עקב החלפת דיסק קשיח).

יש תוכנות שיודעות לנצל יתרון של 64ביט - אך הן לא ממש נפוצות

פורסם

לא תקבל שום תוספת ביצועים אך הביצועים גם לא ייפגעו. ארכיטקטורת מערכת ההפעלה לא גורמת לחומרה שלך להפיק יותר ממה שהיא מסוגלת, אך כמובן שגם לא מגבילה אותה. ההבדל העיקרי מבחינת המשתמש בין מערכת 64 סיביות ל-32 סיביות היא היכולת למפות יותר מ-4096MB של זכרון. תוספת "ביצועים" מסוימת יכולה להיות בשימושים מסוימים בעקבות כך שהם יוכלו לנצל נפח זכרון גדול יותר, שאותו לא ניתן להשיג במערכת Windows ביתית בארכיטקטורת 32 סיביות, אך כל זה יותר תיאורטי ולא רלוונטי לשימושים שציינת.

אם המשחקים שלך אינם בגרסת 64 סיביות הם עדיין יפעלו במערכת, אך בשכבת 32 סיביות ויהיו כפופים לכל המגבלות של סביבת עבודה שכזאת (שבשימושים שלך אינן מגבלות כלל, כפי שכבר נוכחת לדעת).

לא צפויות בעיות תאימות, לא של תוכנה ולא של חומרה, אלא אם כן אתה משתמש בתוכנה/חומרה ישנות (4-5 שנים או אפילו ישנות עוד יותר) שאיתן עשויה להיות בעיה.

פורסם
  • מחבר

טוב, תוטדה רבה לכולם נראה לי אני ילך על זה וזהו כדאי לנצל את כל הראם אצלי.

לל"ט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים