עבור לתוכן

מודם כבלים נוסף בדירה

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מחובר לאינטרנט באמצעות מודם כבלים של הוט שאליו מחובר נתב אלחוטי. הבית שלי הוא דו-מפלסי ואני סובל מבעיות חיבור קשות בקומה התחתונה (המודם והנתב נמצאים בעליונה). במקום להסתבך עם פתרונות המבוססים על שידרוג הרשת האלחוטית החלטתי ללכת על מודם כבלים נוסף בקומה התחתונה אליו אעביר את הנתב (בקומה העליונה יש מחשב שולחני בודד שיכול להתחבר קווית ישר למודם הקיים).

יש לי מספר שאלות:

1. האם יש מגבלה כלשהי לחבר שני מודמי כבלים באותה דירה?

2. האם ניתן לקנות מודם כבלים שמתאים להוט באופן עצמאי?

3. אפשר לבצע את זה בלי שהוט יהיו מעורבים (אין צורך שהמודם הנוסף יהיה מזוהה בשרתים שלהם)?

4. אני מניח שאזדקק לחיבור נוסף לכבלים כיון שהחיבור בקומה התחתונה שייך לטלוויזה. יש דרך לחבר את הממיר ואת המודם לאותו חיבור?

תודה,

איתי

פורסם

כל מה שכתבת לא רק שמיותר אלא גם לא ניתן למימוש, במיוחד במצב של תשתית DOSIS בישראל.

מה זה בשבילך "שידרוג רשת"?

פורסם
  • מחבר

שידרוג הרשת האלחוטית - החלפת נתב אלחוטי קיים G ב N, שידרוג לנתב עם שלוש אנטנות, הוספת ACCESS POINT, וכו'.

למה זה לא ניתן למימוש?

פורסם

כי שיטת האימות שלך בתשתית WAN של הוט לא תאפשר את זה.

למה לא לרשת את הבית בצורה קווית?

פורסם
  • מחבר

כי אין דרך נוחה ואסטתית להעביר את כבלי הרשת.

אתה מתכוון שלא ניתן לבצע את זה באופן עצמאי (ע"י רכישת מודם הכבלים) או שיש מגבלה בתשתית של הוט כך שניתן לבצע אימות למודם אחד בלבד בכל דירה?

תודה,

איתי

פורסם

לא יכול להיות שזה בית שנבנה בלי תעלות תקשורת.

יש בעיה גם להתשמש בציוד שאתה רוכש כי יש אימות קודם כל בין המודם לCMTS וזה חייב להיות ציוד שהוט מכירים.

יש גם בעיה לשתף שני מודמים על קו קואקסיאלי אחד מבחינת טווח תדרים. יהיה צורך להבער לך עוד עורק מה tap הקרוב לבית שלך.

פורסם
  • מחבר

הבית הוא בן שלושים שנה. אצטרך לבדוק את האפשרות הזאת יותר לעומק בעזרת איש מקצוע.

אם אני מבין אותך נכון, עדיף לשכור מודם נוסף מהוט. לגבי העברת עורק נוסף מה TAP הקרוב - זה משהו שהם בדר"כ מוכנים לעשות?

פורסם

הפתרון של חיבור נוסף לאינטרנט הוא באמת הפתרון הכי פחות מומלץ במקרה הזה.

גם מכיוון שהוא הכי יקר, אתה צריך לשלם פעמיים גם לספק וגם לתשתית -

לאורך זמן זה בטוח יעלה יותר מלרשת את הבית או לשדרג את הרשת האלחוטית.

ומה גם שאתה מאבד אפשרות לרשת פנימית בין המחשבים.

אבל אם כבר החלטת ללכת על חיבור אינטרנט נוסף, בכלל עדיף לבצע אותו על תשתית של בזק,

כך גם בוודאות תוכל לעשות את זה טכנית,

וגם יהיה לך חיבור נוסף ברגע של תקלה באחת התשתיות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הצלחתם לשכנע אותי לשקול מחדש את הפתרון האלחוטי.

הבעייה היא שחשבתי לשדרג לנתב N עם שלוש אנטנות והבנתי שכדי שתהיה לזה משמעות צריך גם שלוש אנטנות בצד המקבל. רציתי לקנות Asus Eee PC 1015PEM עבור הסלון ולא כל כך הצלחתי למצוא מידע על מספר האנטנות, אני רק יודע שהוא תומך ברשת N. האם המגבלה הזו נכונה?

מישהו יכול להמליץ על נתב שמתמודד היטב עם בעיות של מפלסים, קירות וכו' ?

תודה,

איתי

פורסם

אני לא סתם המלצתי לחשוב ברצינות על פתרון של רשת קווית הגיל של הבית שלך רק מצדיק את הטענה שלי להשמש בתעלות תקשורת.

אין דרך לחזות את ביצועי הרשת בהתחשב לכך שיש אלף ואחד אובייקטים בבית שלך שמחוללים EMI/RFI בכל זמן נתון עם עוצמה משתנה.

פורסם

שלום איתי,

1.לא קיימת מגבלה לשים מודם אינטרנט נוסף באותה דירה. תמיד אפשרי להגביר את האות

2. ניתן לקנות מודם כבלים באופן עצמאי אך הוא לא יסתנכרן עם השרתים של החברה.

3.לא ניתן לבצע את הפעולה ללא מעורבות של HOT משום שזוהי התשתית שלה.

4. ניתן לחבר שני מוצרים על שקע RF אחד והדבר אינו יוצר בעיה בעזרת מפצלים מנחתים ומגברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים