עבור לתוכן

התלבטות בין לוח p67 ל z68 למחשב עריכה

Featured Replies

פורסם

מידע בגדול על המחשב המיועד:

* מחשב לעריכת וידאו ב HD, עבודה עם אפטר אפקטס ופרימייר 5.5.

* המחשב מיועד לעבודה נון סטופ כל השבוע.

* אני לא מחפש להוזיל עלויות. הדגש הוא על חומרה איכותית ומותאמת לתוכנות הנ"ל.

המפרט:

מעבד i7-2600 (לא מתוכנן OC).

16GB זכרון של kingstone

כ. מסך gigabyte GTX580

ssd crucial c300 128GB

WD black 1TB

ספק כוח Thermaltake TT-W0230 850W

3 צורבי DVD (בעתיד יתווסף blu-ray)

קירור למעבד scythe katana3

:screwy: ההתלבטות האחרונה שנשארה היא לגבי הלוח האם ללכת על gigabyte p67a-ud7-b3 או על z68x-ud7-b3.

הם זהים אחד לאחד חוץ מהצ'יפסט (שאין לי מושג להבדלים בין שני הצ'יפסטים)

ההפרש במחיר בין שני הלוחות הוא 130שקל (לא קריטי מבחינתי).

אשמח להארות/הערות לגבי הלוח (וגם לגבי המפרט).

תודה מראש,

שחר

פורסם

אם לא מתוכנן OC ואם אין לך שימוש בפונקצית ה-Quick Sync אז אתה יכול פשוט לקנות לוח H67/H61 בהתאם לדרישות שלך בנוגע לכמות וסוג החיבורים.

לוח המבוסס על ערכת השבבים P67 די מיותר לך מכיוון שלא יאפשר לך לנצל את הליבה הגרפית המובנית (מה שגם ככה אתה לא מתכוון לעשות) ויחד עם זאת אתה לא מתכנן OC.

הייתי אומר שדווקא למערכת עריכה ערכת השבבים Z68 עדיפה. מצד אחד תאפשר לך לנצל את הליבה הגרפית המובנית ביישומים פחות תובעניים ובלוחות בהם מותקנת טכנולוגית Virtu תאפשר לך (באופן עקרוני כי מדובר בתכונה חדשה שיעילותה עדיין לא נבדקה לעומק והוכחה) לנצל את טכנולוגיית Quick Sync אם היא דרושה לך. במקביל הלוח גם יאפשר לך לבצע OC, ובעקרון בפלטפורמת SB קל מאוד לבצע OC כך שתוכל לקצר עוד יותר (עד כמה? תלוי בתוכנה ובדרגת ה-OC) את זמני הקידוד.

לדעתי אתה צריך להתלבט בין לוח H67/H61 לבין לוח Z68, לוח P67 די לא נותן לך כלום משום בחינה.

וכהערת אגב, אני לא ממש יודע אם אתה זקוק דווקא לכרטיס מסך שכזה (אולי אתה יכול להסתפק בליבה הגרפית המובנית) כי אני לא מכיר את הדרישות של התוכנות הללו, אבל אני כן יכול להגיד לך שיש בעקרון כונן קשיח משתלם יותר מזה שבחרת (ולא לשכוח כמובן לדאוג לכונן נוסף לגיבוי אם אין לך כרגע) וכנ"ל ספק כוח. אני ממליץ לך לפתוח עכשיו או אחרי שתחליט לגבי לוח האם דיון בפורום 'מפרטי מחשב' כדי לדון באופן כללי על המפרט כולו.

פורסם

הUD7 זה בזבוז רציני, רק עם אתה מתכוון לבצע מערכי SLI משולש או OC רצחני.

לפי הדרישות שלך ולפי עלות\ביצועים הלוח הבא יספיק בהחלט :xyxthumbs:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2916

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, :xyxthumbs:

about:blank,

אני לא שולל OC, סתם לידע כללי, בכמה אחוזים (בערך) אפשר לעלות את מהירות המעבד מבלי להשתגע עם קירורי מים וכו'.

אם ה z68 נותן לי אפשרויות "משחק" פשוטות עם OC אולי אשתמש בזה.

לגבי הכרטיס מסך הוא הכרטיס המתקדם ביותר (חוץ מסדרת ה quadro) שנתמך בכל חבילת 5.5 של אדובי. והביצועים ברינדורים/קידודים יהיו איתו מהירים יותר. (וכמובן שזמן זה כסף).

אשמח אם תוכל לשפוך אור על איזה כונן משתלם יותר מזה שבחרתי?

כנ"ל לגבי הספק כוח. זה הספק שבחרתי http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=6891

theone89,

הלוח שהצעת לא מתאים לי, כמות חיבורי ה sata שאני צריך היא גדולה בהרבה.

3 צורבי dvd בחיבור sata3gb

1 ssd בחיבור sata6gb

עוד hdd wd black בחיבור sata6gb

עוד שני hdd wd black בחיבור sata6gb (בתצורת raid 0)

הערת אגב,

אני לא שולל sli בעתיד (במידה ותוספת הביצועים תהיה משמעותית)

:hi: תודה למגיבים

פורסם

אני באמת מציע לך לפתוח דיון בפורום מפרטים - עושה רושם שאתה לא ממש סגור על עצמך והמפרט שלך ממש ממש לא אופטימלי. אתה שופך המון כסף מיותר על דברים מסויימים וחוסך ללא צורך במקומות אחרים.

פורסם

Z68 עם ה SSD יאפשר מטמון כתיבה לדיסקים הקשיחים

הוירטו של Z68 מאפשר הפעלת כרטיס מסך חיצוני והמובנה במעבד יחד

פורסם

כונן קשיח וספק אינם קשורים לפורום הזה ולכן פתח לגביהם דיונים נפרדים בפורומים המתאימים, או שפשוט תפתח דיון מרוכז בפורום מפרטי מחשב.

1. אני מסתמך על מה שאמרת לגבי הצורך בכרטיס גרפי שכזה כי אין לי ידע נרחב בנושא. אבל כן הייתי ממליץ לך לבדוק אם התוכנות הללו מסוגלות לנצל את טכנולוגיית ה-Quick Sync שמובנית בליבה הגרפית של מעבדי SB.

2. בפלטפורמת SB ניתן להגיע בעזרת קירור אוויר לתדר של 4.6-4.8Ghz ללא בעיה מיוחדת. ברוב המקרים אפשר להגיע לתדר של 4-4.2Ghz אפילו ללא העלת מתח. תזדקק כנראה לקירור קצת יותר טוב ממה שתכננת, אך מדובר בהפרש כספי של עשרות שקלים כך שאני לא מאמין שהתקציב הוא הבעיה (בייחוד לאור העבודה שחלק מהרכיבים שהזכרת לא ממש משתלמים גם ככה).

3. לגבי עניין ה-SATA 6Gb/s. אין לך שום צורך לחבר כוננים קשיחים לחיבור שכזה (וגם לא לקנות כונן קשיח בממשק שכזה). תוכל לחבר אותם לחיבור SATA 3G/s ולקבל בדיוק את אותם הביצועים. חבל על הכסף בקניית כוננים שכאלה ואולי גם לוח יקר יותר. תקן ה-SATA מגדיר רק את רוחב הפס בין הכונן לבקר. ביצועי הכונן עצמו נגזרים מהמנגנון המכני וכיום הכוננים הקשיחים "המהירים" ביותר נעים סביב תקן ה-SATA 3Gb/s, ברוב המקרים אפילו לא ממש מנצלים אותו. כך שרוחב הפס של ממשק החיבור הוא לא מה שיגביל אותך כשזה מגיע לכוננים קשיחים. אגב, אני גם קצת מטיל ספק בצורך שלך ב-SSD. אם רוב חומר הגלם שלך לעבוד יימצא על כונן קשיח (מפאת מגבלת הנפח), אולי שווה לך בכלל לחשוב על מערך קצת שונה, אבל זה כבר דיון נפרד, ואולי אתה דווקא כן זקוק או יכול להפיק תועלת מיידית מ-SSD.

לדעתי שווה לך לשקול את עניין ה-OC, הוא קל ופשוט לביצוע, וגם אם תעלה את המעבד לתדר של Ghz4~ (נחשב OC קל-בינוני במערכת הזאת, וברוב המקרים אפילו אין צורך להעלות מתח למעבד) אני מניח שתוכל להאיץ עוד קצת את ה פעולות שלך.

אני חושב שלוח כמו Z68 Pro3 של ASrock עונה על הדרישה שלך לכמות חיבורי SATA ומחירו עושה אותו משתלם מאוד. גם אם בסוף לא תבצע OC או לא תנצל תכונה כזאת או אחרת של הלוח, אז לא נורא כי זה לא שאתה משלם פה יותר על הפוטנציאל לעשות את הדברים הללו.

כמו כן, ובהסתייגות מכך שאני לא ממש מכיר את תחום הגרפיקה, אני ממש לא חושב שמערך SLI או CFX בכלל רלוונטי לתחום ולכן לא רואה סיבה לקנות לוח עם שני חריצי PCIex16, על אחת כמה וכמה אם אתה לא מתכנן מערך כזה כבר מההתחלה (או תוך מספר שבועות בודדים מרגע תחילת העבודה עם המערכת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים