עבור לתוכן

המלצה לכרטיס מסך שיתחבר ל4 מסכים בתצוגה שונה

Featured Replies

פורסם

מה קורה חברה?

אני זקוק להמלצה על כרטיס מסך, הזול ביותר שניתן, שיתמוך ב 4 מסכים ברזולציית מינימום של 768X1024 כאשר על כל מסך תצוגה שונה (למטרת מסחר בבורסה, כל מסך יציג גרף אחר).

אני לא מתכוון לשחק או לעשות דברים מעבר לגלוש באינטרנט, אני זקוק להמלצה לכרטיס המסך במינימום כסף.

אם יש הפרש מחיר גדול בין 2 - 3 ו-4 מסכים אשמח להמלצה לכרטיסים שתומכים בתצורות האלה גם (הפרש גדול = מעל 250 שקל בין כל תצורה)

שאלה נוספת - יש לי כרטיס מסך מובנה בלוח, האם ניתן להשתמש גם בו וגם בכרטיס פיזי?להבנתי לא.

הכרטיס מספק HDMI, DVI, D-SUB וDP! אבל ממה שקראתי באתר היצרן ניתן להשתמש רק ביציאה דיגיטלית ואנולוגית אחת בו זמנית ולא יותר מדיגיטלית אחת בלבד.

בברכה ותודה!!

פורסם
  • מחבר

הקפצה, אין רעיונות?

פורסם

ייתכן כמובן שאני טועה, אבל ממה שאני יודע:

1. ברוב המוחלט של המקרים כרטיס מסך מובנה יכול להציג על מסך אחד בלבד, גם אם יש לו 3 יציאות שונות.

2. הרוב המוחלט של כרטיסי המסך כיום (גם הזולים שבהם) תומכים ב2 עד 3 מסכים (3 עבור רוב כרטיסי סדרה 5 מ5670 ומעלה של ATI הכוללים DISPLAY PORT שלצערי אינו נפוץ בכרטיסים חלשים וזולים, לפחות בארץ).

3. למיטב ידיעתי לא ניתן להשתמש בכרטיס מסך חיצוני ומובנה במקביל.

4. כרטיסי מסך המסוגלים לתמןך ב4 מסכים במקביל ללא מתאמים מיוחדים קיימים, אך אינם נפוצים במיוחד.

5. שימוש בשלושה מסכים דורש מערכת הפעלה VISTA או 7, ושאחד המסכים יכיל חיבור DISPLAY PORT.

פורסם

לדעתי אפשר להשתמש בכרטיס מסך המובנה במקביל לכרטיס פיזי, אם כי אולי תצטרך להגדיר את זה בביוס.

כרטיסים של נוידיה תומכים בד"כ בשני מסכים, בזמן שרוב כרטיסי AMD תומכים בשלוש (או יותר?)

אתה יכול לקנות HD 5450 באזור 180 ש"ח ומעלה, הוא אמור לתמוך בשלושה מסכים. אם מניחים שהמובנה שלך יכול לעבוד במקביל, אז אתה מסודר.

רק קח בחשבון שהמסכים צריכים להתאים ליציאות השונות. לדוגמה - לא תוכל לחבר מסך עם יציאת VGA בלבד לכניסת HDMI, גם לא עם מתאם.

פורסם

^ זה לא נראה לי הכי נכון. קודם כל, רוב כרטיסי המסך הזולים יותר שלATI אינם כוללים DISPLAY PORT ואינם תומכים ב3 מסכים. דבר שני, לא מוכרת לי שום בעיה לתאם בין VGA לבין HDMI או להיפך. דבר שלישי (אם כי מדובר במינוח בלבד), היציאה היא בכרטיס המסך והכניסה היא במסך, ולא להיפך, וזאת לפי כיוון האות.

פורסם

אולי במינוח יציאה/כניסה אתה צודק. אני גרוע בדברים האלה. סליחה.

HD 5450 תומך ב eyefinity בגירסאות שיש בהם display port - הופתעתי לגלות, אבל אתה צודק, אני לא יודע מה הקטע של הדרישה הזו (אגב, כרטיסי quadro תומכים ב 4 מסכים בלי שם DP, כך שכנראה זה קטע של AMD), בכל אופן יש יצרנים שמפרסמים תמיכה בeyefinity גם בכרטיסים שאין בהם DP, אם זה לא נכון הם ממש לא בסדר.

כדי לחבר מסך VGA ליציאת HDMI תצטרך מתאם אקטיבי, שעולה יותר ועלול להיות פחות אמין, לכן לא טרחתי לכתוב את זה.

מאיפה הבאת את זה שאי אפשר להשתמש ביותר מ2 מסכים בXP? מכל מה שראיתי וקראתי, זה לא נכון. אולי שוב מדובר במגבלה ספציפית של eyefinity?

פורסם

אתן לכם מהידע שלי

ממה שידוע לי , כרטיסי מסך ( אפילו הכי זולים ) תומכים בחיבור של לפחות 2 מסכים ..

ואם הבנתי נכון אתה רוצה להשתמש במסכים למטרת סחר בבורסה ,

הייתי אומר שתקח רק 2 מסכים ( זה יספיק ) ברזולוציה גבוהה ( 1920 כפול 1080 כבר לא יקר )

ותוכל לפרוש על 2 המסכים את כל הנתונים של המסחר .

אבל אם אתה מתכוון להשתמש במסכים ישנים שיש לך כבר , אפשר להגדיר דרך לוח האם ( BIOS ) שיעבוד גם מהכרטיס הפנימי וגם מהחיצוני

וככה תוכל לחבר 3 מסכים

קיים אצלי כרטיס מסך ישן של נוידיה ( מלפני 10 שנים ) יש בו רק חיבור VGA וחיבור S VIDEO - מאפשר לחבר לטי וי ( אבל לא למסך מחשב ) אבל ניתן להעביר את האות למסך טלויזיה LCD , לא באיכות טובה .

החדשים יש חיבור VGA ו DVI ( ולפעמים רק פעמיים DVI ) ובנוסף לזה חיבור HDMI .

כלומר מסך אחד על DVI מסך נוסף על DVI או VGA ( מה שקיים ) ומסך נוסף על HDMI ...

( 3 מסכים בחיבורים שונים )

ובתוך הגדרות מסך של WIN XP או ויסטה או 7 , ( כל מערכת הפעלה מאפשרת זאת )

להגדיר לתצוגה מורחבת , ולא תצוגה כפולה , ככה תוכל לראות כל מסך תצוגה אחרת .

בXP הייתה אפשרות לעשות תמונת רקע שונה לכל מסך ( מה שלא מצאתי עדיין ב7 )

מקווה שקיבלת את תשובתך .

פורסם
  • מחבר

טוב כמה עדכונים:

1. בבדיקה באתר של הלוח לא ניתן להשתמש בשתי יציאות דגיטליות, לא ברור אם ניתן אחד אנלוגי ואחד דיגיטלי.

2. באתר של AMD יש כלי שמאוד עזר לי, הוא נותן לך לרשום מה התוצאה והשימושים במחשב ומה אתה צריך כולל המלצה מינימום לסדרה של כרטיס.

3. בחיבור שתי כרטיסי HD 5450 של ספייר שתומכים באייפיניטי יצרתי מערך קרוספייר והשתמשי בשתי יציאות DVI ושתי יציאות VGA ליצור מטריצה לשימושים.

מסקנות:

צריך לוח שתומך ב2 כרטיסים.

צריך כרטיסים שתומכים באייפיניטי למזלי יש החל מ 200 ש"ח לכרטיס.

לא חייב להשתמש בDP אלא אם כן משתמשים בכל שאר היציאות.

ההגדרה ממש פשוטה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים