עבור לתוכן

בת'כלס - בזק או הוט?

Featured Replies

פורסם

איזה תשתית הכי טובה מהבחינות הבאות:

- יציבות של מהירות. אם מגיע לי 4 מגה אני באמת מקבל 4 מגה. גם באלחוטי וגם בחוטי.

- סרטוני יוטיוב נטענים מהר, גם על 720P. גם באלחוטי וגם בחוטי.

- און ליין ומשחקי מולטיפלייר עובדים בצורה חלקה במשחקי מולטיפלייר בקונסולות PlayStation 3. הקונסולה מחוברת לרשת בצורה אלחוטית.

- מוריד קבצים במהירות, ואכן באותה חבילת מהירות שמגיעה לי.

בזק/הוט?

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

הדברים האלה פחות מושפעים מהתשתית, ויותר מהספקית. המקסימום שהתשתית יכולה לוודא זה שתקבל את המהירות המובטחת עד הספקית. גם התשתית המושלמת לא תבטיח לך מהירות מאתרים בחו"ל (כמו יוטיוב) כי המגבלה היא אצל הספקית והקו לחו"ל.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך. אבל בת'כלס, בזק או הוט?

פורסם

בת'כלס אין תשובה חדש משמעית לשאלה שלך. התשתית יכולה להיות רעה וטובה או בינונית בהתאם למיקום הגיאוגראפי שלך בישראל ואי אפשר לדעת מה יהיה יותר טובה (יכול להיות מספיק טוב גם בשתי האפשרויות) מבלי שתבדוק בעצמך.

פורסם
  • מחבר

אני מתגורר לי ברמת גן על גבול גבעתיים/תל אביב. כלומר איזור המרכז.

זה עוזר לשאלה שלי חחחח?

פורסם

אני מציע בזק

מעשית הוט מוגבלים בתעבורה ל-12 מגה ואילו בזק במידה ויש NGN מציעה מגוון גדול יותר של מהירויות

פורסם

שיקולים אפשריים בבחירת תשתית:

- איכות השירות

- מחיר

- היצע (למשל, אם אני לא באזור שיש NGN ורוצה מהירות מעל 10 מגה)

- מה כבר יש לך בבית (עדיף לחסוך התקנה)

אני למשל עם בזק כי יש לי קו טלפון של בזק בבית, אבל אין לי כבלים. אני לא רוצה קו טלפון של הוט (משיקולים שלא קשורים לנושא) ולא רואה סיבה להתקין ולהחזיק בבית שתי תשתיות, אחת לטלפון ואחת לאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

כעקרון הייתי מת לעבור לבזק, הבעיה היא שהוט אמרו לי שאני צריך לשלם איזה 500 שקל כדי לצאת מהאינטרנט שלהם ולהישאר רק על הטלפון והטלוויזיה. WTF.

אני גם לא הכי צריך 12 מגה, כשאני חושב על זה אני בכלל לא מוריד קבצים. מדי פעם פעם ב- ! אני מוריד איזה סרט, אבל זה לא שאני צריך 12 מגה מהירות.

האם המהירות של המגה קשורה רק למהירות הורדת קבצים, או שזה קשור גם לאיך שאתרי אינטרנט עולים ואיך סרטון יוטיוב מתחיל לרוץ ב-720P?

כרגע לבזק אין לי NGN באיזור שלי, ואני יכול לקבל בינתיים רק 4 מגה. אין לי בעיה עם זה, כל עוד שבזק בינלאומי יוכלו להוריד אותי גם ל-4 ללא עלות + אני לא אצטרך לשלם שום דבר להוט הגנבים (500 שקל WTF) + סרטוני יוטיוב ומגה וידאו ייטענו לי כמו שצריך באיכות גבוהה + אתרי אינטרנט יעלו מהר ולא אצטרך לחכות דקה כדי שוואלה ייפתח.

האם כל זה אפשרי? תודה רבה!!

פורסם

אם אתה כבר בהוט גם לטלפון וטלויזיה ומרוצה מזה, אין סיבה לעבור לבזק. כאמור כל הבעיות שאתה מתלונן עליהן לא תלויות בתשתית אלא בספקית, ובעומס על הקו לחו"ל (שזה אותו קו לא משנה באיזה תשתית אתה). אתה עלול לבזבז הרבה זמן וכסף כדי לעבור לבזק רק כדי לגלות שהבעיות נשארו כמו שהן - לא חבל?

פורסם
  • מחבר

אז כמה דברים:

1. זה תקין שאפילו שאני מחובר למודם ישירות אני מקבל 11 וקצת?

2. ניתן לבקש מהוט ומבזק בינלאומי לעבור לחבילה יותר קטנה? אני ממילא לא מוריד קבצים כזה גדול, אז חבל על הכסף, לא? לא כדאי לרדת ל-10 מגה?

3. במידה ואתרי אינטרנט כדוגמת יוטיוב, מגה וידאו ו-UrStream נתקעים לי, צריך לדבר עם הספקית?

4. כיצד ניתן לאפס כרטיס רשת?

תודה רבה, אתם ממש עזרתם לי בהרבה דברים ובלחסוך כסף.

פורסם

1. תגדיר תקין. זה לא אמור להפריע לך, אבל תמיד אפשר להיות קטנוני ולבקש בדיוק מה ששילמת עליו. ואיך אתה מודד?

2. איך שאתה מרגיש. כמה אתה משלם כרגע? אם זה מרגיש לך הרבה מדי אז תוריד. למרות שיש תועלת ב12מגה גם למי שלא מוריד קבצים, אם אתה מרגיש שזה עולה יותר מדי ואתה לא חייב את זה, אז לא צריך.

3. בדרך כלל הספקית "אשמה" בתקיעות שאתה מתאר, אבל רוב הסיכויים שאם תתלונן הם יגידו שהם לא מתחייבים על מהירות לחו"ל. אתה יכול לנסות בכל אופן, לא עולה כסף.

4.השאלה לא מובנת. מה הבעיה, ומה בדיוק אתה מנסה לעשות?

פורסם
  • מחבר

כעקרון אני רוצה לדעת שאם אני משלם על חבילת 12 מגה - אני באמת מקבל 12 מגה, ולא 11 וקצת. לזה אני קורא תקין. בנוסף, למשל אתמול רציתי להוריד דפדפן Firefox, ואם יש לי מהירות 12 מגה - זה אמור להוריד בטיל, לא? אבל זהו, שלא. זה מוריד לי על 20/32 מגה, ולא על 1.5.

וכן, אני אתקשר לבזק בינלאומי לברר למה לעזאזל האתרים האלה לא פועלים כמו שצריך. מה להגיד להם, לבקש תעדוף יותר טוב לאתרים מחו"ל? חבילת גיימר?

תודה רבה, אתם ממש עוזרים, שתדעו.

פורסם
  • מחבר

כעקרון אני רוצה לדעת שאם אני משלם על חבילת 12 מגה - אני באמת מקבל 12 מגה, ולא 11 וקצת. לזה אני קורא תקין. בנוסף, למשל אתמול רציתי להוריד דפדפן Firefox, ואם יש לי מהירות 12 מגה - זה אמור להוריד בטיל, לא? אבל זהו, שלא. זה מוריד לי על 20/32 מגה, ולא על 1.5.

וכן, אני אתקשר לבזק בינלאומי לברר למה לעזאזל האתרים האלה לא פועלים כמו שצריך. מה להגיד להם, לבקש תעדוף יותר טוב לאתרים מחו"ל? חבילת גיימר?

תודה רבה, אתם ממש עוזרים, שתדעו.

הקפצה...

פורסם

עוד לא אמרת איך בדיוק מדדת את ה11 וקצת.

כשאתה מוריד דפדפן פיירפוקס, אתה מוריד את זה מהשרתים של מוזילה. אם יש עליהם עומס (או סתם הגבלת מהירות), הספקית לא יכולה לעשות כלום. ולא הבנתי מה זה 20/32 מגה?

פורסם

אני חושב שאתה, כמו כמעט כל הלקוחות של הספקים בעולם, לא בדיוק מבין את מהות השירות שאתה מנוי אליו.

אתה קונה גישה לרשת האינטרנט. הרוחב פס הוא הרוחב פס המקסימלי שתוכל לנצל בגישה הזאת.

מעבר לזה, ללא SLA מוגדר מראש אף אחד לא מתחייב לך לבספק שירות בצורה כזאת או אחרת ובטח שלא לכל ניתוב בעולם.

במקום לבכות פה על כל שטות תתחיל להבין קצת איך דברים עובדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים