עבור לתוכן

קיבוץ כעבודה מועדפת

Featured Replies

פורסם

נשארו לי כחודשיים עד לשחרורי מצה"ל .

עשיתי עם עצמי חושבים והגעתי למסקנה שאני רוצה לעבוד חצי שנה עבודה מועדפת בקיבוץ, העדפה הייתה על פני לעבוד בבית מלון שהתנאים בעבודה הזאת יותר טובים לי אבל אני לא חושב שזה יתן לי משהו בחיים והמשכורת לא יותר טובה מבקיבוץ .

הבעיה היא שאין לי שמץ של מושג היות ואני תל אביבי ,מאיפה להתחיל.

הבנתי שיש קיבוצים ספציפים שקולטים יותר טוב חיילים משוחררים לעבודה מועדפת ויש תנאים טובים למחייה בזול ועבודה מסודרת .

בנוסף אני יכול להביא מכתבי המלצה מהמפקדים שלי לראיון קבלה.

אני אשמח לכל פרט מידע בנושא, כמו איזה תנאי קבלה יש ומה מעניין אותם כשאני מגיע לראיון , משכורות ותנאי מחייה, החיים בקיבוץ בתור עובד חוץ, ובעיקר איזה קיבוצים טובים כדאי לי לבדוק כאופציה.

פורסם

מצטרף לשאלה.

פורסם

לגבי משכורת, חבר שלי עבד בקיבוץ בדרום ועשה 26 לשעה ובחר בעצמו כמה שעות לעבוד ביום.

לגבי מועדפת, בחקלאות ניתן לקבל את המועדפת כבר לאחר 4 חודשים, כמובן שהמענק יהיה קטן בהתאם.

פורסם

לגבי משכורת, חבר שלי עבד בקיבוץ בדרום ועשה 26 לשעה ובחר בעצמו כמה שעות לעבוד ביום.

לגבי מועדפת, בחקלאות ניתן לקבל את המועדפת כבר לאחר 4 חודשים, כמובן שהמענק יהיה קטן בהתאם.

המענק תלוי בכמות השעות שעבדת לא בחודשים, אם אתה עובד שעתיים בשבוע יקח לך 40 שנה לקבל את המענק.

פורסם

חקלאות זה הענף היחיד בו ניתן לקבל מענק מועדפת אחרי ארבעה חודשים בלבד. גובה המענק יחסי, כמובן.

פורסם

קח בחשבון שהעבודה בקיבוץ דורשת ממך לעבור לגור שם במהלך השבוע, שכן בהרבה קיבוצים הדרישה היא להיות ער ועל הרגליים כבר ב-5 בבוקר.

לגבי המשכורת, עד כמה שאני יודע, היא הרבה יותר גבוהה מה-26 ש"ח\שעה שהוזכרו פה. אבל שוב, זה יחסי למקום ולדרישות.

עוד מידע לחיילים משוחררים ניתן למצוא באתר הקרן להכוונת חיילים משוחררים (אתר עם המון מידע כולל נתונים מספריים לגבי המענק והפיקדון שלכם)

ודף מידע של הביטוח הלאומי

פורסם

המענק תלוי בכמות השעות שעבדת לא בחודשים, אם אתה עובד שעתיים בשבוע יקח לך 40 שנה לקבל את המענק.

טעות בידך.

מועדפת בחקלאות מותנית ב-4 חודשים מינימום עבודה ו-X ימי עבודה.

מועדפת בשאר מותנית ב-6 חודשים לפחות שבהם תעשה 120 ימי עבודה.

קרי, המועדפת תלויה הן בימי עבודה והן בחודשים. שעות בכלל לא קשורות, אלא ימי עבודה בלבד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות ומצטער על התיזמון המאוחר שלי.

פניתי אליכם לאחר חיפוש באינטרנט לגבי קיבוצים אך לא הצלחתי למצוא את המידע שרציתי. את הלינקים שהבאת כבר ראיתי ואין בהם מידע שיכול לעזור לי.

כמו שאמרתי אני מחפש קיבוץ שידוע בקליטה שלו לעבודה מועדפת ושהרבה חיילים משוחררים הולכים לעבוד באותו קיבוץ.

לפני חודש בערך יצא לי לדבר עם קיבוצניק שמתכוון לאחר השיחרור שלו לעבור לקיבוץ סמוך כי כל המשתחררים שהוא מכיר הולכים לשם עקב שכר יותר גבוהה, לצערי שחכתי את השם של הקיבוץ.

סיבה נוספת שאני מחפש את הקיבוצים האלו היא שאני לא רוצה להגיע לקיבוץ שאין בה צעירים אני מעוניין להכיר שם בני גילי כך שחוץ משעות העבודה יהיה לי עם מי לבלות.

אם אתם מכירים חברים שעבדו עבודה מועדפת בקיבוץ \מתכוונים לעבוד בקיבוץ\ מכירים קיבוצים טובים לעבודה מועדפת זה יוכל מאוד לעזור לי , הפער העיקרי והיחידי שלי כרגע זה המידע הזה של לאיזה קיבוץ כדאי לי ללכת.

תודה.

פורסם

לא עדיף לך לנסות ליצור קשר עם קיבוצים שגאוגרפית מתאימים לך?

פורסם

אם הוא הולך לעבוד בקיבוץ לא נראה לי שחשוב לו שזה יהיה מרחק הליכה מהבית... לפעמים אנשים שבוחרים בזה דווקא לא מתנגדים בכלל לעבוד בקיבוץ מרוחק מהם.

פורסם

אפשרי לעשות מועדפת בקיבוצים אבל זה לא ממש משתלם לפי דעתי.

בגלל שאתה לא חבר קיבוץ לא יהיה לך תיעדוף לעבוד בענפים ה"קלים" יותר לעבודה, זה יותר חקלאות, בשמש של הקיץ הלוהט הזה, המון שעות.

גם מי שחבר קיבוץ מקבל חדר בתשלום חודשי מאוד נמוך, ובנוסף יש קיבוצים גם שנותנים לחברי קיבוץ עוד מענק מהקיבוץ במידה והם בוחרים לעבוד באחד מהענפים בקיבוץ במשך שנה (סכום שהוא שווה ערך למענק של המועדפת נראה לי) וגם אם בם בוחרים להישאר בקיבוץ לעבוד עוד חצי שנה אחרי שנה הם מקבלים סכום כסף מכובד.

ככה אני יודע כי גרתי בקיבוץ אבל שוב בקיבוץ שלי זה ככה. ונראה לי שבעוד כמה קיבוצים.

אבל לא נראה לי שזה תקף כלפיך.

ושוב לדעתי לא משלם לעשות שם מועדפת יש המון מקומות שהרבה יותר משתלם לעבוד בהם.

ולא בהכרח מועדפת.

פורסם
  • מחבר

קודם כל מיקום הקיבוץ לא משנה לי.

עכשיו בקשר לכדאיות, אני יודע שאחזקת חדר למי שאינו תושב הקיבוץ עולה בסביבות ה1000 שקל לחודש לעומת תושב הקיבוץ שמשלם משו כמו 90 שקל , בתשלום הזה מקבלים את כל השירותים ואין צורך להוציא עוד כסף במהלך השהות בקיבוץ.

לגבי מענק מהקיבוץ לאלו שעובדים שנה והם גרים בקיבוץ אני לא יודע אני ,מאמין שזה תלוי בקיבוץ וזה לא ככה אצל כולם.

אין לי בעיה לעבוד בחקלאות אם אני מקבל שכר טוב מעל 26 שקל לשעה, דרך אגב Riaz3r אתה יודע כמה בידיוק מקבלים לשעה על עבודת חקלאות והאם יש הבדל בתשלום לשעה בין עבודת חקלאות לבין עבודה אחרת בקיבוץ כמו במפעל?

מבחינה כלכלית, כן המטרה העיקרית היא לצאת בתום החצי שנה הזאת עם מקסימום כסף אז עשיתי חושבים :

מתדלק: יש לי שתי תחנות דלק במרחק הליכה מהבית ,שכר מינמום, צריך להיות מתדלק ולא עובד ב yellow למינהן כדי לקבל את המענק של העבודה המועדפת ,כנראה מה שיקרה זה שאני יטחון משמרות בעיקר שבתות ולילות כדי לעשות כסף וינסה להעביר את הזמן במשמרות של 8 שעות שאין מה לעשות בהם , יצא לי משכורת סביב ה4.5-5 במקרה הטוב.

בית מלון:אני גר בתל אביב ככה שאני גר די קרוב לים ולבתי מלון ,שכר מינימום, לפי מה שהבנתי מכולם זאת עבודה נורא קשה ונשחטים שם כמו במלצרות, אופציה לעבוד בשבתות ואולי גם לעשות משמרות כפולות , 4-6 אלף תלוי בכמה משמרות אני אצליח להיכנס.

מלצר:שוב פעם בתל אביב יש אין סוף מסעדות אבל כנראה אני אתקבל למסעדות הפחות נחשבות בגלל שאנ יחסית צעיר והטיפים בהתאם, שכר מינמום + טיפים שזה מאוד תלוי באיזה מסעדה , אין מענק של עבודה מועדפת אבל יש אופצייה לעשות הרבה כסף מטיפים שזה משהו שאני לא יודע אם אפשר להסתמך עליו כי חלק אומרים לי הטיפים מאוד קטנים וחלק הפוך.

מלצרות באולמות אירועים לא באה בחשבון כיוון שהבנתי שכבר זה לא כמו פעם שמבאים מלא טיפים למלצר וסתם נשחטים בעבודה הזאת.

מוסכניק: זה החלום שלי עכשיו לעבוד חצי שנה במוסך, יש לי אהבה לרכב ויש לי ידע תאורטי רב אבל מעט ידע מעשי, צריך פרוטקציה טובה כדי להיכנס למוסך, שכר מעל 25 לשעה, ויש מענק של עבודה מועדפת.

קיבוץ : עבודה פיזית לא קלה בכלל , שכר בין 25-30 לשעה ואפשר לעשות הרבה שעות ביום , משכורת בסביבות ה6-7 מינוס 1000 שקל. יתרונות: לא גר בבית, מכיר אנשים, לומד להתנהל לבד (גירסה יותר רצינית של הצבא) , מעריך את עבודת הכפיים .

אם יש למישהו הערה ותובנות אחרות אשמח לשמוע אותם

פורסם

זכור לי שלפני 8 חודשים כשהשתחררתי גם אני חיפשתי עבודה בקיבוץ כמועדפת. (בסוף לא יצא כי מצאתי משהו אחר, אבל מילא)

עיין באתר הזה קצת.

http://www.bimcom.co.il/board.aspx?boardid=5

אתה יכול גם לתלות מודעה משלך.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אבל 90 % משם זה מודעות חיפוש , לא נראה לי שימושי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים