עבור לתוכן

האם מדד הטמפרטורה של מעבדי AMD משקר?

Featured Replies

פורסם

שלום.

מעבד מסוג Phonom II X4 840 3.2GHz, ומדד הטמפרטורה [Core Temp] מצביע על 20 מעלות במונחה.

במחשב שלידו, מעבד Core i7 960, והטמפרטורה היא 43 מעלות במנוחה. זאת אני מציין כדי להציע על טמפרטורת החדר, שקשה לי להעריך אותה.

נעים בחדר. מעט קריר, אבל לא מדי.

האם מדד הטמפרטורה של AMD משקר?

תודה!

פורסם

לא, הוא לא טועה במדידה.

המעבדים ממשפחת corei7-9xx נחשבים חמים למדי וצורכים יותר הספק.

שים לב שטמפרטורה במנוחה היא לא מדד טוב, בזמן מנוחה המעבד יורד ל-800MHz המתח החשמלי להפעלתו יורד בהתאם. התוצאה היא מעבד קר יותר ומאווררים יותר שקטים. לשתי החברות טכנולוגיות דומות לחסכון.

תפעיל משהו קצת תובעני ותראה איך הטמפרטורה מטפסת, המתח עולה והתדר יעלה. אתה יכול לומר שיש לך מעבד 800 מה"צ עם טורבו ל-3.2 גה"צ :-)

פורסם
  • מחבר

כעניין של דרך אגב - החידוש הזה של הורדת מהירות המעבד בעת זמן מנוחה, לדעת חובבי האוברקלוק המושבעים, ואוהבי הביצועים - האם ביצועי המערכת נפגעו מכך? או שמהירות החזרה לתדר מירבי ולמהירות מירבית היא כה מהירה, עד שאין שום הבדל?

בקיצור - שינוי חיובי או שלילי?

תודה

פורסם

השינוי חיובי ביותר - המחשב כשאיננו עובד, חוסך חשמל, שקט יותר וקר יותר.

בתיאוריה, אין פגיעה בביצועים כי כאשר העומס על המעבד עולה, התדר קופץ למקורי ונשאר שם עד שהעומס יורד. אולי מישהו מצא מקרים פתולוגיים שבהם כן יש פגיעה משמעותית בביצועים. אני לא יודע על כך.

אם אתה לא אוהב את התכונה הזאת, אפשר לבטל בביוס (או ע"י קונפיגורציה של מערכת ההפעלה. לא יודע איך עושים את זה בחלונות)

פורסם
  • מחבר

אם אין פגיעה בביצועים, לא רואה צורך לבטל :)

אבל מעניין באמת שאפשר לבטל. את זה לא ידעתי

פורסם

זאת בהחלט תכונה חיובית. אצל רוב המשתשמים המחשב עובד כמעט כל היום, אם לא 24/7. בחלק גדול, אם לא ברוב, שעות היום המחשב נמצא במנוחה ולכן מאוד חבל שסתם יעבוד במתח גבוה יותר.

כשזה מגיע לביצועי המערכת, אין שום פגיעה. אתה יכול אפילו לעשות ניסוי קטן.

תפעיל את CPU-Z כשהמחשב במנוחה ותשאיר את חלון התוכנה פתוח כדי שתוכל לעקוב אחר הנתונים. תוכל לראות שהמכפלה (והמתח והתדר) היא נמוכה. תפעיל יישום שמשתמש במעבד, לא חייבים תוכנת מאמץ למעבד, אפשר אפילו סתם לפתוח איזה סרטון בדפדפן, ותוכל לראות שהמכפלה (והתדר) עולה ממש בזמן אמת, ובסיום פעולת העיבוד שנדרשה, יורדת בחזרה.

כך שהתכונות הללו הן חיוביות ביותר כפי שציין 'בור ועם הספר'. גם כשזה מגיע ל-OC לרוב אין להן השפעה. השפעה מסוימת הייתה להן בדורות ישנים יותר של מעבדים וערכות שבבים והן לפעמים פגעו ביציבות של המערכת ב-OC גבוה. לכן היה מנהג כזה לבטל אותן, להגיע לערך ה-OC הרצוי ורק אז להחזיר אותן (או שלא) אם אין פגיעה ביציבות. גם היום יש כאלה שעושים את זה, חלק אפילו חושבים שאם המעבד לא עובד כל הזמן בתדר המרבי שלו אז שהם מפסידים משהו, אבל אני באופן אישי לא ממש מצליח להבין למה לבטל את הפונקציות האלה (למעט אולי ב-OC Extreme שאפשר לסווג כקטגוריית OC אחרת לגמרי מזאת הביתית)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים