עבור לתוכן

פינגים בישראל לא פועלים לפי מרחק?

Featured Replies

פורסם

מה הסיבה שלדוגמא מטורקיה הקרובה אני מקבל פינג באיזור ה160 בעוד שמגרמניה הרחוקה אני מקבל פינג של 70?

פורסם

אפשר לראות את המסלול של ה-Ping שלך, אני לא זוכר בדיוק איך (trace או tracert או משהו דומה).

מאחר וישראל מחוברת לאינטרנט באמצעות כבל שמגיע מישראל לאיטליה אני יכול רק לשער שמאותו

מקום באיטליה זה יותר קצר/מהיר לגרמניה מאשר לטורקיה.

המרחק הפיזי בין ישראל וטורקיה לעומת המרחק בין ישראל לגרמניה אינו מה שמעניין כאן, אלא המרחק והנתיב שעוברת התקשורת,

ומאחר התקשורת תלויה ועוברת בכבלים ולא דרך האוויר, הרי שבהחלט יכול להיות שפינג לגרמניה יהיה מהיר יותר מאשר לטורקיה

פורסם

אין קשר ישיר בין מרחק גיאוגראפי לבין latency במיוחד כאשר מדברים נתונים קבועים.

פורסם

Med_Cables.gif

map_big.jpg

פורסם

תמונות יפות אבל הם לא יגידו לך שום דבר כי אולי יש חיבור פיזי קרוב לטורקיה אבל המפות האילו מראות רק תשתית בזמן שהספק קונה לרוב מסלול מנקודה לנקודה. נקודת היעד היא לרוב משהו שנקרא Internet Exchange שזה נקודת חיבור בין רשתות. כל ספק קונה חברות בIX אחר באירופה וקונה מסלול ממד נטיולוס לIX שלו . זה לא חייב להיות IX זה יכול להיות חיבור ישיר לרשת אחרת. בכל מקרה החיבורים האילו עולים כסף. אני לא בטוח לכמה IX כל ספק מחובר אבל זה לא נראה לי יותר מאחד.

בגלל שמחוברים לאינטרנט נגד הIX המסוים הזה המרחק הפיזי מתארך וזה לא הדבר היחיד שגורם לעלית פינג. מה שיכול להיות הוא שהספק שלך מחובר לIX באנגליה והספק של טורקים מחובר לIX באיטליה . אז החבילות צריכות להגיע לאנגליה. משם להגיע איטליה ואז עוברות חזרה על אותו כבל תת ימי לטורקיה . :lol:

בקיצור אין לכם שום דבר מה לחפש בטורקיה . גם רוסיה רחוקה יותר ממה שאתם חושבים. השרתים הכי הגיוניים להתחבר אליהם אם אתם משחקים משחקי רשת הם שרתים שיושבים במערב אירופה.

אפשר לגלות את זה עם tracert פשוט ואז תראו איזה זיגזגים זה עושה. בארץ הבעיה הזאת לרוב לא משפיע על אף אחד אבל בארה"ב יכולים להיות מצבים שהחבילות עושות זיגזוגים והמרחקים שם מאוד גדולים. כל הזיגזגים האילו לא רק גורמים לעליה בפינג בגלל המרחק (מהירות האור בכבל נחושת או אופטי היא 200000 מטר לשניה) . זה גם גורם לסיכוי להתקל בעומס לעלות . זה כמו לנסוע מתל אביב לאילת דרך מטולה. במהירות האור אולי לא תרגיש בהבדל אבל כשתגיע למרכז הארץ תקבל פקק לשני הכיוונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים