עבור לתוכן

החלפת "צמת" חוטים לספק ישן, אפשרי?

Featured Replies

פורסם

ברשותי ספק כוח ישן (בן 6 שנים בערך) של אנטק מדגם true control 550w, ששימש כספק כוח למחשב פנטיום 4 סוקט 478.

ה"צמה" של החוטים שלו כמובן ישנה מאוד מבחינת החיבורים (20pin למשל במקום 24, אין לו 6pin של הpci-e), האם ניתן להחליף באופן עקרוני את הצמה שלו לצמה עם החיבורים החדשים? זה יתכן טכנית?

(להשיג צמה זו לא בעיה גדולה, אפשר לפרק מספק דפוק מהדור הנוכחי)

פשוט חבל לי עליו (עלה לי בזמנו 980 ש"ח), זה ספק סוס עם הספק שגם היום סוחב כל מערכת סטנדרטית.

פורסם

הרבה לוחות אם מודרניים מקבלים בברכה חיבור 20 פין גם כן (ניתן לבדוק את הנושא בחוברת לוח האם)

לגבי חיבור מתח לכרטיסי מסך אז בהרבה מיקרים מגיע מתאם באריזה של הכרטיס מסך

אם לא הגיע מתאם אז ניתן לרכוש ממש בזול

פורסם

חיבור 20/24 משנה רק אם יש לך כרטיס מסך (לא מובנה) בגלל החוט הנוסף של 12 V. אם אתה משתמש אם המובנה הלוח אמור לעבוד אם חיבור 20

אם אתה רוצה יותר מזה תשדרג את החוטים, זה יעבוד. אתה יכול להלחים את החוטים החדשים למעגל או לחתוך את החוטים הישנים ולחבר חוט לחוט אם קלמות

שים לב :

ספקים חדשים וישנים מחלקים את ההספק בצורה שונה - בחדשים כמעט כל ההספק נמצא ב 12 V וקצת ב 5 ו 3.3, בישנים יש פחות ב 12 ויותר ב 5 ו 3.3. יתכן שמחשב חדש לא יוכל לנצל את כל ה 550 W בגלל ההבדל הזה - אז הספק שלך יהיה יותר כמו 400 - 450 בשביל מחשב חדש

אם אתה מפרק חוטים מספק גנרי, הרבה פעמים יש שם חוטים דקים מדיי / מחוברים בצורה דפוקה בחיבור של ה ATX / וכו. תבדוק שאתה לא מחבר לספק חוטים בעייתיים כאלה כי הם יכולים להישרף אם תעמיס אותם (קורה בדרך כלל בחיבור 12V 4PIN של המעבד)

פורסם

חיבור 20/24 משנה רק אם יש לך כרטיס מסך (לא מובנה) בגלל החוט הנוסף של 12 V. אם אתה משתמש אם המובנה הלוח אמור לעבוד אם חיבור 20

אתה בטוח 100% ?

פורסם

הלוח יעבוד גם אם חיבור 20, אבל אתה יכול לחמם יותר מידיי את החוט 12 V היחיד שיש בו אם אתה מנסה למשוך יותר מכמה A

פורסם

זה כבר המלצה פרטית שלך

אני ראיתי הרבה חוברות של לוחות אם ואף פעם לא ראיתי שהיה כתוב שבמקרה של כרטיס מסך חיצוני יש להשתמש ב- 24 פין

מה שכן ראיתי שיש לוחות שכותבים לך ללא שום התניה שאתה יכול להשתמש ב- 20 או 24 ולעומת זאת יש לוחות שכתוב שצריך להשתמש רק ב- 24

חוץ מזה יצרני כרטיסי מסך לא סתם שמים חיבורי מתח על כרטיסי מסך בינוניים וחזקים

פורסם

לפי הנתונים של החיבור ATX20 מותר 5 A לכל חוט

חוט אחד של 12 V שמעביר 5 A זה 60 W

כרטיס מסך PCIE יכול לקחת עד 75 W מהסלוט (כרטיס מתחת ל 75 W יכול לקחת את הכול מהסלוט, כרטיס גדול יותר יכול עדיין לקחת עד 75 מהסלוט), וזה הכרטיס מסך לבד לא כולל דברים אחרים בלוח שיכולים לעבוד מ 12 V

פורסם
  • מחבר

היי,

אתם התמקדתם בשאלה האם 20pin מספיק ללוח עם חיבור 24pin, אבל יש עוד חיבורים שכרגע לא נמצאים בצמה שלי, למשל 6/8pin במקום ה-4pin של ה-12v שמתחבר ללוחל ליד המעבד / חיבור 6pin של הpci-e ועוד...

השאלה היא האם יהיה אפשרי לחבר את החיבורים הללו בהלחמה לתוך הספק, האם בכלל יהיה מקום לתוספות הללו, האם בכלל שווה להתעסק עם זה ו"לסכן" את הספק הזה... להזכירכם זה ספק שעובד כבר 6 שנים והוא פשוט סוס עבודה.. (אגב, כשקניתי את המחשב שלי לקחתי ספק גנרי מחוסר ידע שהיה לי אז בנושא, ואחרי כמה חודשים נדפקו לי הדיסקים הקשיחים, הלוח והזיכרון... מזל שהיתה אחריות והם הוחלפו.... בעקבות כך קניתי את הספק הנ"ל והמחשב נוסע יפה מאוד עד היום...)

פורסם

שידרגתי בעצמי ספקים ככה, אמור לעבוד

הרס של הספק - תלוי באיכות העבודה, הוא לא ייהרס סתם

פורסם

למה לך להתעסק עם הלחמות אם יש מתאמים פשוטים לכל דבר שחסר לך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים