עבור לתוכן

כבל HDMI לא מציג מסך טלויזיה!!

Featured Replies

פורסם

שלום,

חיברתי לכרטיס מסך NVIDIA GEFORCE 8400SG את יציאת הVGA לצג מחשב רגיל ובנוסף (על אותו כרטיס, אותו סלוט) גם את הטלויזיה שלי דרך כבל HDMI.

בהתחלה הכל רץ כמו שצריך, שיחקתי בהגדרות של הדרייבר של הכרטיס מסך ושיכפלתי את התצוגה.

אולם, לפי מס' שבועות התנתק בטעות כבל הHDMI מחיבור הכרטיס מסך וכשחיברתי אותו שוב (גם אחרי ששיחקתי בהגדרות כמו בהתחלה) הטלויזיה מסרבת להציג את שכפול המסך.

אציין שרואים מצוין בחיבור הVGA דרך הצג הרגיל של המחשב.

ניסיתי להחליף יציאה בטלויזיה מHDMI1 לHDMI2 וזה לא עובד.

תוכנת מנהל ההתקן של NVIDIA אצלי במחשב מציינת שהיא אכן מזהה את הטלויזיה אבל משום מה אני לא מצליח לראות תמונה בטלויזיה, כך שאני משער שככל הנראה הבעיה טמונה שטלויזיה ולא באיזושהי הגדרה במחשב.

למישהו יש רעיונות מהי הת קלה??

תודה מראש.

פורסם

....אולם, לפי מס' שבועות התנתק בטעות כבל הHDMI מחיבור הכרטיס מסך...

שלום,

יכול להיות שהיציאה של ה-HDMI נדפקה פיזית - אם הכבל נתלש בחוזקה זה יכול לקרות - בדור החיבור פיזי על הכרטיס אם נראה תקין.

בינתיים אני לא מעביר לפורום כרטיסי מסך - אני רוצה למצות שזה לא בעיה חומרתית.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אז זהו שבעקרון הכבל נראה תקין ואין איזשהי פגיעה פיזית בו נראית לעין.

תוסיף לזה גם שכשאני מוציא ומכניס את הכבל מהמחשב למשל, המחשב מיד עושה צליל זיהוי של החומרה.

ועוד תוסיף, ששאר החיבורים בטלויזיה כן עובדים מצוין (למשל הRGB או הAV וכו') ורק הHDMI מציין ש"אין אות"..

פורסם

כבה את המחשב

חבר את שני צידי הכבל (גם ל-TV וגם למחשב כאשר כבוי)

בצע ב-TV שהוא מכוון על יציאת ה-HDMI הנכונה

בצע הפעלת מחשב - ותגיד אם אתה רואה את מסך הביוס על היציאה השניה (ה-HDMI)

פורסם
  • מחבר

ביצעתי את הצעדים שציינת אך ללא הצלחה. העסק מאוד מוזר. הכל עבד לי כמו שצריך לפני 3 שבועות!!

והדרייבר של הכרטיס מסך כן מזהה את הטלויזיה ברגע שאני מחבר אותה ומוסיף אותה כהתקן תצוגה. אבל עדיין לא רואים כלום במסך הטלויזיה.

אציין שאני מחבר במקביל לאותו כרטיס מסך גם חיבור VGA וגם חיבור לטלויזיה. ניסיתי להעלות את המחשב שרק הHDMI מחובר ועדיין הוא לא מראה כלום.

אודה לרעיונות יצירתיים נוספים..

פורסם

תנסה עם כבל אחר.

תנסה עם טלביזיה אחרת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ככה,

ניסיתי עם אותו כבל HDMI על טלויזיה אחרת בבית ובטלויזיה ההיא הוא הציג תמונה מטושטשת מאוד על המסך (בניגוד לטלויזיה שלי שהוא נתן התראה של "אין אות") מכאן הסקתי שבכל מקרה הכבל דפוק מסיבות כאלה ואחרות, אז קניתי חדש.

ניסיתי את החדש בטלויזיה האחרת בבית - והוא עובד חלק.

אלא ש...כשאני מחבר אותו לטלויזיה שלי שוב אין אות!! (ניסיתי את 2 יציאות הHDMI כמובן)

מכאן המסקנה המתבקשת: הכניסות של הHDMI בטלויזיה שלי לא עובדות.

השאלה שלי: איך ייתכן שהטלויזיה עובדת כמו שצריך, יציאת הRGB עובדת, יציאות הAV עובדות וכך גם כל השאר ורק הHDMI נדפקו? יכול לקרות מצב כזה??

נ.ב. תופעה מוזרה שיש לי בטלויזיה שאולי תוכל לסייע בפתרון..בכל פעם שאני מדליק אותה, היא "מתחממת" (הנורה האדומה בתחתית הטלויזיה משתנה לירוק מהבהב), הטלויזיה נדלקת לשנייה אחת - ואז נכבית! אחרי כמה שניות שאני מדליק אותה שוב מהשלט - היא נדלקת כמו שצריך והכל טוב.

לקחת אותה לתיקון וזהו?? או שאולי זה משהו בהגדרות שאפשר לתקן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים