עבור לתוכן

Deschutes ו-Katmai על לוח אם i440BX

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם של Chaintech מדגם 6BTM, לפי מה שהבנתי הוא תומך במעבדים בעלי מהירות BUS של 100 וגם 133 מגהרץ.

כרגע יש לי מעבד פנטיום 2 400 מגהרץ על הלוח אם הזה, ואני יודע שמעבדי פנטיום 3 סלוט 1 בעלי ליבה Deschutes יעבדו עליו. השאלה אם לא תהיה בעיה גם למעבדי פנטיום 3 סלוט 1 בעלי ליבת Katmai.

אני מתאר לעצמי שבגלל שמדובר בלוח אם ישן לרובכם בטח יש ניסיון איתו, לכן אשמח לשמוע חוות דעת.

פורסם

אם הוא תומך ב 133 מה"ז אז 99% שהוא גם תומך ב KATMAI

אבל יש לשים לב שהפעלת באס של 133 מה"ז על 440BX גורמת ל AGP לעלות מ 66 מה"ז המורמליים ל 90 מה"ז ולא כל כרטיס מסך יכול לעמוד בזה.

יכול להיות גם שצטרך עדכון ביוס כדי ש KATMAI יפעל.

פורסם

אצלי זה לא עבד (יש לי לוח של lucky star )

הוא לא מאפשר לתת למעבד את הוולטז' הנכון

וכששאלתי כאן, טענו שעדכון ביוס לא יפתור את הבעיה, אז לא ניסיתי

פורסם

אני צריך לתקן את עצמי, KATMAI זו הליבה הישנה יותר של ה PIII והיא תפעל בטוח.

Deschutes זו ליבה של PII

השאלה אני מניח היא לגבי ליבת הקופרמיין

התשובה שלי צריכה היתה להיות

הוא תומך ב 133 מה"ז אז 99% שהוא גם תומך ב coppermine

אבל יש לשים לב שהפעלת באס של 133 מה"ז על 440BX גורמת ל AGP לעלות מ 66 מה"ז המורמליים ל 90 מה"ז ולא כל כרטיס מסך יכול לעמוד בזה.

יכול להיות גם שצטרך עדכון ביוס כדי ש coppermine יפעל.

אם אתה באמת מתכוון לקטמאי (הליבה עם ה 512K שפועלת על 2.0V) אז זה בטוח יפעל.

פורסם
  • מחבר

נכון amiram, גם אני טעיתי. התכוונתי ל-Coppermine (הסדרה שהשתמשה בבאס במהירות 133 מגהרץ).

נתקלתי באתר של היצרן של לוח האם שלי בהסבר הבא עבור עדכון הביוס האחרון שהם הוציאו (שגם מותקן אצלי):

05/05/00

Add new clock ratio table for coppermine CPU (when boot)

Fixes Celeron 600 CPU display as 600e.

Support cpu name string display by cpuid for Celeron and Pentium iii cpu.

Fixes WOL function incorrect with intel 82558 lan card,

Fixes power on by aralm function incorrect when setup delay 4sec turn off mode.

אז לפי מה שהם טוענים עם העדכון האחרון של הביוס הוח אם אמור לאפשר מכפלות של מעבד מסוג coppermine. אז לפי מה ש-amiram טוען הבעיה עם הכרטיס מסך תהיה בלי שום קשר אם הלוח יכול לעבוד עם כזה סוג של מעבד.

ככה לפחות אני הבנתי.

פורסם

מתי עדכנת ביוס

המעבד הזה (קופרמיין) עובד על 1.65V אם אני לא טועה

הלוח שלך יכול לתת את זה??

פורסם
  • מחבר

אני מקווה מאוד שכן. לפי העדכון האחרון של הביוס (05.05.2000) כפי שפרטתי למעלה צ'יינטאק טוענים שהלוח אמור לספק מתח 1ץ6וולט מתאים למעבדי coppermine (עם באס של 100 מגהרץ בלבד, בשום מקום לא כתוב שהלוח הזה תומך בבאס של 133מגהרץ למרות שיש לי אפשרות להעביר את המכפלות לאופן ידני ולשנות את הבאס ל-133 אבל אם זה לא מופיע כחלק מהמכפלות האוטומטיות אני מתאר לעצמי שהוא לא תומך).

פורסם

לא ניתן בשום פנים ואופן לשנות את המכפלה של מעבד PIII, ההערה שראית מתייחסת לתמיכה של הביוס במכפלות לצורך הצגה נכונה של המהירות בזמן הבוט, אין לביוס שום אפשרות לשנות את המכפלה האמיתית של המעבד.

פורסם

בכל מקרה, לי יש לוח BX440 של lucky-star (6ABX2V) והשאלה שלי אם יש סיכוי שעדכון ביוס יאפשר לי להתקין מעבדים כאלה על הלוח ולתת לו 1.65V?

החברה של הלוח שלי כבר ממזמן לא קיימת, אבל הנה אתר שיש בו את הגרסא האחרונה הראשמית של הביוס שלהם, וגם יש שם גרסה לא רישמית לביוס. http://www.rom.by/bios/LS/

עכשיו אם מישהו יוכל להסביר לי ממש בפרוט איך אני מגבה ביוס, איך אני בודק איזה גודל ביוס יש לי, ואיך אני מעדכן ביוס זה ממש יעזור לי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים