עבור לתוכן

העיכוב של מעבדי בולדוזר

Featured Replies

פורסם

היתה כתבה כאן, במדור חדשות, שדיווחה על עיכוב במועד ההשקה של מעבדי בולדוזר, הכותב הוסיף עוד מעבר לאייטם החדשותי את הפסקה הבאה:

הדיווחים מספרים שמעבדי ה-FX הזמינים כעת, מסטפינג B0 ו-B1, מסוגלים לפעול בתדרים של 2.5GHz במצב רגיל ובתדר של 3.5GHz במצב טורבו - ביצועים שלא סיפקו את החבר'ה ב-AMD, שבחרו לדחות את ההשקה וליצור סטפינג B2, שאמור לאפשר עבודה בתדרים גבוהים יותר תחת מעטפת תרמית זהה.

להלן תגובתו של מנהל שיווק של מעבדי השרתים ב-AMD (לקוחה מהודעה בפורום אחר)

Everybody calm down. It is a few weeks difference in schedules. We are shipping server in Q3 like we said.

That schedule delay pushed the launch of client into Q3. Nothing sinister. But keep in mind that launches align around events and partners, not production schedules.

The rumors of issues aren't worth the time to address, they aren't true. Too much conspiracy theory going around.

ע"פ מילותיו "client" הכוונה למעבדי דסקטופ.

פורסם

חבל,דווקא ציפיתי מאוד למעבדים החדשים,עכשיו אאלץ לקנות את ה2400 במחיר של 800 ש"ח במקום לקנות מעבד 4 ליבות איכותי של AMD ב600...

חבל,דווקא הדחייה תדפוק את AMD חזק,עוד חודשיים שלוש כבר יתקרב מאוד מועד היציאה של הILY BRIDGE ואז AMD תהיה עוד פעם בפיגור טמפלוגרפייה.

כניסה של AMD עכשיו הייתה גורמת לכל השוק הבינוני-נמוך אפילו לא להסתכל על הI3/I5.

פורסם

חבל,דווקא ציפיתי מאוד למעבדים החדשים,עכשיו אאלץ לקנות את ה2400 במחיר של 800 ש"ח במקום לקנות מעבד 4 ליבות איכותי של AMD ב600...

מדובר פה במעבדי ''בולדוזר'' ולא ''לאנו''.

חבל,דווקא הדחייה תדפוק את AMD חזק,עוד חודשיים שלוש כבר יתקרב מאוד מועד היציאה של הILY BRIDGE ואז AMD תהיה עוד פעם בפיגור טמפלוגרפייה.

אתה מדבר פה על עוד חצי שנה מינימום.

פורסם

1)אני יודע,דיברתי על ה4 ליבות בולדוזר (הדגם הכי בסיסי) שתיכננתי לקנות אותו.

2)נכון,אבל תחשוב שנייה-נשאר לAMD כ3-5 חודשי "זמן שוק" עד שהILY BRIDGE נכנסים-זה כלום,אולי לAMD יהיה אחרי הרבה שנים מתחרים גם בשוק העליון,אבל זה ימשך לאורך זמן קצר מאוד.

פורסם

1)אני יודע,דיברתי על ה4 ליבות בולדוזר (הדגם הכי בסיסי) שתיכננתי לקנות אותו.

גם מעבדי ה''לאנו'' אמורים להתחרות במעבדי ה''סנדיי'' הנוכחיים של אינטל,אין ממה להתאכזב מהדחיה.

מה גם העיכוב במעבדי ה''בולדוזר'' הוא בחודש בלבד (במקרה הטוב).

בקשר לעניין התחרותיות בין אינטל ל-AMD, אני סומך על המנכ''ל החדש שלמד מטעויות העבר של החברה ולא יחזור עליהם, ואם יהיה כך, אני מקווה שהדירקטוריון ינקוט בפעולות לפני שיהיה מאוחר מדי.

פורסם

הם אמורים להתחרות מהבולדוזר עד בערך ה2100 (הערכות היותר אופטימיות דיברו על ה2300,אבל בהתחשב שה2300 באותו מחיר בערך כמו ה2400 וה2500-אין לזה כ"כ משמעות).

מה שאומר שהLIANO יתחרו רק ב2100,ממש לא ב"כל הסדרה".

נחכה למבחני ביצועים,כרגע אי אפשר לקבוע שום דבר בנושא.

פורסם

כניסה של AMD עכשיו הייתה גורמת לכל השוק הבינוני-נמוך אפילו לא להסתכל על הI3/I5.

מעבד הFX הכי בסיסי הראשון שיצא יעלה 190 דולר לכל הפחות, מכל הפרסומים שראיתי, חלק אומרים גם 220, 240...

190 דולר זה בדיוק כמה שעולה הI5 2400 כרגע בארה"ב, מה שאומר שהוא יעלה לפחות 800 ש"ח ממילא.

הIVY BRIDGE, לפי הפרסומים הכי חדשים, יצאו לפחות חצי שנה אחרי מעבדי AMD, זה לא כזה קרוב כמו שאתה טוען.

אבל אני מאוד מסכים שזה חבל, כי גם אני בניתי על זה שהמחשב החדש שלי יכיל מעבד AMD, ולחכות 3 חודשים עכשיו זה לא כיף.

פורסם

אני עד עכשיו מאז שיש לי מחשב דבקתי בAMD

המעבד הונחכי שלי הPHENOM 720 הוא הרביעי ולבנתיים לא היה מצב שלא הייתי מרוצה בכללי.

יש כמה חסרונות אבל לדעתי AMD במחירים שלהם עד עכשיו נתנו לי את הסחורה הכי טובה.כי השימוש העיקרי שלי זה משחקים, ומעבדי AMD ב800 ש''ח עושים כמעט את אותה העבודה במשחקים כמו מעבדים של אינטל שעולים 1000+.

אז אני כבר רואה את עצמי קונה את הLnao או הBulldozer ולא מסתכל בכלל על הצד שINTEL.

פורסם

באופן עקרוני הגישה הצרכנית הנבונה צריכה להוביל לבחירה במערכת המשתלמת ביותר בלי קשר לזהות היצרנית. לכן, ועד שלא יושק דור המעבדים החדש, קשה לנבא מראש איזה מעבד יהיה המשתלם ביותר לשימוש מסוים ובמסגרת תקציב מסוימת (לא לשכוח שהמעבד הוא רק חצי מהפלטפורמה שמורכבת גם מלוח האם).

יש כמה חסרונות אבל לדעתי AMD במחירים שלהם עד עכשיו נתנו לי את הסחורה הכי טובה

אתה יכול בבקשה להרחיב ולפרט קצת למה התכוונת בנוגע לחסרונות?

פורסם

ההבדל לא הכי גדול אבל עדיין:

http://www.anandtech.com/bench/Product/83?vs=53

אבל רואים בברור את עניין המשחקים שהAMD עוקף בהשוואה הזאת.

אבל החסרון(שלא בדיוק חסרון לרוב האנשים) זה הOC בAMD.

וגם אם נעלה ת המעבדים לI5/I7 ההפרש גדל יותר.

פורסם

למה OC זה חסרון? עכשיו יש פער מסוים בתחום הזה לטובת Intel עם פלטפורמת SB שלה, אבל באופן היסטורי אין ממש בעיה ומעבדי AMD לא נפלו ולא נופלים ממעבדי Intel גם כשזה מגיע ליכולות OC.

אני לא חסיד גדול של מבחני ביצועים כאיזה משהו להסתמך עליו באופן בלעדי (כמדד לקבלת תמונה כללית אז כן). הסיבה לכך היא שלא ממש מסובך להטות את מבחני הביצועים (כמעט לכל מבחן ביצועים שאחד יביא, יכול למצוא מישהו מבחן שמראה הפוך), ושנית, הם נכונים לרגע הבדיקה ובתנאי הבדיקה (ומתודולוגית הבדיקה לא תמיד שקופה), כך שמחר, בעוד שבוע או בעוד חודש, דרישות ויכולות התוכנה עשויות להשתנות ואז גם כל התמונה משתנה איתן. אין ספק שמעבדי AMD מציעים ברוב המקרים תמורה משתלמת מאוד, במשחקים העניין אפילו פשוט/מורכב עוד יותר מכיוון שהחל מרזולוציה בינונית לכרטיס הגרפי חשיבות גדולה יותר אז כך שניתן לבנות מערכת עם מעבד "זול" (מסך מסוים כמובן) וכרטיס גרפי מתאים, ולקבל חווית משחק מלאה או קרובה מספיק לכזאת שמספקת מערכת יקרה יותר.

פשוט עכשיו נוצר מצב שהארכיטקטורה הקיימת של AMD הופכת להיות מעט גבולית לשימושים מסוימים, ובמקביל יש חלופות לא רעות מבית Intel שגם לא עולות יותר בהשוואה. בהחלט יהיה מעניין לבחון את הארכיטקטורה החדשה של AMD שתחליף את הארכיטקטור ה"מתיישנת", ונקווה שההשקה באמת לא תתעכב הרבה.

פורסם

זה משאני רציתי להגיד מלכתחילה

AMD מציעים את הפתרון הכי טוב במחירים שפויים.ואני רשמתי שלרוב האנשים OC זה לא ממש חסרון אבל לי אישית הפריע שהמגבלה של המעבד היה 3.8 על אויר בעוד מעבדי אינטל עשו יותר מ4.0GHZ.

ושוב לא אמרתי שAMD היו תמיד מאחורה

הATHLON 64 3000 שלי לפני כמה שנים טובות הביא בOC בצורה מכובדת מאוד.

אני ימשיך עם AMD כי לצרכים שלי הם תמיד הציעו את הפתרון הכי טוב ובמחירים טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים