עבור לתוכן

גם לכם נמאס מעבודות "שחורות"?

Featured Replies

פורסם

רק הייתי רוצה להגיע לרמת שכר, כזו שתוכל להקנות לי עצמאות ובטחון כלכלי.

כמו שכבר אמרו כאן - אתה צריך לחתור להשיג השכלה גבוהה כמה שיותר מוקדם. אם אתה יכול - תתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב ותתחיל ללמוד כבר עכשיו לפסיכומטרי.

אלא אם יש לך קשרים, או אלא אם יהיה לך הרבה מזל ובנוסף אתה מאוד אינטלגנט ויודע לשווק את עצמך מצוין ולהיות פוליטקאי - סביר שלא תגיע לעולם למשכורת של 5 ספרות (בערכים ריאליים של היום, עם האינפלציה הנוכחית משכורת המינימום בעתיד תהיה 5 ספרות) בלי תואר ראשון לפחות.

תואר זאת ההשקעה הכי טובה שאתה יכול לעשות. אני מניח שבמהלך הקריירה שלך ההבדל בין זה שתעשה תואר או לא תעשה תואר תתסכם למאות אלפי שקלים במשכורת, ואם מחשבים את הפנסיה ואת התנאים הסוציאליים - ההבדל יהיה הרבה יותר ממיליון שקל.

אתה בגיל שאתה אמור להיות כבר די מגובש. אתה יודע לאיזה תחומים אתה מתחבר ולאילו בכלל לא. אם אתה מתחבר למקצועות ריאליים כמו מחשבים או הנדסת חשמל, או הומניים כמו כלכלה או משפטים. תבדוק את כל התארים, תראה למה אתה הכי מתחבר - ותתחיל כמה שיותר מהר לעשות תואר. כשתסיים את התואר אולי תרוויח בהתחלה גם 4-5, אבל עם קצת ניסיון תוכל להתקרב מהר למשכורת של 5 ספרות (ואולי גם תעשה תואר שני). בנתיים ועד אז - כנראה שתאלץ להסתפק בעבודות שחורות..

• תגובות 104
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נכון שזה פורום מחשבים, אבל אתם שוכחים שיש בערך עוד מליון מקצועות חוץ ממתכנתים, מהנדסים, כלכלנים ועורכי דין.

פורסם

לא חייבים תואר

אפשר ללמוד מקצוע. לך תהיה מנעולן או האקר ברמה

או שתפרוץ את ה ps 3

פורסם

לא חייבים תואר

אפשר ללמוד מקצוע. לך תהיה מנעולן או האקר ברמה

או שתפרוץ את ה ps 3

ותקבל תביעה ח

פורסם

או שסוני יעסיקו אותך.

ישנם המון מקצועות ובכולם אפשר להרוויח יפה: פסיכולוגיה, אדריכלות, שמאות מקרקעין ועוד ועוד.

פורסם

כמו שכבר אמרו כאן - אתה צריך לחתור להשיג השכלה גבוהה כמה שיותר מוקדם. אם אתה יכול - תתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב ותתחיל ללמוד כבר עכשיו לפסיכומטרי.

תואר זאת ההשקעה הכי טובה שאתה יכול לעשות. אני מניח שבמהלך הקריירה שלך ההבדל בין זה שתעשה תואר או לא תעשה תואר תתסכם למאות אלפי שקלים במשכורת, ואם מחשבים את הפנסיה ואת התנאים הסוציאליים - ההבדל יהיה הרבה יותר ממיליון שקל.

תלוי איזה תואר לומדים ואיפה. במקרים רבים לימודי מקצוע לתעודה נותנים פרנסה יותר טובה מתואר. קח לדוגמא בוגר ביולוגיה. בסיום לימודיו, אחרי שהשקיע עשרות אלפי שקלים בשכר לימוד + מגורים + אובדן הכנסה + אובדן זמן בו היה ניתן לרכוש ניסיון מקצועי, יתקבל, במקרה הטוב, למשרת לבורנט במשכרות 4-5K. חשב שכר לומד חצי שנה קורס ערב, יכול לעבוד במשרה מלאה בזמן לימודיו ובסיום הלימודים יתחיל עם משכורת 5-6K. כעבור מספר שנים המשכורת תעלה ל8-9. חשב שכר בחברה גדולה ירוויח הרבה יותר.

לאט לאט מיתוס תואר = תעודת אחריות למשכורת טובה מתחיל להתפורר.

פורסם

מסכים איתך

אני עובד משרה מלאה ולומד mcitp

פורסם

וואו איזה מאמר ארוך :facepalm:

נכון אבל זה לא סיבה לא לקרוא אותו

כשאני אמרתי את זה קראו לי קונספירטוריסט וקומוניסט הזוי.

כנראה שטעו גם זה קורא לפעמים
פורסם

Ben0r, לך תעבוד באבטחה. גם אני קרבי בעברי ומרוויח 6K וצפונה תלוי בשבתות.

פורסם

או שסוני יעסיקו אותך.

ישנם המון מקצועות ובכולם אפשר להרוויח יפה: פסיכולוגיה, אדריכלות, שמאות מקרקעין ועוד ועוד.

בשביל פסיכולוגיה צריך תואר שני כמינימום לעבודה(אי אפשר לקבל רישוי לעיסוק בלעדיו), כמות האדריכלים המובטלים בארץ היא עצומה(אללט זה המקצוע השני שרוב בוגריו לא עובדים במקצוע אחרי לימודי משפטים), ושמאות מקרקעין זה אולי נחמד אבל גם זה לא ממש מקצוע שקל להכנס לתחום.

פורסם

מטבע הדברים אין הרבה חשבי שכר בארגונים, וכפועל יוצא מכך רק המקורבים מקבלים את ההזדמנות לשדרוג. כלומר לא משנה איך מסתכלים על זה התואר לכשעצמו לא מוביל לעושר או לחיים נוחים. האופי שלך והיכולת ליצור קשרים עם האנשים הנכונים הם אלה שיקדמו אותך גם בלי קשר לתואר. שוב אני נותן את הדוגמא של יו"ר ועדי עובדים שהגיעו לתפקיד בכוחות עצמם ובלי כל השכלה (לדוגמא יו"ר עובדי הרכבת ועמיר פרץ).

ולמה יותר מדי אנשים פה רוצים להתקדם בעבודה? אולי יש אנשים שרוצים עבודה בלי אחריות? חבל שאתם מקובעים בתפיסות לא נכונות שנובעים לא רק מחוסר ידע אלא גם משיקולים חיצוניים של "מה יגידו" :-\

פורסם

בגיל 60 אחפש עבודה נוחה בלי אחריות. בגיל 25 יש שאיפות.

פורסם

כמו רוב הבני 60 תמצא את עצמך עובד באבטחה

פורסם

אמצא עבודה בהנהלת חשבונות/יועץ מס/חשבות שכר במשרד קטן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים