עבור לתוכן

מחשב נדלק לרבע שניה ונכבה?

Featured Replies

פורסם

אהלן

צצה לי בעיה במחשב מלפני מספר ימים-

כשאני מכבה את המחשב בלילה ובא להדליק בבוקר, אני מדליק אותו, הוא נדלק לרגע מאוד מאוד קצר (רואים טיפה את הלד של המאוורר נדלק ) ומיד נכבה.

ניסיתי להדליק אותו רק עם הספק והלוח (ללא זכרונות גם) ועדיין לא עובד.

כשהוא כן עובד, הרצתי OCCT על בדיקת ספק ל30 דקות, וגם הספק יציב , גם המעבד לא עובר 72 מעלות וגם הכרטיס מסך לא עובר 81.

אחרי כמה שעות ומשחקים בחיבור הוא מחליט להדלק

לקחתי אותו אל החנות שינסו לראות מה הבעיה והוא עבד מצויין :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

אגב הספק עושה זמזום חלש כשהמחשב כבוי, כשאני מדליק (ומיד נכבה) זה משתתק ולאט לאט עולה שוב הזמזום. כשאני מנתק את החשמל הזמזום הופך בהדרגה לצליל גבוה מאוד עד שנעלם.

ניסיתי לאפס ביוס.

המפרט

I5-750

Gigabyte P55M-UD2

שני סטיקים 1333MHZ כל אחד 2G של קינגסטון אני חושב

GAINWORD GTX460 SE

Seasonic SS-500PE

Samsung F3 1TB

אני חושד שכשאני מחבר את ההארדיסק זה שוב קורה אחרי שהוא מסתדר, אבל אם אני מנתק אותו זה לא עוזר (גם אחרי איפוס ביוס וניתוק מהחשמל לכמה דקות). פשוט פעם אחת שהוא עבד וחיברתי את ההארדיסק (שכבוי כמובן) זה שוב חזר. אבל כשהוא מחליט לעבוד הוא מצליח לעבוד עם הארדיסק ואחרי שנדלק אין שום בעיות! :bash:

אגב! כשאני מוציא אותו מהחשמל ומדליק זה מחזיק לזמן הרבה הרבה יותר ארוך דלוק מאשר כשהוא עם חשמל :kopfpatsch:

מה זה יכול להיות ??? ??? ???

פורסם

ספק / לוח ?

משהוא מקצר את המסילה 5VS - יש לך משהוא של USB שלא תקין ?

פורסם

אתה מנסה עם ספק אחר.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי עם ספק אחר ועבד ועכשיו שוב עם שלי וגם עבד :bash:

גם אני חשבתי שמשהו מקצר את הספק זה הכי נראה גם לפי הרעש שיש שהוא כבוי ולא היה בעבר ... אבל גם שחיברתי רק ATX והכבל 8 פינים של המעבד זה קרה

וניסיתי לבדוק התנגדות עם רב מודד בין החיבורים באחד המולקסים ובכולם היה בערך 70 אוהם שזה תקין, אם היה קצר לא היה כל כך הרבה ועוד בין כולם ...

ולמה דווקא 5 וולט מקוצר אתה אומר ולא אחד אחר ?

פורסם

בכל ספקים שאני מכיר אם יש קצר צריך להוציא אותם מחשמל לפני שיעבדו שוב.

לא חושב בעיה שלך זה קצר

פורסם

גם אפשר לנתק את הספק מהכבל חשמל וללחוץ על כפתור הפעלה

אחר כך לחבר כרגיל

פורסם
  • מחבר

אני ממש ממש לא מצליח להבין מה הגורם לבעיה

בכל מקרה כשמתחילה הבעיה - גם אם אני אנתק הכל, עד שאני לא יוצא מהחשמל, ילחץ להדליק ויחכה כמה דקות הוא בחיים לא יחזור לעבוד! גם אם אני מוציא מהחשמל ולוחץ להדליק ומחבר מיד זה לא עוזר. זה בדיוק מה שתיארת שקורה אם יש קצר, אז אתה חושב שיש אצלי קצר?

עכשיו במשך 20 דקות הכל היה מחובר ומארז סגור, כל פעם הדלקתי - עבד, כיביתי, הדלקתי- עבד, ככה לא חשוב כמה פעמים ניסיתי (מעל 5), וברגע שחיברתי את הרמקולים זה לא נדלק כבר.

עכשיו פתאום הוא לא נדלק גם בלי הרמקולים אחרי שנתתי לו זמן מחוץ לחשמל (ולחצתי להדליק) !!!

נשפתי חזק על כל החיבורי אודיו כמה פעמים והכנסתי והוצאתי מספר פעמים מחבר לכל אחד שאולי יוציא אם יש בפנים איזה חתיכה שמקצרת אבל לא היה כלום.

אני ממש לא מבין מה הולך פה :nixweiss: :nixweiss: :nixweiss: :nixweiss: :nixweiss: :nixweiss:

פורסם

תשאיר ספק החדש כמה ימים - ותדע.

ספק מקורי שלך כנראה חולה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי בערך מה הבעיה אבל אין לי מה לעשות עם זה, אז אני אפתח דיון חדש עם הבעיה אז כדאי לסגור את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים