עבור לתוכן

מחשב נייד Gigabyte שבק חיים

Featured Replies

פורסם

ישבתי בבית וגלשתי בנייד, פייסבוק והפורום הזה.

פתאום רעש של ״ניתוק הצתה״ כאילו חללית נחתה :/

מחשב מדגם U566N של חברת Gigabyte אצלי שנתיים ו-10 חודשים.

מעבד - T8300 2.4ghz, כ. מסך 8400GS, זיכרון 4 ג׳יגה, הארדיסק 320gb

חייב לציין שבתקופה האחרונה עבד על כ64 מעלות!!! לפי תוכנת ה״Everest" וזה כולל משטח קירור..

איך אפשר לדעת מה הלך? ספק? לוח? אולי הארדיסק?! יש אפשרות לבדוק זאת לבד או שחייב לקחת לטכנאי מוסמך עקב וזה נייד?

כמה אמור לעלות כל חלק שהדגשתי למעלה והאם עדיף לתקן או לשקול קנייה של חדש?

תודה!

פורסם

ע"פ מה שתיארת, שווה תיקון (כנראה יש בעית אבק דחוס ומאוורר תקוע/שרוף).

למיטב זכרוני היתה עליו אחריות לשנתיים?.. מצא מעבדת ניידים (בלבד) עם שירות טוב.

סתם להשכלה, 3 שנים זה אורך חיים ממוצע של מחשב מהסוג הזה, שאיננו מהשורה הראשונה בתחום הזה.

פורסם

לא ברור שום דבר מהתיאור.

מה זה "רעש ניתוק הצתה כאילו חללית נחתה"? ???

מה זה "שבק חיים"? לא נדלק חשמלית (אין נורות)? נדלק אבל לא עובר power-on? נתקע בזמן עבודה?

למה אתה חושב שזה רלוונטי כמה גיגה זכרון וכמה הארד דיסק יש לך ובאיזה אתר גלשת כשקרה מה שקרה? מה הקטע בלנדב מידע חסר משמעות ולא להסביר כמו שצריך את הבעיה? ::)

פורסם
  • מחבר

hugo123 -

אכן, האחריות עליו היא לשנתיים ופגה באוגוסט שעבר.

לא ברור שום דבר מהתיאור.

מה זה "רעש ניתוק הצתה כאילו חללית נחתה"? ???

מה זה "שבק חיים"? לא נדלק חשמלית (אין נורות)? נדלק אבל לא עובר power-on? נתקע בזמן עבודה?

למה אתה חושב שזה רלוונטי כמה גיגה זכרון וכמה הארד דיסק יש לך ובאיזה אתר גלשת כשקרה מה שקרה? מה הקטע בלנדב מידע חסר משמעות ולא להסביר כמו שצריך את הבעיה? ::)

שבק חיים - פשוטו כמשמעו. לא נדלק.. לא מגיב לכפתור ההדלקה גם לא לאחר קירור של כמה שעות..

בקשר למפרט, אם והיה כי המחשב חלש אז אולי ״העמסתי״ עליו מבחינת עבודה או משהו.. אולי זה רלוונטי אולי לא, אם הייתי יודע שלא, לא הייתי כותב.

בקשר לרעש, פשוט כאילו ההארדיסק קרס, אך אני לא מאמין שזו מקור הבעיה היות והוא לא מגיב בכלל לחשמל [גם כאשר המטען מחובר לנייד, נורת הטעינה לא נדלקת]

פורסם

יכול בהחלט להיות הספק (מטען). וזה גם הכי פשוט וזול לבדוק. תראה אם תמצא מישהו עם מחשב דומה וספק זהה.

פורסם
  • מחבר

יכול בהחלט להיות הספק (מטען). וזה גם הכי פשוט וזול לבדוק. תראה אם תמצא מישהו עם מחשב דומה וספק זהה.

ספק או מטען ? אנחנו מדברים כאן על 2 דברים שונים לחלוטין...

המטען שלו נדלק.. פשוט כשאני מחבר אותו למחשב, נורית הטעינה במחשב עצמו לא נדלקת לא במטען החיצוני.. אני מדבר על הספק בתוך המחשב.. מבחינת השערה כמובן.. אני לא ממש מבין גדול במחשבים ניידים.

מישהו יכול להמליץ לי על מעבדה טובה בירושלים בבקשה ?

פורסם

אין ספק בתוך המחשב. המטען הוא הספק.

ייתכן גם שנשרף איזשהו פיוז במעגל החשמלי על הלוח, ואז אתה בבעיה.

פורסם

לדעתי הבעיה היא בכרטיס המסך- 8400GS היה ידוע כבעייתי מאוד וראיתי לא מעט אנשים (כולל אני) שהוא נדפק להם בעיקר בדגמי ג'יגבייט כי רובם היו נמכרים איתו. אם זו אכן הבעיה, יש צורך להחליף כל לוח האם- משהו שעולה לרוב מעט 800 שקלים.

פורסם
  • מחבר

לדעתי הבעיה היא בכרטיס המסך- 8400GS היה ידוע כבעייתי מאוד וראיתי לא מעט אנשים (כולל אני) שהוא נדפק להם בעיקר בדגמי ג'יגבייט כי רובם היו נמכרים איתו. אם זו אכן הבעיה, יש צורך להחליף כל לוח האם- משהו שעולה לרוב מעט 800 שקלים.

בהחלט הוצאה..

וכמה בערך שווה מחשב כזה היום בשוק ? אם אחליף ואמכור או אמכור במצבו הנוכחי... ?

בכל מקרה שקלתי לקנות מחשב חדש עקב התחלת לימודים אקדמאים אבל לא ציפיתי שזה יהיה מוקדם מן הצפוי.

השאלה היא האם אוכל להוציא מהמחשב הנוכחי כמה גרושים שיעזרו לי בהוצאה על המחשב החדש.

פורסם

לא נראה לי שזה כרטיס המסך, כי הסימפטומים שונים.

תבדוק קודם עם ספק אחר, אם זה לא יעזור, אפשר יהיה לחשוב מה לעשות עם המחשב. אם הבעיה בלוח, ותחליט לקנות חדש ולא לתקן, מה שאפשר למכור מזה הם מעבד, זכרון, דיסק קשיח.

פורסם

אלו אכן לא הסימפטומים המתאימים, אך מדובר בתקלה נפוצה ביותר בדגמים האלה.

לרוב האנשים שהיה להם את אחד מהדגמים הללו המחשב נדפק טיפה אחרי שנתיים של שימוש והסימפטומים היו שונים (מחשב לא נדלק, בעיות סאונד- רעשים של קצר, ארטיפקטים, בעיות יציבות ועוד, כאשר הדבר הנפוץ ביותר זה חילוק של המסך לכ-6 חלקים ??? ).

בכל מקרה, בהחלט עדיף שיבדוק יותר לעומק אם זו אכן הבעיה לפני מעשה כלשהו.

פורסם

אכן התקלה נפוצה ביותר, וזה הדבר הראשון שעלה לי בראש. מסיבה זו שאלתי את פותח הדיון שיסביר יותר את מהות הבעיה.

קשה לי לראות אפשרות כלשהי ששבב גרפי תקול גורם לכך שהמחשב לא יידלק חשמלית (כשאפילו נוריות החיווי לא דולקות, וכפתור ההדלקה לא עושה דבר).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות והרצון לעזור, אכן אצטרך לבדוק זאת במעבדה.. זה בטוח עדיף על פני הסקת מסקנות ורק לאחר מכן אדע מה עושים הלאה!

המלצה על מעבדה אמינה וזולה [עד כמה שאפשר..] באיזור ירושלים ? מישהו יכול להמליץ לי בבקשה?

תודה רבה שוב חבר'ה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים