עבור לתוכן

כרטיס מסך עם DirectX11 למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי בשבוע שעבר מחשב עם המפרט הבא:

CPU: Intel i5 2500K

Mobo: Asrock Z68 Pro3-M, חריץ PCI-e אחד.

Memory: Kingston Hyper-X Blu 2x2GB 1600 MHz

PSU: Antec HCG 520W

יש לי מסך 22" וגם 19", אשתמש באחד מהם.

ארצה להוסיף לו כרטיס מסך שייתן גרפיקה עשירה ברזולוציה בינונית+. אני משחק בעיקר במשחקי First Person Shooter כגון FarCry ו-Real Time Strategy כגון Starcraft ||.

טווח מחיר עד 1000 ש"ח, מוכן להוסיף עוד 200 ש"ח אם ההבדל בפונקציונליות יהיה משמעותי.

אשמח להמלצה.

בשלב מסוים אמהיר את המחשב. האם זה יתבטא גם בהמהרה של כרטיס המסך ?

תודה.

פורסם

לדעתי כדאי לך לקנות HD5850 שיש עכשיו בחלק מהחנויות בכ700 שקל, לא תמצא יותר מזה עד 1000.

בקשר לOC, הרי שאין שום קשר בין OC למעבד לבין OC לכרטיס המסך.

פורסם
  • מחבר

לדעתי כדאי לך לקנות HD5850 שיש עכשיו בחלק מהחנויות בכ700 שקל, לא תמצא יותר מזה עד 1000.

בקשר לOC, הרי שאין שום קשר בין OC למעבד לבין OC לכרטיס המסך.

מה מדרגת האיכות/מחיר הבאה אחרי HD5850 ?

אני לא מבין בהמהרה. הבנתי שהיא כוללת העלאת תדר הבאס, וכתוצאה מכך המעבד גם עובד בתדר גבוה יותר. האם העלאת תדר ה-Bus איננה משפיעה על ה-GPU גם כן ?

פורסם

היא משפיעה אך ורק כאשר כרטיס המסך קשור ישירות למעבד או לצ'יפסט, קרי כאשר מדובר בכרטיס מסך מובנה. עבור כרטיס מסך שאינו מובנה ניתן לנעול את תדר הPCIE למהירותו המקורית (לרוב זו ברירת המחדל) ואת כל השינויים שתרצה (או לא תרצה) להכניס בתדרים של כרטיס המסך אתה תעשה דרך תוכנת הניהול שבאה עם הדרייבר של כרטיס המסך, וזאת בלי שום קשר לתדרי המעבד.

לשאלתך האחרת, הרי שיחס העלות\תועלת נופל בצורה חדה כשעולים במחיר. HD5870 יהיה חזק יותר בכ15% ועולה בסביבת 1000 שקל. הGTX560TI ומקבילו HD6950 חזקים מהHD5850 בכ25-30%, ועולים 1200-1300. מדרגת הביצועים הבאה כבר עולה 1500 ומעלה.

פורסם

הייתי ממליץ על הHD6950, נכון שהHD5850 כרטיס מאוד משתלם, אך הוא עלול להגביל אותך בביצועיו, וכמו כן ידרוש שדרוג מוקדם יותר.

הכל תלוי בכמה אתה מוכן להוציא..

פורסם

נכון, סביר שאת הHD5850 יהיה צורך לשדרג מוקדם יותר. עם זאת, הפרש המחירים הוא עצום! אם לקנות היום את הHD5850 ולשים בצד את הפרש המחירים, שמגיע ל500-600 שקל, בהחלט ניתן יהיה לשדרג מוקדם יותר לכרטיס שיעלה בעוד שנתיים גם הוא כ700 שקל וכנראה יהיה חזק יותר מכל מה שתמצא כיום במסגרת התקציב (ואגב: הHD6950 כבר חורג, ולא במעט), במקום לחכות שהHD6950 יתיישן סופית ורק אז להחליפו.

פורסם

נכון, סביר שאת הHD5850 יהיה צורך לשדרג מוקדם יותר. עם זאת, הפרש המחירים הוא עצום! אם לקנות היום את הHD5850 ולשים בצד את הפרש המחירים, שמגיע ל500-600 שקל, בהחלט ניתן יהיה לשדרג מוקדם יותר לכרטיס שיעלה בעוד שנתיים גם הוא כ700 שקל וכנראה יהיה חזק יותר מכל מה שתמצא כיום במסגרת התקציב (ואגב: הHD6950 כבר חורג, ולא במעט), במקום לחכות שהHD6950 יתיישן סופית ורק אז להחליפו.

ללא ספק משתלם, אבל עבור ה500 ש"ח יותר אתה גם מקבל תמורה טובה יותר.

אני פשוט חושב שHD5850 עלול להגביל אותו כבר היום.. אז בטח שכנדבר עוד שנה ככה, לעומת זאת, HD6950

כרטיס שאני לא חושב שיגביל אותו בזמן הקרוב ויאפשר לו להנות יותר, אז כמובן שזו החלטה שלו כבר במה להשקיע.

רק חשבתי לציין את זה..

פורסם

ה 6950 מקביל פחות או יותר בביצועים של ה 5870, הוא קצת חזק ממנו ברמת טסלציה גבוהה וברזולוציות גבוהות עם פילטרים ברמה גבוהה אבל לא הפרש כזה גדול. אין שום כרטיס בשוק היום שיכול לתת לך יותר תמורה כספית מ 5850 ואני בדיוק רכשתי אחד אחרי מחשבה ארוכה של מה כדאי לקנות, ההתבטות היתה בין 6950 ל 5870 ל 5850 והמסכנה היתה שהם לא שווים מחיר כפול שההפרש ביצועים ביניהם יחסית קטן. כשאני אראה שאני צריך להחליף, ב 700 ש"ח שחכסתי אני אוכל לרכוש עוד כרטיס או כרטיס ברמת ביצועים גבוהה יותר כשיבוא הזמן.

פורסם

ה 6950 מקביל פחות או יותר בביצועים של ה 5870, הוא קצת חזק ממנו ברמת טסלציה גבוהה וברזולוציות גבוהות עם פילטרים ברמה גבוהה אבל לא הפרש כזה גדול. אין שום כרטיס בשוק היום שיכול לתת לך יותר תמורה כספית מ 5850 ואני בדיוק רכשתי אחד אחרי מחשבה ארוכה של מה כדאי לקנות, ההתבטות היתה בין 6950 ל 5870 ל 5850 והמסכנה היתה שהם לא שווים מחיר כפול שההפרש ביצועים ביניהם יחסית קטן. כשאני אראה שאני צריך להחליף, ב 700 ש"ח שחכסתי אני אוכל לרכוש עוד כרטיס או כרטיס ברמת ביצועים גבוהה יותר כשיבוא הזמן.

השאלה זה לא איזה כרטיס הכי משתלם, אלא מה כדאי לקנות, לדוגמא, בוא נגיד שיש לי מערכת I7 980 חדשה, ואני רוכש כרטיס מסך

ונגיד שמצאתי HD5770 ב100 ש"ח (נניח..) זה לא אומר שאני יקנה אותו מכוון שהוא לא יממש את הפוטנציאל של המערכת.

אתה חושב שHD5850 הוא כרטיס שמספיק היום? לי היה את הHD6870 והרגשתי שהוא לא מספיק..

פורסם

מה לגבי שני כרטיסים במערך? זוג 5850 חזקים כמעט מכל כרטיס חד ליבתי שקיים היום בשוק ועוד יותר זוג 6870 גם בגלל הסקאלינג נותנים ביצועים בכלל מרשימים.

פורסם

^נו ומה זה קשור?

לפותח התראד - אם אתה הולך להשתמש במסך 19 גם 5850 יהיה מעל ומעבר. למסך 22 בהנחה שהרזולוצייה שלו היא 1680X1050

ה5850 יהיה מושלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים