עבור לתוכן

שאלות על הקמת אולפן הקלטות ביתי - ממש בקטנה

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני מנגן כבר כמה שנים וברשותי מספר כלים, לאחרונה חשבתי שכבר אולי אני ינסה להתקדם ולהתחיל להקליט סתם בשביל עצמי, ההקלטות לא יהיו מקצועיות וגם אין לי שום משיכה לעניין שזה יתמקצע, זה סתם עבור שמירה של רעיונות שלי והשמעה לחברים.

כל העסק יתחבר דרך נייד כנראה (עדיין אין מתוכננת רכישה לכבוד לימודים) ובנתיים נסתפק במחשב הביתי (Q6600 4GB GT250 אם זה משנה).

יש לי כבל של רולנד cakewalk um-1g כבל מידי.

הכלים שאני ירצה לחבר: כמובן חשמלית עם מגבר פנדר ויאמה, איתה יש מולטי אפקט floorpod plus line6, ישנה אורגנית yamaha psr 540, ותופים אלקטרוניים roland td-4k, בעתיד יהיה גם באס כנראה בעז"ה.

עכשיו אלו החיבורים, במולטי אפקט, התופים והאורגנית ישנו חיבור מידי מלבד היציאות הרגילות.

לאורגנית ולמולטי אפקט ישנה גם יציאת סטריאו (בשני חיבורים נפרדים ימין ושמאל) ואני ירצה להשתמש בהם כך שאם אני צריך כרטיס קול אז הוא יצטרך להיות עם כניסת סטריאו.

ועכשיו אלה השאלות הרציניות:

1) איך כדאי לי לחבר הכל? לבצע הקלטה דרך המידי או לקנות כרטיס קול (וכן יש בעיה של לייטנסי עם המידי אז כנראה שנצטרך אחד כזה), במידה ואני קונה כרטיס איזה כרטיס יהיה לי טוב (תקציב - הכי נמוך אבל שיהיה משהו איכותי, קנייה מחו"ל - אופציה)???

2) באיזה תוכנת עריכה להשתמש?? ראיתי אצל כמה חברים תוכנות כמו cubase abelton ותוכנה של line 6 והבנתי שהיא יותר עבור גיטריסטים אבל אני חושב שהייתה הכי ידידותית, בגלל שאני לא הולך להתמקצע בנושא חשובה לי תוכנה פשוטה שנוח לעבוד איתה ולא מסובכת למה אני יודע שאם זה יהיה מסובך אני ינטוש תנושא.

3)מוניטורים - אין תקציב, אני ישתמש באוזניות hf5 שיש לי שמציאות סאונוד ניטרלי בצורה מדהימה (באמת שהם כלל לא צובעות את הסאונד).

מה עוד אתם אומרים אני יצטרך....

תודה על העזרה :hi:

פורסם
  • מחבר

מישהו??

פורסם

1)זה באמת נשמע כאילו אתה תצטרך כרטיס קול, כדאי לך להעיף מבט על זה: http://halilit.com/?action=recshow&item_id=115

יש לכרטיס כניסות אנלוגיות ודיגטליות, תראה מה מתאים לך.

2) תנסה כמה תוכנות, לרובן יש אפשרות של תקופת נסיון לפני הקניה.

לי יש קצת נסיון עם תוכנת audacity שהיא דיי פשוטה, חינמית ומלאה באפשרויות אם תרצה להתעמק בנושא.

3) יכול להיות שבאמת תצטרך מוניטורים בהמשך אבל כרגע תשאר אם האוזניות, לך תדע אולי הם יספקו אותך.

מקווה שעזרתי קצת. :)

פורסם

אני ממליץ לך מאוד להכנס לMUSICTALK ולחפש שם, שם יש אנשים שמתעסקים בזה.

בכל מקרה לעולם (!!!) לא מקליטים גיטרה עם הגברה של כרטיס קול לא יעודי לזה (חיבור של הגיטרה ישירות לכרטיס קול) או חיבור הLINE OUT של המגבר שלך לLINE IN של הכרטיס קול. האיכות תהיה זוועה.

יש לך שתי אפשרויות:

1- לקנות כרטיס יעודי (חיצוני) להקלטת גיטרה. אני יודע שיש לLINE 6 משהו פצצה אבל אין לי מושג אם זה שווה את הכסף.

2- אם יש לך מגבר טוב ואתה אוהב את הצליל שלו, לעשות כמו כולם ולקנות מקרופון טוב, מומלץ מאוד הSHURE SH57 ומעמד למקרופון, ולהתנסות במיקום שלו מול הרמקול כי זה משנה לחלוטין את הצליל בצורה קיצונית, לא סתם שינוי נחמד, אלא משנה לגמרי. כנראה שתצטרך גם לקנות כרטיס קול טוב להקלטה של מקרופון, אני לא מבין בזה ממש. אני מעריך שהמקרופון מאיביי ללא אחריות יעלה כ600 שקל עם משלוח ומכס, או שתקנה מהארץ בעוד 200 שקל אני מאמין ויהיה לך גם אחריות. וכרטיס קול ממש אין לי מושג כמה צריך לעלות כרטיס יעודי לזה, רק אל תחשוב אפילו על כל הכרטיסים של ASUS/CREATIVE או כל חברה אחרת שמייצרת כרטיסים לאיכות האזנה/גיימינג. אתה צריך כרטיס יעודי להקלטות.

הבעיה באפשרות הראשונה זה הדיליי (לטנסי כמו שציינת), אני חושב שתאלץ להשתמש בווינדוס XP כדי שלא יהיה דיליי כי בויסטה ו7 יש המרה שהווינדוס עושה ואי אפשר לבטל אותה וזה יוצר דיליי גדול מדיי כדי לנגן איתו.

בכל מקרה כנס לMUSICTALK ואם אתה מסתדר עם אנגלית כמובן שעדיף לחפש בפורומים גדולים שעוסקים רק בזה.

פורסם
  • מחבר

תודה

אם אני קונה כרטיס הוא יהיה חיצוני (כי אני מתכוון שהוא יתחבר לנייד מטעמי נוחות), הכרטיס של ליין 6 המדובר הוא pod ux1.

אני יותר מתלבט מבחינת התוכנה ואם יש עוד משהו שאתם חושבים ששכחתי או לא לקחתי טוב בחשבון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים