עבור לתוכן

ייעוץ - תואר ראשון במנהל עסקים

Featured Replies

פורסם

יש עוד חברות חוץ מטבע. זה ידוע שטבע זה תנאי עבדות ונחמד ללא יותר משנתיים שלוש בשביל ניסיון, אבל אתה יכול לעוד גם באחד ממפעלי הפלאסטיקה, הצבעים, דלק חומרי ניקוי, קוסמטיקה, תרופות..... האחרים... לא חסר.

אז וואלה, לא תעשה מחקרים ולא תפתח חומרים חדשים, אבל עובד מעבדה ובודק איכות זה רוב העבודות במקצוע. לא טוב לך? תלמד משהו אחר.

מה נראה לך, מהנדסי מכונות בונים טנקים וחלליות כל היום? רוב הזמן הם מתעסקים בברגים ושייבות. למה? כי זה העבודה. לא תתאים בורג נכון למתקן- הוא יתפרק לך. ואם צריך לתכנן בורג כי לא הצלחת למצוא משהו סטנדארטי, אז אתה יושב ומשרטט בורג, ועושה חישובי חוזק לבורג, ומחפש חומרים לבורג ובסוף מגיע לניק שייצרו לך 10 ברגים.

ובשביל ניסיון אתה צריך להוריד סטאנדרטים ולעבוד כמה שנים בתנאים לא של מנהל. אין מה לעשות. זה מקצועות שדורשים ניסיון ולא כל שמוק שקנו לו לבר מצווה מחשב ולמד תכנות בזמנו הלא פנוי יכול לעבוד בזה.

אגב, מהנדסי כימיה הם לא בדיוק כימאים ואין בארץ תעשיה שצריכה מהנדסי כימיה בכמות ששווה למספר הבוגרים בכול שנה.

ו... מכללת מה? לא רק שזה מקצוע בעייתי, אתה רוצה להתמודד מול אוניברסיטאות- שבד"כ עובדות עם התעשיה וקרובות יותר לצלחת?

• תגובות 41
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בוגר תואר ראשון מדעי חסר ניסיון בדר"כ לא יכנס ישר לעבודה "טובה", כלומר כזו שהוא מצפה (כמו תחומי מו"פ). הוא יצטרך לצבור ניסיון מס' שנים עד שיוכל להתקדם. לעומת זאת, בוגר תואר שני כן יוכל להתחיל בעבודות יחסית טובות.

באופן כללי לתארים מדעיים "המסלול המומלץ" לעבודה הוא תואר ראשון ושני (5-5.5 שנים באקדמיה). תנאי שכר משתפרים ואפשרויות תעסוקה מתרחבות, ביחס לתואר ראשון בלבד (בין היתר אפשרות להתעסק במו"פ, שעם תואר ראשון בדר"כ לא עושים).

מקרה חריג. מאוד חריג.

נניח לבורנט מרוויח בסביבות ה-6K בחודש. (חריג, אבל נניח) כדי להתקדם צריך תארים מתקדים. אם אין יכולת להוציא תארים מתקדמים נתקעים בתפקיד לברונט. 6K בחודש אחרי 4 שנים של קריעת תחת באוניברסיטה זה משכורת סבירה? תחשב כמה זמן צריך לעבוד רק כדי להחזיר את ההשקעה באוניברסיטה. (שכר לימוד + מגורים + אוכל + אובדן הכנסה + אובדן שזמן שהיה ניתן לעבוד במקום אחר ולהתקדם) אפשר להרוויח משכורת זהה אחרי חצי שנה - שנה קורס מקצועי בלימודי ערב במכללה כלשהי דרך לשכת תעסוקה.

מה שמודגש לא נכון.

1. כן אפשר להתקדם עם תואר ראשון. יותר קשה ויותר זמן, אבל בהחלט לא "נתקעים".

2. לימודים לתואר ראשון מדעי אורכים 3 שנים, לא 4. אם סיימת את התואר הראשון ותואר שני (כלומר מחקר) לא מדבר אליך, ואתה לא מוצא עבודה שמעניינת אותך, אתה יכול לעשות תואר נוסף הנדסי בתחום קרוב בשנה-שנה וחצי נוספות. הזמן שיקח תלוי בכמה התחומים קרובים (למשל פיזיקה-הנדסת חשמל, כימיה-הנדסה כימית, כימיה/פיזיקה-הנדסת חומרים) ובכמה קורסי בחירה יכירו בפקולטה שאתה מבקש תואר נוסף. כמובן יש תנאי של ממוצע מספיק (80+ ברוב המקרים), שבדר"כ מי שמסיים יש לו, אחרת הוא לא היה סוגר את התואר (כי זו בדר"כ גם הדרישה לתואר שני). באופן כזה אתה פותח לך אפשרויות תעסוקה נוספת, וגם יוצא עם תואר כפול, שזה יתרון.

אגב, מהנדסי כימיה הם לא בדיוק כימאים ואין בארץ תעשיה שצריכה מהנדסי כימיה בכמות ששווה למספר הבוגרים בכול שנה.

תמיד יש ביקוש למהנדסי תהליך. זה לא נחשב אחד מהמקצועות שיש איתם בעיה למצוא עבודה אחר כך.

פורסם

יש עוד חברות חוץ מטבע. זה ידוע שטבע זה תנאי עבדות ונחמד ללא יותר משנתיים שלוש בשביל ניסיון, אבל אתה יכול לעוד גם באחד ממפעלי הפלאסטיקה, הצבעים, דלק חומרי ניקוי, קוסמטיקה, תרופות..... האחרים... לא חסר.

אז וואלה, לא תעשה מחקרים ולא תפתח חומרים חדשים, אבל עובד מעבדה ובודק איכות זה רוב העבודות במקצוע. לא טוב לך? תלמד משהו אחר.

מה נראה לך, מהנדסי מכונות בונים טנקים וחלליות כל היום? רוב הזמן הם מתעסקים בברגים ושייבות. למה? כי זה העבודה. לא תתאים בורג נכון למתקן- הוא יתפרק לך. ואם צריך לתכנן בורג כי לא הצלחת למצוא משהו סטנדארטי, אז אתה יושב ומשרטט בורג, ועושה חישובי חוזק לבורג, ומחפש חומרים לבורג ובסוף מגיע לניק שייצרו לך 10 ברגים.

ובשביל ניסיון אתה צריך להוריד סטאנדרטים ולעבוד כמה שנים בתנאים לא של מנהל. אין מה לעשות. זה מקצועות שדורשים ניסיון ולא כל שמוק שקנו לו לבר מצווה מחשב ולמד תכנות בזמנו הלא פנוי יכול לעבוד בזה.

ו... מכללת מה? לא רק שזה מקצוע בעייתי, אתה רוצה להתמודד מול אוניברסיטאות- שבד"כ עובדות עם התעשיה וקרובות יותר לצלחת?

מהנדסה מכונות עושה עבודה של מהנדס מכונות. זה לא משנה אם הוא מתכנן מכונית מירוץ או טוסטר או בורג. ביולוג/כימאי לא למד שנים באוניברסיטה בשביל להיות בודק איכות. זו משרה ברירת מחדל.

פורסם

בודק איכות זה לא כזה נורא או רחוק ממה שאתה חושב... הרבה פעמים נתקלים בסטיות מהדרישה שצריך להפעיל שיקול דעת מקצועי כדי לתת תשובה סופית. בנוסף משתתפים בועדות MRB שבהן המנהלים רואים אותך, אתה לומד איך אירגון עובד ואיך מתבצע תכן, אתה צובר ניסיון מקצועי מעשי. אחרי שנתיים שלוש אתה יכול להתקדם או לעשות תואר מתקדם יותר כדי לקבל משרה בכירה יותר, אבל אתה גם יכול להמשיך בזה. לא העבודה הכי מזהירה בעולם, אבל מקצועית ובשכר הגיוני לבעל תואר ראשון.

פורסם

רק בשביל הקוריוז, הצצתי בתוכנית הלימודים לתואר ראשון (B.A) במנהל עסקים באוניברסיטה העברית, וחשכו עיניי. כדי לקבל תואר B.A במנהל עסקים צריך להשלים 60 נקודות זכות.

אין כזה דבר תואר ראשון שלצורך קבלתו מספיקות 60 נ"ז. המל"ג לא היה מאשר את זה. התוכנית של מנע"ס בעברית היא לימודים במסלול דו-חוגי בלבד. לכן דרושות 60 נק' בלבד (כחצי מהתואר) במסלול. אם כי זה דווקא מחזק את הטענה שלך, מכיוון שכביכול אין לתואר מספיק "בשר" בשביל לעמוד בפני עצמו, לפי האונ' העברית.

ד"א,

שמתי לב שלצורך קבלת תואר בהנדסה בת"א דרושות 190 נ"ז. מעניין אותי מה פשר העניין - מוזר מאוד שבשאר המוסדות האקדמיים בישראל, כולל הטכניון, שאמור להיות המוביל בתחום ההנדסה, "מספיקות" 160 נ"ז ורק בת"א דרושות יותר.

פורסם

190 זה תואר כפול עד כמה שידוע לי... ומאיפה הנפצת שהטכניון מוביל בהנדסה? יש שם פקולטות שנחשבות לטובות בארץ, כמו שבת"א, העברית ובן גוריון יש פקולטות שנחשבות לטובות בארץ.

פורסם

לבורנט שמגרד את המינימום?!

אני הכרתי אנשים שעבדו בתור לבורנטים במשרת סטודנט והם ממש לא גרדו את המינימום. יש מקומות שבהם לבורנטים מרויחים כמו כל בוגר תואר ראשון אחר. פשוט זו נחשבת עבודה ראשונה ולא משהו קבוע אז המשכורות בהתאם לוותק.

גם עם תואר ברוב ההנדסות אתה מתחיל עם 7K ברוטו.

אני לא הולך להכנס לכל הדיון המעייף הזה, אבל המשפט הזה ממש לא מדויק.

מהנדסי מכונות לרוב מתחילים לפחות ב-10, ואם יש לך סבלנות לחפש אז יותר. מדעי המחשב/הנדסת תוכנה עוברים את ה-13-14 בד"כ, ואם אתה טוב אז גם 16-18. הנדסת חשמל אפילו יותר. גם תעו"נ מגיעים לחמש ספרות בעבודה ראשונה לפעמים.

הנדסה ביו-רפואית מביאה אותך בד"כ לג'וב סטייל מהנדס חשמל או תוכנה (תלוי באוני', בכל מקום זה קצת שונה) כך שהשכר מכובד בהתאם.

יש גם הנדסת חומרים/כימיה/גרעינית ועוד שלגביהן אין לי מושג, אבל גם אם הם מורידים את הממוצע משמעותית, בשורה התחתונה עם תואר ברוב ההנדסות אתה עושה משהו באזור ה-10K, ממש לא 7K.

פורסם

אין כזה דבר תואר ראשון שלצורך קבלתו מספיקות 60 נ"ז. המל"ג לא היה מאשר את זה. התוכנית של מנע"ס בעברית היא לימודים במסלול דו-חוגי בלבד. לכן דרושות 60 נק' בלבד (כחצי מהתואר) במסלול. אם כי זה דווקא מחזק את הטענה שלך, מכיוון שכביכול אין לתואר מספיק "בשר" בשביל לעמוד בפני עצמו, לפי האונ' העברית.

צודק, לא שמתי לב לזה.

לגבי התואר בת"א, אכן מדובר בתואר כפול ככל הנראה.

פורסם

190 זה תואר כפול עד כמה שידוע לי... ומאיפה הנפצת שהטכניון מוביל בהנדסה? יש שם פקולטות שנחשבות לטובות בארץ, כמו שבת"א, העברית ובן גוריון יש פקולטות שנחשבות לטובות בארץ.

ברור שלכל מקום יש את ההתמחות שלו. עם זאת, "בממוצע" בוגר הנדסה בטכניון תמיד יחשב לאחד מן המובילים. יכול להיות שיש מקצועות מסויימים שבהם הוא "מקום 3", אך אני מדבר על הממוצע ועל המקרה הסביר. שוב - כל הדברים האלו הם גם ככה רחוקים מאוד מלהיות מוחלטים, הם תלויים ברקע של המעסיק, מאיפה הוא בא, מה למד, איפה למד, תחושות אישיות שאינן רציונליות, מגמות בשוק ומליון דברים אחרים.

פורסם

אני לא הולך להכנס לכל הדיון המעייף הזה, אבל המשפט הזה ממש לא מדויק.

מהנדסי מכונות לרוב מתחילים לפחות ב-10, ואם יש לך סבלנות לחפש אז יותר. מדעי המחשב/הנדסת תוכנה עוברים את ה-13-14 בד"כ, ואם אתה טוב אז גם 16-18. הנדסת חשמל אפילו יותר. גם תעו"נ מגיעים לחמש ספרות בעבודה ראשונה לפעמים.

הנדסה ביו-רפואית מביאה אותך בד"כ לג'וב סטייל מהנדס חשמל או תוכנה (תלוי באוני', בכל מקום זה קצת שונה) כך שהשכר מכובד בהתאם.

יש גם הנדסת חומרים/כימיה/גרעינית ועוד שלגביהן אין לי מושג, אבל גם אם הם מורידים את הממוצע משמעותית, בשורה התחתונה עם תואר ברוב ההנדסות אתה עושה משהו באזור ה-10K, ממש לא 7K.

יש לי שני חברים, מהנדסי מכונות, שהתחילו עם 8K בעבודות שהם טענו שהן בסדר (לא מנהלי מו"פ בתע"ש אבל עבודות סבירות). מהנדסי ביו-רפואה מתחילים גם באזור ה-7~8 ברוב התפקידים (שיותר מקבילים לביולוגים עד כמה שאני יודע).

תוכנה וחשמל הם בערך המקצועות הבודדים שמגיעים ל-5 ספרות בשנתיים~שלוש הראשונות, ובשנים האחרונות גם זה לא תמיד.

אגב, תיקון טעות- התכוונתי ל7K נטו, לא ברוטו כמו שכתבתי (בשביל 7K ברוטו לא הייתי הולך ללמוד... :P )

פורסם

8 נטו היום זה 12+רכב או 15/15.5 "בלי" עם ליסינג, לשכיר רווק עם הפרשות סוציאליות סבירות והטבות סבירות בעבודה(30 שקל ליום ארוחה, 250-300 שקל טלפון) בכל מקרה מי מדבר על משכורות נטו? זה תלוי בכלכך הרבה גורמים שזה לא רלוונטי.

פורסם

יש לי שני חברים, מהנדסי מכונות, שהתחילו עם 8K בעבודות שהם טענו שהן בסדר (לא מנהלי מו"פ בתע"ש אבל עבודות סבירות). מהנדסי ביו-רפואה מתחילים גם באזור ה-7~8 ברוב התפקידים (שיותר מקבילים לביולוגים עד כמה שאני יודע).

תוכנה וחשמל הם בערך המקצועות הבודדים שמגיעים ל-5 ספרות בשנתיים~שלוש הראשונות, ובשנים האחרונות גם זה לא תמיד.

אגב, תיקון טעות- התכוונתי ל7K נטו, לא ברוטו כמו שכתבתי (בשביל 7K ברוטו לא הייתי הולך ללמוד... :P )

אצלך הכל הפוך, שמתי לב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים