עבור לתוכן

האם זה נכון שעדכון ביוס יכול לגרום לבאגים

Featured Replies

פורסם

ב-WINDOWS XP?

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה במקום סתם לכתוב שיש לך שאלה.

עריכה: עדכון BIOS לא יכול לגרום לבאגים במערכת ההפעלה. אבל, אלא אם כן יש סיבה לעדכן את ה-BIOS (ובאתר היצרן של לוח האם ניתן למצוא פירוט של מהם הדברים שכל גרסת BIOS מתייחסת עליהם/מוסיפה/מתקנת כדי להחליט אם יש לך סיבה לעדכן את ה-BIOS) מומלץ שלא לעדכן את ה-BIOS מכיוון שמדובר בפעולה שיש בה סיכון מסוים.

מהי הסיבה שבגללה אתה רוצה לעדכן BIOS?

פורסם
  • מחבר

יש לי לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L, וכבר עשיתי לו את העדכון האחרון שנקרא F9, מאתר היצרן. אבל לפני שעשיתי זאת, לא דאגתי לגבות את הגירסה המקורית, כך שאין לי דרך לשחזר אותה. את העדכון עשיתי, מפני שיש לי מערכת סראונד 5.1 של CREATIVE T6200, והווליום שלה לא היה יציב, היו לפעמים כל מיני עליות וירידות. הרבה זה לא עזר. לפני זה ניסיתי גם את "שיטת וודו", וגם עשיתי CLEAR CMOS, עם הג'מפר. גם פעולות אלה לא עזרו. אני ממש מתחרט שעשיתי את העדכון, ועוד יותר על כך שלא דאגתי לגבות את הגירסה המקורית.

היה לי אפילו חשד קטן, שהוא גרם לי לבאגים ב-XP, למרות שההתקנה עברה חלק, ללא תקלות, וללא הודעות שגיאה, אם כי אני לא בטוח.

אני לא מאמין שזו תקלת חומרה פיזית במערכת עצמה, מפני שהיא עדיין חדשה יחסית אצלי, וכבר עם הקנייה החלה הבעיה.

פורסם

אין ממש צורך לעדכן BIOS, אלא אם כן קיים סיכוי שהעדכון יפתור בעיה שיש לך (בהתאם למפורט באתר היצרן). במקרה הזה סביר להניח שמקור הבעיה הוא בכלל לא ב-BIOS.

אתה לא צריך לגבות את ה-BIOS מכיוון שבמקרה הי גרוע אתה יכול להוריד מאתר היצרן את אחת מהגרסאות הקודמות ולצרוב אותה מחדש (אבל אני לא ממליץ לעשות זאת).

עושה רושם שמדובר בבעיה במערכת שלך או בבעיה תוכנתית של מערכת ההפעלה. תנסה לבדוק עם מערכת רמקולים אחרת (אפילו "זולה). אם אתה מקבל ווליום יציב עם רמקולים/אוזניות אחרים, כנראה שהבעיה היא במערכת שקנית. זה שהיא חדשה לא אומר שהיא בוודאות תקינה. מצד שני, כל מה שאני כותב הוא תיאורטי, אין לי דרך לדעת אם היא תקינה או לא, או מה מקור הבעיה.

פורסם

אני לא מאמין שזו תקלת חומרה פיזית במערכת עצמה, מפני שהיא עדיין חדשה יחסית אצלי, וכבר עם הקנייה החלה הבעיה.

דווקא הרבה יותר סביר שזאת בעיה פיזית בחומרה מאשר כל דבר אחר...

אם הבעיה הייתה מתחילה זמן מה אחרי הקנייה, הרי שפחות סביר שזאת תהיה בעיה פיזית (כי חומרה לא נוטה להתקלקל יותר מדי, מלבד חלקים זזים כגון מאווררים ודיסקים קשיחים), אבל מכיוון שאתה אומר שהבעיות קיימות עוד מהקנייה הרי שזה דווקא מצביע על החומרה בתור הבעיה.

פורסם

1. לא הבנתי מה הקשר בין בעיית עוצמת קול לבין ביוס.

2. מה זה "באגים"?

פורסם
  • מחבר

אני אוכל להוריד את אחת הגירסאות הקודמות של הביוס, אבל לא אוכל לחזור לגירסה המקורית, כמו שהיא יצאה מהמפעל.

לגבי הקשר בין הווליום לעדכון ביוס: בלוח הספציפי שלי, הכרטיס קול הוא ONBOARD, אליו מחוברת מערכת הרמקולים. עד כמה שידוע לי, עדכון ביוס משדרג את כל החומרה של הלוח, וביניהם גם את הכרטיס קול הנ"ל. חשבתי שאולי השינויים בווליום נובעים מחוסר יציבות של הכרטיס קול, לכן החלטתי לעשות עדכון ביוס.

לגבי המילה "באגים", היה לי חשד קל, שלאחר העדכון, ה-XP, איבדה טיפה מהיציבות שלה.

פורסם

עדכון ביוס לא משדרג חומרה וכל גרסא של ביוס יש בדיוק רשימה של שינויים ועדכונים. אני מקווה שאתה לפחות קורא את השינויים האלו לפני שאתה גם מתקין תוכנות.

לא חשבת לבדוק את המצב ממערכת "בתולית" ב live CD או בכלל לבדוק עם רמקולים/אוזניות אחרים לפני שאתה רץ לבצע כאלו תהליכים.

אין שום משמעות לשנמך את הגרסא של הביוס אם כבר ביצעת עדכון. אני מציע לך להתחיל לבדוק דברים בצורה יותר רצינים ולא לרוץ על הימורים.

פורסם

הווליום הלא יציב נובע מהרמקולים, או ליתר דיוק, רגישות יתר של גלגל הווליום ברמקולים. ראיתי את זה כמעט בכל מערת של קריאטיב.

למרות שעדכון BIOS לא יכול לגרום ל"באגים" במערכת ההפעלה יותר ממה שמקרר חדש יכול לגרום ל"באגים" בקוטג' שלך, בהחלט ייתכנו באגים בBIOS שיגרמו לבעיות יציבות.

במקרה שלך נדמה לי שאתה סתם היפוכונדר (חדש קל שXP איבדה טיפה מהיציבות שלה? נו, באמת.)

פורסם

אני אוכל להוריד את אחת הגירסאות הקודמות של הביוס, אבל לא אוכל לחזור לגירסה המקורית, כמו שהיא יצאה מהמפעל.

עד כמה שידוע לי, עדכון ביוס משדרג את כל החומרה של הלוח, וביניהם גם את הכרטיס קול הנ"ל.

זה לגמרי לא מה שעדכון BIOS עושה. עדכון BIOS לרוב נוגע בהוספת תמיכה במעבדים חדשים, שיפור תמיכה ותיקון באגים קטנים במעבדים קיימים, שיפור/תיקון של בעיות הקשורות בזכרון וזהו פחות או יותר. כפי שציינתי, לפני שמשדרגים BIOS כדאי להיכנס לאתר היצרן ולבדוק שם מה כל גרסת BIOS בגרסאות המאוחרות מזאת שיש לך מוסיפה/מתקנת, ואז לעדכון רק אם מדובר במשהו שרלוונטי לבעיות שאתה חווה.

לוחות יוצאים מהמפעל בזמנים שונים עם גרסאות BIOS שונות (בהתאם לזמן ייצורם). אם אתה ממש רוצה אתה יכול לחזור בכל-עת לגרסה המקורית שאיתה יצא הלוח מהמפעל (אם אתה יודע מה היא הייתה). הגרסה הראשונה (כלומר הישנה ביותר) שמופיעה באתר היצרן היא הגרסה הראשונה שאיתה יצאו מהמפעל הלוחות הראשונים מהדגם הזה. אך כמו שאמרתי, אין שום סיבה שבעולם (למעט מקרים באמת נדירים) לחזור לגרסת BIOS קודמת.

אם יש לך בעיות של יציבות ייתכן שהזכרונות לא מוגדרים בהתאם לנתוני היצרן ויש להיכנס ל-BIOS, לבדוק זאת, ובמידת הצורך להגדירם באופן ידני.

פרטים נוספים תוכל למצוא בסעיף 6.11 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל באמת הרבה תודה לכל העוזרים :):xyxthumbs::yelclap:

למען האמת, היו לי שני חברים טכנאים שממש בילבלו אותי.

עוד מלכתחילה, חשדתי שזאת באמת בעיה ברגישות של גלגל הווליום, אבל איך אומרים הם ממש "שטפו לי את המוח" עם כל עדכוני הביוסים הללו.

אני הייתי מודע לכך, שעדכון ביוס מסוכן, וממש לא ששתי לעשות זאת, אבל הם איך אומרים שכנעו אותי כמעט בכפייה, ועשיתי זאת.

דבר מעניין שמופיע כרגע בתפריט הביוס לאחר העדכון, שב-PC HEALTH STATUS, פתאום טמפ' הלוח גבוהה מטמפ' המעבד, דבר שהיה הפוך לגמרי לפני העדכון.

גם ה-3.3V של הספק כוח, גם הערך שלו השתנה, וקטן קמעה.

עכשיו אני מתלבט, ושוקל אולי בכל זאת, לחזור לגירסה המקורית של הביוס. ושוב אני נורא נורא מפחד לעשות זאת, עצם הידיעה שזה עלול להיות מסוכן.

שוב, הרבה תודה לכל היועצים מראש, אם כדאי הדבר.

פורסם

למען האמת, היו לי שני חברים טכנאים שממש בילבלו אותי.

עוד מלכתחילה, חשדתי שזאת באמת בעיה ברגישות של גלגל הווליום, אבל איך אומרים הם ממש "שטפו לי את המוח" עם כל עדכוני הביוסים הללו.

זה מה שקורה כשכל אידיוט נהיה "טכנאי". ::)

עכשיו אני מתלבט, ושוקל אולי בכל זאת, לחזור לגירסה המקורית של הביוס. ושוב אני נורא נורא מפחד לעשות זאת, עצם הידיעה שזה עלול להיות מסוכן.

בשביל מה, רבאק? אין לך מה לעשות בחיים? בגלל שמד הטמפרטורות/מתח השתנה? נו ב-א-מ-ת. :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים