עבור לתוכן

אפשר לנקות את מחשב במשאבת מזרון אויר

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה אני רוצה לנקות את מחשב שלי

אני רוצה לנקות במשאבת מזרון אויר

זה יכול לפגוע במחשב??

אולי יש עוד דרכים לנקות את מחשב??

פורסם

ספריי אוויר דחוס :xyxthumbs:

פורסם

אני מכיר טכנאים שעושים את זה, אבל מה שכבר אמרו לא אפקטיבי

ניתן להוציא אבק קל אם זרם אויר חזק יותר - למשל ממדחס או ממיכל אוויר (תנפח את הגלגל הרזרבי של האוטו ותשתמש איתו למשל)

אני בדרך כלל מנקה אם מברשת (כל דבר יתאים גם מטאטא בלי המקל). זה יכול לאסוף חשמל סטאטי אבל לא אוסף יותר מדיי אם אתה מעביר אותו אל המתכת של הספק מדיי פעם

אבק שנצמד חזק ניתן להוריד אם שטיפה מצינור מים בזרם גבוה ואז לייבש יום לפניי שמחברים מחדש לחשמל

פורסם

אבק שנצמד חזק ניתן להוריד אם שטיפה מצינור מים בזרם גבוה ואז לייבש יום לפניי שמחברים מחדש לחשמל

זה מה שאני עושה עם חלקים מסויימים, נותן בהם מים בזרם, ומייבש. כמו חדש !

פורסם

תנער מזה את כל המים שאתה יכול ותייבש שלא יהיה קורוזיה. תן להתייבש לפניי שאתה מחבר חשמל

פורסם

Dandy23, כל דבר שאנחנו אומרים הוא לא הכרחי\אפקטיבי ?

מה שהמלצנו הוא הכרחי, אפקטיבי ומה שבא לך !!!!

פורסם

מה זה הדיון ההזוי הזה?

אני מקווה שפותח הדיון יודע שזה בצחוק.

ואגב, לעולם לחץ אויר יהיה יעיל יותר משאיבה.

פורסם

אתמול ניקיתי את ספק הכוח עם שואב אבק, מיבש שיער ומברשת והוא עובד כמו גדול :xyxthumbs:

לא נראה לי שחשמל סטטי באמת יכול להרוג את החלקים.

פורסם

ספק כח בנוי לעמוד במתחים גבוהים, הגיוני שחשמל סטטי לא יטריד אותו. זה לא אומר שזה יהיה המצב עם הזיכרונות למשל.

חוץ מזה, אתמול רצתי בכביש ולא קרה לי כלום. בטח סתם כולם מדברים על בטיחות בדרכים..

פורסם

אילו שטויות, כמובן שחשמל סטטי יזיז לספק כח !

זה לא כל הספק מקבל את הגיץ, אלא חלק אחד שנוגעים בו, לא כל חלק שם אמור לעמוד במתחים וזרמים גבוהים.

חשמל סטטי כן יהרוג לך חלקים. יכול להיות שלא אגרת מספיק חשמל סטטי, זה שאתה משתמש במברשת ובכל מה שיוצר חשמל סטטי, לא אומר שאתה תשרוף חלק.

פורסם

אני תמיד מנקה אם מברשת קטנה ושואב אבק רגיל, המחשב כולל הרבה חלקים ג'נריים ואף פעם לא הייתה בעיה.

פורסם

גם אם זה ג'נרי או לא, לא משנה.

זה שזה ג'נרי זה לא אומר שהוא אוגר חשמל סטטי.

פורסם

ספק אכן הרבה יותר קשה להרוג אם חשמל סטטי. למה ? בגלל שיש שם קבלים גדולים מחוברים לרוב הנקודות שיוצאות החוצה

לחשמל סטאטי יש מתח גבוה מאוד _כשהוא טעון בקיבול קטן_ כמו הקיבול שלנו / של האוויר מהמייבש. אבל כמות המטען של החשמל הסטאטי קטנה מאוד

המתח שנוצר אחריי העברת המטען הוא V = Q/C (מתוך Q = CV)

לרכיבים אלקטרוניים רגישים יש קיבול C קטן יחסית, כך ש V עדיין נשאר גבוה

לקבלים בספק יש C ענקי, כך ש V יורד למתחים נמוכים ביותר מייד כשהמטען נכנס לספק

ניתן להרוס ספק אם פוגעים בדיוק באיזה קו של הציפ בקרה וכו אבל הסיכוי שמשהוא כזה יקרה קרוב ל 0

פורסם

ספק כח בנוי לעמוד במתחים גבוהים, הגיוני שחשמל סטטי לא יטריד אותו. זה לא אומר שזה יהיה המצב עם הזיכרונות למשל.

חוץ מזה, אתמול רצתי בכביש ולא קרה לי כלום. בטח סתם כולם מדברים על בטיחות בדרכים..

שנים שאני מנקה כך את הספק והמחשב (כולל הזכרונות) ולא קרה לו כלום. תנסה לרוץ עוד כמה פעמים ותחזור אליי עם זה מסוכן או לא.

פורסם

שוב, זה שאתם מנקים ככה לא אומר שזה נכון.

זה שלא טענתם את המחשב ב(מספיק)חשמל סטטי זה לא אומר שהשיטה שלכם היא טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים