עבור לתוכן

איך מנקים פלסטיק לבן ישן שהצהיב?

Featured Replies

פורסם

אני ממליץ לבדוק את האצטון במקום נסתר לפני ההשרייה.

אצטון מאוד אוהב (להמיס) פלסטיק.

זה תלוי איזה פלסטיק. לא נראה לי שזה שמורכב ממנו הטלפון יומס באצטון, אבל ליתר בטחון אפשר לבדוק תמיד.

יש הבדל - שכבה חיצונית דקה ניתן להסיר (למשל אם אצטון) כדיי להשאיר פלסטיק נקי, אם זה לכל העומק זה לא ישנה כלום

בין ביתר שמתי לב שפלסטיקים שחורים מחזיקים מעמד טוב יותר מפלסטיקים לבנים, אני חושב בגלל זה (כי שחור לא מעביר את ה UV לכל העומק שלו ורק השכבה החיצונית נהרסת)

שוב, זה תלוי מאיזה חומר מורכב הטלפון. אני לא חושב שאצטון ימיס את הפלסטיק הזה, כך שמה שאתה מסיר הם כל מיני זיהומים שהסתפחו (ספיחה הפיכה) לפני השטח במשך הזמן (וזו הסיבה שהמלצתי להשרות בו). אם זיהום כלשהו היה מגיב כימית עם הפלסטיק, האצטון לא היה "מוריד" אותו משם.

בקשר לצבעים - מה שאתה אומר זה מאוד באוויר. איך אתה מגדיר מחזיק מעמד? איך אתה יודע אילו אורכי גל בולע הפלסטיק השחור והלבן?

הסיבה שאתה רואה צבע מסוים עבור חומר היא מאוד לא טריויאלית כמו שנהוג לחשוב (כל מיני הסברים מוריאציות של שחור בולע הכל, לבן מחזיר הכל וכד' - זה לא זה). ההסבר לצבעים נמצא די עמוק בקוונטים ובאופי הכימי של המולקולות שנותנות את הצבע (הרבה צבענים לבגדים למשל, שייכים לקבוצת חומרים שנקראת Azo).

פורסם

אני חושב שצביעה תהיה פיתרון די פשוט וזול בשביל לשחזר דבר כזה.

פורסם

יש מצב.

ממה שאני זוכר רוב הטלפוני חוגה היו בצבע צהוב בז' בהיר.

מזכיר לי קטע מהמופע סטנדאפ של JEREMY HOTZ שבו הוא מספר שהלך לאופטומטריסט וקנה עדשות מגע חומות.

הצבע הטבעי של העיניים שלו חומות אבל זה לא החום שהוא רצה.

אז הוא שאל את האופטומטריסט: יש לך חום יותר חרא בשבילי ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים