עבור לתוכן

איך מנקים פלסטיק לבן ישן שהצהיב?

Featured Replies

פורסם

קיבלתי טלפון בזק ישן של פעם כזה עם חוגה, וחשבתי שיהיה מגניב לשים אותו איפשהוא. אבל הפלסטיק שלו הפך עם השנים לצהוב לגמרי. מישהו יודע איך אפשר להפוך אותו חזרה ללבן המקורי? יש איזה חומר?

פורסם

זה יהיה חתיכת עבודה - נייר זכוכית ולשייף.

אפשר גם לצבוע.

פורסם

מאוד תלוי באיזה סוג פלסטיק זה, בעקרון 3 דרכים, הטבלה באקונומיקה(לא מסובנת\מבושמת - הכחולה הזולה), או מי חמצן, או פוליש משחת שיניים(שוב לבנה מאוד פשוטה בלי שטויות). כל השיטות דיי פשוטות וזה מאוד תלוי בסוג הפלסטיק וברמת ההצהבה(אם הוא ממש הצהיב אז מי חמצן או אקונומיקה ואז לעשות פוליש עם משחת שיניים).

אל ואני אומר אל תשייף פלסטיק, ברגע שתעשה את זה אין דרך חזרה.

פורסם
  • מחבר

גם אני שמעתי על אקונומיקה, ביחס של 1:1 עם מים ואז פשוט להשאיר אותו שם לילה שלם.

פוליש משחת שיניים זה אומר פשוט לשים קצת משחת שיניים על מטלית ולשפשף?

מי חמצן נראה לי שזה קשה יותר להשיג או שאני טועה?

אף פעם לא חשבתי על נייר זכוכית, זה פשוט יהרוס את כל הפלסטיק בשנייה.

פורסם

גם לי יש אחד כזה... אני די בטוח שהצהוב הזה זה הצבע המקורי שלו.. :silly:

פורסם

גם אני שמעתי על אקונומיקה, ביחס של 1:1 עם מים ואז פשוט להשאיר אותו שם לילה שלם.

פוליש משחת שיניים זה אומר פשוט לשים קצת משחת שיניים על מטלית ולשפשף?

מי חמצן נראה לי שזה קשה יותר להשיג או שאני טועה?

אף פעם לא חשבתי על נייר זכוכית, זה פשוט יהרוס את כל הפלסטיק בשנייה.

מי חמצן אפשר לקנות בכל בית מרקחת\רשתות הפארם, אקונומיקה אפשר לא הייתי משאיר אותו לכל הלילה וגם לא הייתי טובל, שוב אני לא יודע באיזה פלסטיק בדיוק מדובר תנסה לטבול מטלית באקונומיקה לכסות את הפלסטיק ולהכניס לשקית אטומה(תנסה קודם כל על חלק קטן שלא נורא יהרס.

וכן פוליש עם משחת שיניים זה בדיוק משחת שניים ומטלית(בעדיפות לאחת שמיועדת לליטוש) כמו כן אפשר להשתמש בראש פוליש לרדמל\מברגה בשביל תוצאות טובות יותר, וכמו כן ניתן לקנות פוליש לסירות(פייבר גלאס\פלקסי) אבל זה סתם יקר ולא נותן שום ייתרון על משחת שיניים.

פורסם

אתה יכול לנסות את הסדר הזה:

1. השרייה במים חמים למשך כמה שעות וניקוי במגבת.

2. השרייה באצטון למשך כמה שעות (בכלי סגור, אחרת הוא יתנדף מהר מאוד) וניקוי במגבת.

3. השרייה במי חמצן למשך כמה שעות וניקוי במגבת (להיזהר על העיניים ולהשתמש בכפפות גומי).

פורסם
  • מחבר

2. השרייה באצטון למשך כמה שעות (בכלי סגור, אחרת הוא יתנדף מהר מאוד) וניקוי במגבת.

3. השרייה במי חמצן למשך כמה שעות וניקוי במגבת (להיזהר על העיניים ולהשתמש בכפפות גומי).

אני חושב שאני אלך על אפשרות 1 ואפשרות 2 תהיה כבר אקונומיקה. זה פלסטיק די עמיד בסך הכל. לא אמורה להיות בעיה. ננסה לפני בפינה נסתרת.

פורסם

אתה מודע לכך שהמים החמים יתקררו אחרי "כמה שעות", כן?

פורסם

אני די בטוח שהצהוב הזה זה הצבע המקורי שלו.. :silly:

פורסם
  • מחבר

צהוב הוא לא הצבע המקורי, הצבע המקורי הוא לבן שנהב יותר. זה לא לבן לבן כמו שאנחנו מכירים. אבל ננסה קצת ונראה מה ירד. כרגע הצבע הוא ג'יפה.

פורסם

הצבע הזה הוא תוצאה של פלסטיק שנהרס מאור UV (אור שמש). בהרבה מקרים הפלסטיק הרוס "לעומק" ולא רק בשכבה החיצונית. תלוי בסוג של הפלסטיק

אני הייתי עושה מודים למארזים במצב כזה, תמיד הייתי פשוט צובע אותם (בדרך כלל בשחור או מטאל), לא מנסה אפילו להחזיר את הצבע המקורי של הפלסטיק

פורסם

זה לא בהכרח עניין של עומק, אלא של החומר עצמו. פלסטיק שעבר תגובה (פוטוכימית או לא) הוא כבר לא אותו חומר, בין אם זה "שכבה חיצונית" או פנימית, לכן חזרה אחורה היא לא עניין פשוט (בטח שלא בבית). אבל אני לא בטוח שזה המקרה כאן.

פורסם

אני ממליץ לבדוק את האצטון במקום נסתר לפני ההשרייה.

אצטון מאוד אוהב (להמיס) פלסטיק.

פורסם

זה לא בהכרח עניין של עומק, אלא של החומר עצמו. פלסטיק שעבר תגובה (פוטוכימית או לא) הוא כבר לא אותו חומר, בין אם זה "שכבה חיצונית" או פנימית, לכן חזרה אחורה היא לא עניין פשוט (בטח שלא בבית). אבל אני לא בטוח שזה המקרה כאן.

יש הבדל - שכבה חיצונית דקה ניתן להסיר (למשל אם אצטון) כדיי להשאיר פלסטיק נקי, אם זה לכל העומק זה לא ישנה כלום

בין ביתר שמתי לב שפלסטיקים שחורים מחזיקים מעמד טוב יותר מפלסטיקים לבנים, אני חושב בגלל זה (כי שחור לא מעביר את ה UV לכל העומק שלו ורק השכבה החיצונית נהרסת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים