עבור לתוכן

האם סלרון 1Ghz חזק יותר מ P3 500Mhz בכל תחום ?

Featured Replies

פורסם

ואם לא אז באיזה שלב זה כן קורה ? כלומר באיזו מהירות שעון או דגם (של הסלרי) זה כן קורה (אולי לפני 1 ג'יגה) ?

ובבקשה - אין הכוונה כאן למעבדים מומהרים וכיוצא באלה.

הכוונה היא ברמת העיקרון (אך בתכלס) באיזה מהירות שעון (מקורית) עוברים ביצועי הסלרון את

הפנטיום 3 500 מגה הרץ בכל המבחנים - כולל קידוד סרטים ודחיסה וMP3 ומשחקים D3D ו OGL וכו'.

ואם מישהו יכול להביא תימוכין לכך בעזרת השוואה שהוא\היא מצא ברשת,אז בכלל ... ;)

תודה מראש

HF

פורסם

הסלרונים החדשים מבוססים על ליבת Tualatin מה שהופך אותם להרבה יותר טובים מפנטיום 3 500מה"צ בכל תחום.

הליבה הזאת היא בעצם ליבה של פנטיום 3, בתוספת של מהירות שעון כפולה, אין שום סיבה שפנטיום 3 500מה"צ יעקוף את אחד הסלרונים החדשים, גם כשאלו לא עברו שום המהרה.

פורסם
  • מחבר

הסלרונים החדשים מבוססים על ליבת Tualatin מה שהופך אותם להרבה יותר טובים מפנטיום 3 500מה"צ בכל תחום.

הליבה הזאת היא בעצם ליבה של פנטיום 3, בתוספת של מהירות שעון כפולה, אין שום סיבה שפנטיום 3 500מה"צ יעקוף את אחד הסלרונים החדשים, גם כשאלו לא עברו שום המהרה.

תודה מינימייזר. :)

אבל עכשיו אתה גורר שאלה נוספת...(השאלה המקורית בעצם, רק מחודדת):

מאיזו מהירות שעון ביצועי הסלרונים המדוברים (Tualatin) עוברים את ביצועי הפנטיום 3 500 מה"צ ? פשוט לא נקבת בשום מספר בתגובתך הקודמת...

תודה

פורסם

הסלרונים החדשים מתחילים מ1גה"צ כמדומני...

פורסם

יש בארץ מתאם לסלרון טולאטין? אני רוצה דחוף אחד כי אני מתכננן לקנות אחד

פורסם
  • מחבר

הסלרונים החדשים מתחילים מ1גה"צ כמדומני...

תודה מיני :)

פורסם

בסלרונים החדשים-טואלטין יש גם זיכרון מטמון - CACHE גדול יותר מהסלרונים הקודמים. כך יוצא שהם עובדים בבאס של 100MHz ויש להם 256kb cache memory ומהנתונים האלה הם כבר לא נופלים בשום דבר ממעבדי הפנטיום 3 (coppermine).

דחיסת וידאו זקוקה לשלושה מאפיינים עיקריים - קצב שעון של המעבד, זיכרון המטמון שלו ופקודות מולטימדיה ואחרות כמו MMX, SSE 3DNOW שיש ב-AMD וכו'. לכן צריך להשוות נתונים, מה יש לפנטיום 3 ומה יש לסלרון טואלטין ולפי זה לדעת מי מהם יהיה טוב יותר עבור מולטימדיה.

פורסם

יש רק אחד המתאם בין SLOT-1 ל FC-PGA2 (טאולטין) של פוורליפ:

PowerLeap iP3T

הבעיה איתו שהמון-המון לוחות אם לא פועלים איתו, רוב הגדולים כן (או הוציאו עדכוני ביוס מתאימים) אך המון הקטנים (הלא ידועים שבקושי יש להם, אם בכלל, אתרים - לא).

אין אותו בארץ כמדומני (נדמה לי שזיגזג הם היבואנים אבל אל תתפוס אותי במילה...).

גם אם תביא אותו או תמצא אותו איכשהו תעשה בדיקה רצינית קודם אם הוא בכלל יפעל.

בכל אופן קשה לי מאוד להאמין שתוכל בכלל לעשות אברקלוקינג איתו כי זה תלוי מאוד בלוא"מ

פורסם

בסלרונים החדשים-טואלטין יש גם זיכרון מטמון - CACHE גדול יותר מהסלרונים הקודמים. כך יוצא שהם עובדים בבאס של 100MHz ויש להם 256kb cache memory ומהנתונים האלה הם כבר לא נופלים בשום דבר ממעבדי הפנטיום 3 (coppermine).

...

חוץ מ- באס (133).

...לכן צריך להשוות נתונים, מה יש לפנטיום 3 ומה יש לסלרון טואלטין ולפי זה לדעת מי מהם יהיה טוב יותר עבור מולטימדיה.

אותם פקודות בדיוק... אותו המעבד... (חוץ מבאס - 133, והגירסה ל"שרתים" של ה-3 טאולטין עם קאש של 512).

:hat:

פורסם

...

חוץ מ- באס (133).

...לכן צריך להשוות נתונים, מה יש לפנטיום 3 ומה יש לסלרון טואלטין ולפי זה לדעת מי מהם יהיה טוב יותר עבור מולטימדיה.

אותם פקודות בדיוק... אותו המעבד... (חוץ מבאס - 133, והגירסה ל"שרתים" של ה-3 טאולטין עם קאש של 512).

:hat:

אתה בטוח שפנטיום 3 במהירות 500MHz עובד בבאס של 133 ? זה לא עובד לפי מכפלה של 5 כפול באס של 100 שזה בדיוק 500MHz ?

פורסם

ואם לא אז באיזה שלב זה כן קורה ? כלומר באיזו מהירות שעון או דגם (של הסלרי) זה כן קורה (אולי לפני 1 ג'יגה) ?

ובבקשה - אין הכוונה כאן למעבדים מומהרים וכיוצא באלה.

הכוונה היא ברמת העיקרון (אך בתכלס) באיזה מהירות שעון (מקורית) עוברים ביצועי הסלרון את

הפנטיום 3 500 מגה הרץ בכל המבחנים - כולל קידוד סרטים ודחיסה וMP3 ומשחקים D3D ו OGL וכו'.

ואם מישהו יכול להביא תימוכין לכך בעזרת השוואה שהוא\היא מצא ברשת,אז בכלל ... ;)

תודה מראש

HF

כן. אני לא יודע מתי זה קורה, אבל זה קורה לפני 1GHZ .

פורסם
  • מחבר

פנטיום 3 500 מגה"צ עובד על באס 100.

באס 133 בפנטיום 3 התחילו רק בדגמי ה B שהם 533 600 וכו'.

הנה לינק לאתר של טום שמסביר הכל.

ועדיין,אני מחפש תשובה (למרות שמיני די עזר) מאיזה מהירות שעון הסלרונים חזקים יותר

מפנטיום 3 500 (הפועל כאמור בבאס 100) ? ? ?

פורסם

למה אתה מתעקש לדעת?

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתעקש לדעת?

למה? אתה מפחד שהסקרנות תהרוג את החתול ? ;D

Please, אם אתה יודע אז תענה ...

פורסם

אתה בטוח שפנטיום 3 במהירות 500MHz עובד בבאס של 133 ? זה לא עובד לפי מכפלה של 5 כפול באס של 100 שזה בדיוק 500MHz ?

כמובן הכוונתי לכ ל ה ה EB (אי=קופרמיין עם 256 קיי פול ספיד קאש ו 0.18;בי=133, ולא, לא היה פנטיום שלוש B בלי ה E לפניו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים