עבור לתוכן

האם הוט + בזק בינלאומי זה שילוב טוב? האם כדאי לשנות אחד מהם או להוריד מהירות?

Featured Replies

פורסם

ובכן, כפי שכבר ראיתם באשכולות הקודמים שלי, אני מחובר לתשתית Hot וספקית נזק בין לאומי. 12 מגה מהירות.

כעקרון, כפי שכולם יודעים - אף אחד, כולל אני, לא באמת מקבל 12 מגה, אתרי סטרימינג כדוגמת יוטיוב נטענים לאט (ועל 720P בכלל אי אפשר לדבר), כשאני מוריד קבצים אני לא מוריד על 1.5 אלא על הרבה פחות (רשום לי 200, לא יודע מה זה אומר) ובכלל אין תחושה של אינטרנט מהיר.

השאלות שלי הן כדלהלן:

1. האם כדאי להישאר בשילוב של הוט ובבנ"ל? או שמומלץ להחליף אחד מהם?

2. מהוט אני לא יכול לצאת כי אצטרך לשלם קנס של 500 שקל. אבל אם ארצה לעבור תשתית - מי הכי מומלצת? כדאי ללכת אל המתחרות כדוגמת 012, או ללכת אל הספקיות הקטנות כמו אקספון וטריפל סי?

3. כדאי אולי פשוט להישאר בהוט ובבנ"ל, ולבקש להוריד את המהירות ל-5 מגה? כי קראתי פה בהרבה דיונים בגוגל שאם מורידים למהירות נמוכה יותר, אין עומס ואז באמת מקבלים את המקסימום והכל עובד כמו שצריך למרות שזה 5 ולא 12. זה נכון?

תודה רבה, אני חייב לציין שאתם אחלה של אנשים :xyxthumbs:

פורסם

לסטרימינג, מהירות הורדה מחו"ל ופינגים לחו"ל אחראית ספקית האינטרנט שלך.

זאת בהנחה והתשתית תקינה ואתה מקבל מהירות מקסימלית לאתרים בארץ.

לגבי ספקית אינטרנט מומלצת. זה משתנה כל הזמן ותלוי בעומס בכל רגע נתון על אותה ספקית. הרי כולם יוצאים לחו"ל על אותו קו מוגבל.

מה שאתה יכול לעשות זה או לעבור לספקית אחרת ולקוות ששם יותר טוב, או לרכוש חבילה שנותנת לך תיעדוף טוב יותר בגישה לחו"ל (גיימר).

פורסם
  • מחבר

כעקרון טכנאי של הוט אמור להגיע ביום שני כדי להתקין ראוטר חדש, אז אבקש ממנו לבדוק שהכל תקין. או שצריך לשאול בטלפון את הוט אם התשתית תקינה ואני מקבל מהירות מקסימלית לאתרים בארץ?

ובנוגע לגיימר לא גיימר - אני מתלבט... כדאי לשלם 15 ש"ח או פשוט לעבור לספקית אחרת?

ולמה עדיין אני לא מוריד על 1.5???

תודה רבה!

פורסם

על NGN של בזק שמעת? גלישה מהירה בקו פרטי, ממליץ לך לברר את זה.

הערה: חשוב לבדוק שבתשתית ובספק מוגדר אותו קו רוחב הפס, אחרת זה עלול לגרום לאי יציבות ואיטיות כאמור.

פורסם
  • מחבר

לחכות שזה ירד עד הסוף או להגיד על ההתחלה?

כי על ההתחלה זה 1.0 ויורד. לפעמים זה 1.2. כשאני מתקרב לראוטר זה משתפר ל-1.3, 1.4.

אבל כשאני מוריד מאתרים אחרים זה ממש לא ככה, ורשום לי 200, 300, 700.

בנוגע לסטרימינג - להישאר עם הספקית + גיימר או לעבור לטריפל סי או משהו? כי זה לא הוגן שאני צריך לשלם 15 שקל נוספים על משהו שאני אמור לקבל ממילא, והבנתי שאקספון וטריפל סי כוללים מראש את ה"גיימר" הזה...

לבזק אני לא יכול לעבור כי יש לי התחייבות אצל HOT + ה-NGN עדין לא הגיע לרחוב שלי. וכעקרון גם הוט וגם בזק בינלאומי אומרים שיש לי 12.

עריכה

הנה, למשל, אני בודק פה ויוצא לי 4, 6, 7, 3, 10. זה לא אמור להיות ככה (מחובר כאלחוטי).

http://speed.hot.net.il/

http://www.bezeq.co.il/support/Pages/speed_test.aspx

פורסם

אם המהירות שלך מוגבלת ע"י החיבור האלחוטי אז זה באמת לא קשור לתשתית/ספקית. אתה יודע אם אתה מחובר בתקן N או G?

תתחבר לראוטר עם כבל ותבדוק שוב.

בדיקה מאתרים אחרים (אפילו מהארץ) לא מוכיחה כלום כי גם עליהם יכול להיות עומס/הגבלה כמו שאמרתי קודם, אז רד מזה. באתרים מה שאתה מקבל זה מה שיש. אם אתה דווקא רוצה, לפחות תבדוק בשעות שיש פחות עומס (בוקר וכד').

פורסם
  • מחבר

ביום שני הוא מתקינים לי את הנתב הזה http://www.hot.net.il/heb/customerservice/equipment/HOTreshet/article,64/

• איך אני יכול לבדוק שהתשתית אכן נותנת לי מהירות מקסימלית?
  • איך אני יכול לבדוק שהספקית אכן נותנת לי מהירות מקסימלית?
  • למה גם כשאני מחבר למודם הסטרימינג לא משהו? באמת חייבים לעבור ל"גיימר"? זו לא תרמית?!
  • לא שווה לעבור לספקית אחרת?

תודה ;)

פורסם

הראוטר לא מספיק, גם כרטיס הרשת האלחוטי שלך צריך לתמוך בתקן N כדי להשיג את המהירות הרצויה. האם ידוע לך איזה כרטיס רשת יש לך?

אם אתה מחובר בכבל למודם ובודק מהירות באתרים של בזק ובזק-בינלאומי, מה התוצאה? אם בבדיקה אתה מקבל את המהירות המובטחת, אפשר לומר שהתשתית והספקית נותנות את מה שהבטיחו.

גיימר זו חבילה שנותנת תיעדוף ליעדים מסויימים, וכמו שמובן משמה מיועדת בעיקר למשחקים. ייתכן שזה יתן לך תיעדוף מסויים לאינטרנט בכללי, אבל אף אחד לא הבטיח תעדוף לסטרימינג בחבילת גיימר, כך שאם זה לא עוזר אין לך הרבה מה להתלונן.

המצב דומה בספקיות השונות, קשה לדעת איזו מהן עדיפה. יש סיכוי סביר שבספקית קטנה/חדשה המצב יהיה יותר סביר לבינתיים, אבל גם אם החלטת לנסות, מדובר בהימור. אף אחד לא יכול להבטיח שיהיה שינוי משמעותי, ותאורטית יכול להיות שיהיה אפילו יותר גרוע.

פורסם
  • מחבר

איך אני בודק את הכרטיס רשת אלחוטי?

ובנוגע לגיימר - הנציג אמר לי שכעקרון אתרים כמו יוטיוב אמורים לעבוד יותר טוב כי זה שרתים מחו"ל... הוא משקר?

פורסם

הוא לא משקר. הוא אמר "כעיקרון" ו "אמור", כלומר יש סיכוי שזה יעזור במידה מסוימת (שזה נכון), אבל גם אם לא הוא יצא נקי כי הוא לא הבטיח כלום.

מה שהוא בטח לא הבטיח זה שזה יעבוד לחו"ל במלוא מהירות החיבור שלך. הוא אמר יותר טוב - בכמה? לא יודע.

פורסם
  • מחבר

אני מבין אותך. כעקרון אני לא יודע אם משתלם בכלל לשלם את הגיימר כי לא בטוח שזה יעבוד... מה אתה אומר?

ואיך אני בודק כרטיס רשת אלחוטי בלפטופ? נכנסתי למנהל ההתקנים, מתאמי רשת ורשום לי שם את הדברים הבאים:

Broadcom 802.11g Network Adapter

Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)

התקן Bluetooth ‏(RFCOMM Protocol TDI)

התקן Bluetooth (רשת תקשורת אישית)

זה זה?

פורסם

Broadcom 802.11g Network Adapter

כרטיס הרשת האלחוטי שלך תומך לכאורה רק בתקן G, כלומר לא תוכל להתחבר לנתב במהירות המקסימלית. זה לא בהכרח כזה נורא, אבל רק שתדע שלא תמיד הכל באשמת התשתית+ספקית.

לדעתי כדאי לך לרדת מהעץ של "אני רוצה את מלא המהירות שאני משלם עליה". אני מבין את ההגיון שלך, אבל אף ספקית לא תוכל להבטיח לך את מלא המהירות לכל אתר. האינטרנט בנוי כך שהוא גמיש ונתון לעומסים, וזה מה יש. כולנו באותה סירה, וגם לי יוטיוב איטי בשעות העומס, ואין הרבה מה לעשות.

אם אתה רוצה בדווקא אתה יכול לברר אצל בזב"ל אם אפשר לעשות גיימר לזמן קצר לנסיון, שתראה את ההבדל. אתה יכול גם להקפיא את החיבור לבזב"ל ולנסות לתקופה קצרה את טריפל סי, או ספקית אחרת שנותנת ללא התחייבות, ואם לא מוצא חן לבטל ולחזור לבזב"ל בקלות. השאלה אם אתה מרגיש שהסיכוי שווה את הטרחה, רק אתה יכול להחליט.

פורסם

אני עם בזב"ל והוט, ולמרות שלדעתי יש מצב לא תקין במציאות האינטרנט בישראל מבחינת עומסים, יש ספקים גרועים מהם.

יכול להיות שיש ספקים טובים מהם, אבל בגלל שיש לי שימוש בחיבור ללא חייגן אני מעדיף להישאר איתם כרגע.

בערך בין 2 בלילה עד אחר הצהריים זה נע בין מהירות מקסימלית של הקו (בתלוי בגורמים אחרים כמובן) למהירויות שונות אך סבירות במשך היום עד אחר הצהריים.

מאחר הצהריים / ערב עד הלילה 12:00/2:00 זה בדרך כלל סיוט בגלל העומסים.

לכן בשעות האלה יש דברים שאני 1) לא עושה. 2) עושה אחרת.

אחרי שאתה יודע את המציאות הזאת אתה מוזמן לבדוק מה באמת מגביל אותך חוץ מספק האינטרנט.

נראה שאצלך כרגע יש עניין עם הרשת האלחוטית שאפשר לסדר/לשפר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים