עבור לתוכן

גם לכם נמאס מעבודות "שחורות"?

Featured Replies

פורסם

הדירוגים האלו הם דירוגים של יוקרה אקדמית. מבחינת תעסוקה בשוק הישראלי - הם משנים מעט מאוד (אם בכלל). אני בספק קיים מעסיק שמתחיל לבדוק את הדירוג שם כשהוא מחליט אם לקחת מישהו מאונ' X או מ Y.

מבחינת "...היי-טק לא יכול לסחוב את המשק הישראלי...":

א) למה? זו סתם טענה. מה הבסיס לה בכלל?

ב) לכל שוק "התמחות". למה היי-טק לא יכולה להיות ההתמחות של השוק הישראלי?

מן הסתם אנחנו צריכים "לפזר את הביצים", להמשיך להשקיע בחינוך וכן הלאה. אבל אין סיבה שהתעשיה המובילה בישראל לא תמשיך להיות תעשיית ההיי-טק, עם דגש על תעשיית התוכנה.

:hizuk:

• תגובות 104
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תעשיית ההייטק זה ביטוי כללי להרבה תעשיות, למרות שנהוג בציבור לחשוב על הייטק רק בתור מה שקשור ל"מחשבים" (אם תשאל מישהו ברחוב מה זה הייטק הוא ישלוף את מייקרוסופט, לא רפא"ל). אני די בטוח שאם עושים את ההפרדה, ההתעשיה הבטחונית היא המובילה בארץ, לא התוכנה.

וההפרדה מתבצעת לפי מה? פיתוח לצורכי שימושי מחשב יומיומי אל מול צרכים בטחוניים? בפועל זה אותו מקצוע. בשניהם יש מהנדסים, מתכנתים,

אבטחת מידע וכולי. לכולם אותה הכשרה. היישום מעט שונה.

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון.

ההפרדה מתבצעת לפי התוצר לצורך העניין. אני חושב שאפשר להבדיל בין רפא"ל ואלביט לבין מייקרוסופט וצ'ק פוינט, לא? אי אפשר להגיד שהן אותה תעשיה. רפא"ל מוכרת לך טיל, מייקרוסופט מוכרת לך אופיס (דוגמאות כמובן). בתעשיה הבטחונית התכנות הוא רק חלק מהמוצר הסופי. מכאן שזה לא נכון שלכולם אותה הכשרה. חברות תוכנה מייצרות תוכנות, אז תמצא בהן בעיקר מתכנתים, אנשי מדעי המחשב. לתעשיה הבטחונית דרושים אנשים ממגוון רחב יותר של תחומי תעסוקה, שלא בהכרח תמצא בתעשיית התוכנה, כמו: אווירונאוטיקה, מכונות, חומרים, כימיה, פיזיקה ועוד.

פורסם

גם בחברות היי טק ("מחשבים") יש מהנדסים, פיסיקאים כימיה ועוד.

העניין הוא שמבחינת החינוך זה אותו דבר. צריך השקעה במקצועות ההנדסה והמדעים המדוייקים, במיוחד באנשי מחקר.

פורסם

הכל מתחיל בחינוך, אם היו מלמדים אותנו מתחילת החטיבה יזמות, המצב היה הרבה יותר טוב בארץ.

העלאתי השבוע 2 רעיונות חדשים שמבוססים על צורך של אנשים, אבל לא יודע מה לעשות איתם.

פורסם

שעות: 8 - 16/17

עבודה שלא משרתת קהל באופן פרונטאלי/טלפוני. אם כן, אז בצורה מאוד עקיפה.

עבודה משרדית עם ניירת, או עבודה פיסית נסבלת.

עבודה שנותנים לך משימה מוגדרת כלשהיא, ולא יושבים לך כל היום על הראש.

שכר: 3500 - 4500

מה עשית בצבא? יש מצב שאתה יכול להתגייס כנגד/קצין (מה שהיית שהשתחררת) בעבודה משרדית (וכאיש קבע אתה לא תהיה משק ממטרות).

מה עם משטרה? מכבי אש? שב"ס? בטוח שהם מגייסים אנשים בלי ניסיון. ואתה לא מתחייב לכמה שנים קדימה. תגיע לשם, תעבור הדרכות, ומקסימום אם לא תאהב את זה תעזוב. בכל מקרה כנראה שעדיף לכתוב זה את בקורות חיים על פני מלצר/שירות לקוחות וכד'.

פורסם
  • מחבר

שרתתי ביחידה קרבית. אבל חוץ מזה, הצבא כבר לא רלוונטי בשבילי (אני לא יכול לחזור לשרת מסיבות בריאותיות). ובגלל זה, גם כל העבודות שקשורות מסביב שעליהן דברת.

דווקא אני הבנתי, ששירות לקוחות זה יכול לתרום במקצת לקורות חיים. (יותר מאשר מלצרות או עבודת סדרנות)

בינתיים, אני אחזיק עוד קצת עד שאני אמצא משהו אחר. לפעמים, זה עניין של זמן והרבה סבלנות. כנראה שגם אלמד משהו בהמשך.

פורסם
בינתיים, אני אחזיק עוד קצת עד שאני אמצא משהו אחר. לפעמים, זה עניין של זמן והרבה סבלנות. כנראה שגם אלמד משהו בהמשך.

^^ זו הדרך הבטוחה להגיע לגיל 30 ולגלות שאתה עדיין עובד בשירות לקוחות (/תמיכה טכנית/מכירות/שקר כלשהו), בלי שום אופק קידום, ובלי השכלה. לצערי הרב ישראל היא לא ארה"ב, בה אפשר להתפרנס ולחיות ברמה סבירה גם ממלצרות - הזמן פועל לרעתך, עבודות סטייל שירות לקוחות טובות רק כדי לפרנס את עצמך תוך כדי שאתה מחפש עבודה אחרת. זו צריכה להיות המטרה שלך מהיום הראשון בשירות לקוחות - למצוא עבודה אחרת.

תתחיל להציב לעצמך יעדים - ולעמוד בהם. בשום אופן אל תשאר בשירות לקוחות, למרות שזו עבודה "נוחה" שלא דורשת ממך הרבה - זו מלכודת דבש שרבים נופלים לתוכה ומתעוררים מאוחר מדי.

פורסם

איזה עבודה אחרת ?

רוב העבודות דורשות נסיון או השכלה.כתוב חובה

אפשר למצוא עבודה בבנק בלי תואר

משרד ממשלתי גם יש דרישות היום

לפני שבוע הציעו לי עבודה בבנק בשכר מינימום

טוב אם תענה ככה הדיון יחזור על עצמו ;D

פורסם

צריך ניסיון או השכלה? לך תשיג את זה.

פורסם
איזה עבודה אחרת ?

עבודה שתרצה לעבוד בה בפרספקטיבה של הרבה שנים קדימה. נכון, עבודה טובה דורשת השכלה (נסיון פחות, השכלה מפצה על כך) - לא הבנתי את הנקודה שלך. כמו ש-Gil28 אמר, תשיג השכלה. זו הייתה הפואנטה בהודעה שלי, תציב לעצמך מטרה ותחתור אליה. תעשה פסיכומטרי, תשפר בגרויות, תתקבל לאוניברסיטה, תעשה תואר, תמצא עבודה טובה. לשבת בשירות לקוחות ולהתבאס לא יקדם אותך לשום מקום.

פורסם

הסטטיסטיקה לא משקרת - תחסוך את כל הכסף שאתה עומד לבזבז על פסיכומטרי, בגרויות, 4 שנות לימוד וציוד נלווה (שכ"ד וכו').

אמורים להיות לך בסביבות ה150 אלף שקל בסוף הסיפור הזה אם תוותר על בזבוז הזמן הנ"ל, ותשתמש בהם כדי לעבור מישראל.

זה בהנחה שאתה מחפש איכות חיים ללא פשרות.

אם אתה בקטע של ציונות וכו' אז אין לך ברירה אלא לעבור את השלבים הנ"ל כדי לשפר מעט את איכות החיים אבל בטח שלא לחיות ברמה גבוהה.

לשם כך תצטרך המון עסקים או להיות הכי טוב בתחום שלך ואז במקום להיות עשיר, אתה פשוט תחיה יפה.

פורסם

^ לא.

אפשר להרוויח יפה בארץ, לחיות ברמה גבוהה (ואני לא מתכוון בלקנות דירה במגדל ב-20 מליון) להחזיק אפילו 2 רכבים איכותיים, לצאת

לחופשות עם האישה והילדים, לאכול במסעדות. מה בעצם נחשב אצלך לאיכות חיים?

פורסם

^ לא.

אפשר להרוויח יפה בארץ, לחיות ברמה גבוהה (ואני לא מתכוון בלקנות דירה במגדל ב-20 מליון) להחזיק אפילו 2 רכבים איכותיים, לצאת

לחופשות עם האישה והילדים, לאכול במסעדות. מה בעצם נחשב אצלך לאיכות חיים?

לסיים את העבודה אחר הצהרים ולחזור הביתה כשעוד יש כמה שעות אור.

שיש מספיק זמן כדי לפתח כמה תחביבים/אומנויות.

להיות מעורב בחיי האישה והילדים על בסיס יום יומי ולא כמישהו שבא לביקור קצר.

לדעת שיש לך מרווח נשימה כלכלי כך שלא תהיה לחוץ ומלחיץ.

שתמיד תוכל לקחת בוקר/יום לעצמך ולעניינים אישיים/משפחתיים.

שלא יהיה חסר דבר, ושיהיה גם מספיק להשקיע באיכות בכל התחומים.

להיות מסוגל ליצור כל מובן בחיים ולא להיגרר מחוסר ברירה אחרי הנסיבות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים