עבור לתוכן

איזו מהאפשרויות עדיפה למיקום הרמקולים?

Featured Replies

פורסם

אהלן

התחדשתי בסולו 6 ואני צריך עזרה בבחירת המיקום

ציירתי דוגמא לסידור של החדר שלי:

74847142.jpg

באדום (1) מופיע אפשרות אחת למיקום הרמקולים (הקרש זה מדף מיותר שבא עם הספריה ותפוס עם משקולות על הספרייה, אין בעיה אסטית ממש עם המיקום)

בכחול (2) זאת האפשרות השניה למיקום.

באפשרות 1 הרמקולים קצת יותר גבוהים והטוויטר בגובה האוזן

באפשרות 2 הרמקולים ככה שהטוויטר משהו כמו 5 ס"מ מתחת לאוזן.

הבעיה באפשרות הראשונה היא שהרמקולים בצדדים ואפילו טיפה אחורה למעשה, שזה מרגיש קצת מבלבל ואני לא יודע עד כמה זה מומלץ למוזיקה.

הבעיה באפשרות השניה היא שהרמקולים כבר נהיים ממש קרובים אליי וזה יוצר פער רציני בין המרחק מהאוזן לטוויר לבין המרחק מהאוזן לוופר, מה גם שסביר להניח שמדפיים גדולים צריכים מרחק כדי "להפתח" אני מבין. ובנוסף אם אני אשים את הרמקולים באמצע השולחן אז במקרה הכי טוב יהיה לפורט האחורי 5 ס"מ מהקיר!

להתנסות בין האפשרויות זה בעיה, זה המון המון זמן להחליף ביניהן כי צריך להעביר כבלים מחדש מאחורי הספרייה שתפוסה לקיר וזה קשה ומסובך בטירוף.

באפשרות 1 שהרמקולים בצדדים מרגיש קצת מבלבל הצליל אבל אני לא מתחשב בזה כי אולי אני פשוט לא התנסתי בעבר עם מיקום כזה ואני אתרגל.

אז בקיצור איזה מיקום עדיף בהתחשבות בכל מה שציינתי ?

פורסם

אפשר להוריד את מיקום 1 מהרשימה, זו לא אופציה (אלא אם כן אתה רוצה לדפוק את כל הבמה)- כשאתה ממקם רמקולים בסמוך לאוזניים שלך ולא בסמוך אליך אתה כאילו עצמך נמצא בתוך הבמה, אני אישית לא ממליץ...

האפשרות השניה היא הטובה ביותר, בתנאי שאתה מרחיק אותם ממך מעט ולא נמצא לגמרי בטווח הבמה של שניהם.

קודם כל, הסולו 6 עובדים טוב כאשר הם קרובים אחד לשני, הרבה יותר מאשר רחוקים, אתה תהנה מהם יותר בתצורה הזו. אני ממליץ לך לעבור על הביקורת באתר במידה ועוד לא עשית את זה.

בנוסף בתצורה הזו הם בסמוך אליך ומעט רחוקים ממך, מה שיצור מצב שאתה יושב בסמוך לבמה ומסוגל לשמוע את כולה.

תתחדש.

פורסם
  • מחבר

אפשר להוריד את מיקום 1 מהרשימה, זו לא אופציה (אלא אם כן אתה רוצה לדפוק את כל הבמה)- כשאתה ממקם רמקולים בסמוך לאוזניים שלך ולא בסמוך אליך אתה כאילו עצמך נמצא בתוך הבמה, אני אישית לא ממליץ...

האפשרות השניה היא הטובה ביותר, בתנאי שאתה מרחיק אותם ממך מעט ולא נמצא לגמרי בטווח הבמה של שניהם.

קודם כל, הסולו 6 עובדים טוב כאשר הם קרובים אחד לשני, הרבה יותר מאשר רחוקים, אתה תהנה מהם יותר בתצורה הזו. אני ממליץ לך לעבור על הביקורת באתר במידה ועוד לא עשית את זה.

בנוסף בתצורה הזו הם בסמוך אליך ומעט רחוקים ממך, מה שיצור מצב שאתה יושב בסמוך לבמה ומסוגל לשמוע את כולה.

תתחדש.

התלבטתי ביניהם אל ה7 אז קראתי את הסיקור פה לפחות 30 פעמים :bash:

אגב לכל מי שאמר יש מספיק באס לסולו 6 - יש מספיק באס לכל סוגי הרוק ומטאל (למרות שצריך להגביר קצת באס עם השלט אבל מבחינת כמה נמוך זה מגיע), אבל אם מישהו חושב שזה מספיק למוזיקה אלקטרונית או היפ הופ, כמו שמישהו רשם לי לפני הקנייה, הוא בחיים שלו לא שמע סאב וופר של יותר מ4 אינץ.

תודה רבה לך על התגובה, מה ששכחתי לציין זה שבמיקום השני אין לפורטים (אחוריים) איפה לנשום, המקסימום שאני יכול לתת להם מאחורה זה 5 ס"מ!!! אז עדיין מומלץ ?

פורסם

מעט בעייתי. אני מציע לנסות להרחיק טיפה את השולחן. (עשיתי דבר דומה בשביל למקם את הסולו 7 שלי כמו שצריך)

פורסם
  • מחבר

מעט בעייתי. אני מציע לנסות להרחיק טיפה את השולחן. (עשיתי דבר דומה בשביל למקם את הסולו 7 שלי כמו שצריך)

הספרייה נוגעת בשולחן (לא כמו שציירתי) אז רק את הרמקול השמאלי אפשר להרחיק קצת ככה...

הייתי קודם עם המיקום שהרקמולים ב90 מעלות ועכשיו סיימתי להעביר למיקום השני, בהתחלה זה היה נשמע ממש דוחה משהו מזעזע, אבל מה שאני עושה זה להריץ תוכנה שמוציאה סינוס בתדר שאתה בוחר ולמצוא את התדרים החזקים (באזור 190-210 הווליום לפחות פי 4 מהשאר בלי להגזים בגרוש, ובמיקום הקודם בכלל לא היה שום בעיה בתדרים האלה), ואז אני מוריד אותם עם פילטר מיוחד בווינאמפ שאתה בוחר בדיוק איזה תחום אתה רוצה וכמה אתה רוצה להוריד. אבל זה די מעפן כי במשחקים זה ישמע על הפנים.

עכשיו זה נשמע פחות או יותר דומה לתצורה הקודמת אבל פחות טוב ללא ספק. דווקא לא הפריע לי עד כדי כך הקטע עם הבמה אני חושב שמתרגלים ולא שמים לב.

פורסם
  • מחבר

ואי אני אחזיר למיקום הקודם, המיקום הזה ממש ממש גרוע :( :(

זה היה נשמע הרבה יותר טוב קודם גם אם הבמה לא כמו שצריך להיות :-X

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים