עבור לתוכן

בתהליך בניית בית קרקע, איזה שקעי תקשורת להוסיף?

Featured Replies

פורסם

אנחנו בונים בית קרקע ומחר אמורים להתחיל עם עבודות החשמל. קצת הסתבכתי עם מיקום וסוגי השקעים בחדר שלי, מקווה שתוכלו לעזור בנושא :) .

בחדר יהיה מחשב נייח, ראוטר אלחוטי שישדר לכל הבית (שתי קומות, 189 מ"ר סה"כ), טלוויזית LCD ובהמשך מערכת רמקולים (אם זה משנה, כנראה 2 רמקולים איכותיים ומגבר).

כמובן שהסטנדרט הוא שקע בשביל הראוטר/טלפון, שקע ליס/הוט/לווין. מה שאני מתלבט לגביו הוא שני דברים:

1) בגלל גודל הבית, אולי יהיו בעיות קליטה באינטרנט האלחוטי. הבנתי שיש מין מכשיר דמוי ראוטר, שמחברים ישירות לשקע מסויים בקיר של החדרים האחרים והוא אמור להגביר את האות, או בעצם אל המכשיר הזה מחברים כבל רשת וגולשים. מה נכון קודם כל? דבר שני, מה השקע הזה בכלל? דבר שלישי, אני צריך אחד כזה ליתר ביטחון בכל חדרי השינה והממד (לא כולל את החדר עם הראוטר)?

2) אני רוצה לחבר את הטלוויזיה למחשב באופן קבוע, רק שהם בשני הצדדים הנגדיים בחדר שלי (ובשני חדרי השינה האחרים גם כן). החשמלאי הציע שהוא יעשה צינור ארוך בקיר, דרכו אני משחיל את אותו כבל לחיבור הטלוויזיה למחשב+הקול, בערך כ-4 מטרים אורך). עד כמה האורך קריטי? יש כבלים מתאימים באורך כזה? יש אולי שיטות אחרות לחיבור הטלוויזיה למחשב, שלא דורשות כבלים, ולא עולות אלפי שקלים?

אם עולה לכם לראש תוספות ודברים מיוחדים, אז גם אשמח לשמוע :-). שאני לא אחשוב על זה כשכבר מאוחר מדי.

פורסם

1. לפי התיאור שלך אני חושב שאתה מדבר על Access Point, עד כמה שידוע לי כמעט כל ראוטר יכול לשמש כ-AP. בעצם מה שקורה זה שיש ראוטר שמחובר לאינטרנט, וראוטר נוסף שמציבים במקום שבו האות חלש ותפקידו להגביר את האות. [קח את מה שאני אומר בערבון מוגבל]

2. אני לא חושב שיש בעיה להשתמש בכבל דיגיטלי במרחקים האלה [כבל HDMI לדוגמה].

פורסם

מאחר ואתה בונה תניח צנרת לתקשורת קוית הן לקומה התחתונה והן לעליונה

עם השידור לא יעבור דרך התקרה תשחיל את הקוים

לגבי ממד עם הוא בנוי על פי התקן השידור לא יעבור

פורסם

לא ברור, אתם בונים חלק נוסף או בית שלם מאפס?

במקרה של בית מאפס, חיווט רשת לכל מקום בבית* עם ריכוז לנקודה אחת ששם ישב הסוויטש והמודם\ראוטר, אז שיהיה שם גם קו טלפון וגם חיבור לאנטנה (למקרה שתרצה להתחבר דרך HOT). בנוסף הייתי מוסיף כבל רשת מהנקודה המרכזית הזאת לנקודה בחצר ובארון חשמל (יתכן שבעתיד חברת החשמל תהייה ספקית תשתית). ואם כבר אתה מרשת אז שהכבלים יעמדו בתקן של 10Gbps.

*אפשר לוותר על האמבטיה\שירותים, אבל כן במטבח, בחדרי שניה וכמובן בסלון.

בסלון ובחדרי מדיה מומלץ לחווט מראש שקע לחיבור רמקולים לרמקולים האחוריים אחד לכל צד, כאשר הכניסה היא איפה שישב הרסיבר\טלוויזיה.

אם אתם לא מתקינין מזגן מרכזי, ומומלץ להתקין, אבל מאלו שיודעים לעבוד גם בהספק נמוך, אז כדאי למקם מראש את המזגנים והוסיף שקע חשמל בגובה שלהם.

פורסם

189 מטרים על 2 קומות לא אמור להיות בעייה. הבית שלי הוא בגודל 180 מטרים על קומה אחת והראוטר שבחדר שלי

(הבית די ארוך והחדר בקצה) ויש קליטה מצויינת אפילו במרפסת (ממש קצה שני). תדאג שיהיה לך ראוטר איכותי בתקן N וכרטיסי

רשת תומכים.

תתכנן טוב איך החדר הולך להיראות ותמקם שקעים היכן שצריך. דבר מומלץ ביותר - מתג לתאורה ליד המיטה.

פורסם

אין שום קשר לעוצמת הסימן, כשיש קירות יש ירידה חדה ב-throughput. אתה יכול לשכוח מהזרמת 1080p באלחוט, אפילו אם אתה באותו החדר, על חדרים נפרדים אין על מה לדבר בכלל. אם אתה עובר קיר גם 720p יתחיל להיות בעייתי. קיצר, רק קווי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים