עבור לתוכן

Win 7 לא עולה לאחר החלפת לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

השבוע ביצעתי שדרוג קטן למחשב שלי. החלפתי מארז(Antec One Hundred), ספק כוח(Corsair 600w)

זכרונות 4GB קינגסטון DDR3 ולוח אם של GIGABYTE GA-P43T-ES3G

הרכבתי את הכל עם המעבד הקיים שלי (E5200) וכרטיס מסך של GEFORCE 8400GS

הכל עבר בהצלחה הדלקתי את המחשב הWIN לא עלה כמובן כי התבצע שינוי בחומרה. ביצעתי פורמט והתקנתי שוב

WIN 7 64BIT.

לאחר ההתקנה אני נתקל בבעייה שכשאר אני מדליק את המחשב הווינדוס לפעמים עולה ולפעמים פשוט מגיע למסך שחור ולא מגיב.

כמו כן אני לא יודע אם זה קשור אבל שהתקנתי את המעבד בדקתי בביוס והוא זיהה את המעבד שלי כ1.70GH והמעבד שלי במקור הוא 2.50GH. אז פשוט שינתי את המכפלה של הלוח אם מ-8 ל-12.5 והוא השתנה ל2.50GH

אשמח אם למישהו יש רעיון...

תודה :)

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית תמצת בה את מהות הבעיה.

כמו כן תתחיל מ:

1. איפוס BIOS (על הדרך תבדוק באתר היצרן מאיזו גרסת BIOS נתמך המעבד שלך בלוח במקרה הצורך תעדכן BIOS )

2. תוודא שהזכרונות מוגדרים ב-BIOS על-פי נתוני היצרן.

3. תבדוק ב-CPU-Z אם המעבד מגיע במאמץ למכפלה מרבית (במנוחה המעבד מוריד מכפלה כדי לחסוך באנרגיה ופליטת חום).

4. תריץ בדיקת יציבות למערכת (בעזרת כלים כמו OCCT, Memtest וכמובן כלי האבחון של יצרן הכונן הקשיח).

פורסם

מה קורה ב"מצב בטוח" ?

פורסם

כשהמחשב מצליח לעלות הכל עובד פיקס ?

פורסם
  • מחבר

היי תודה על התגובה המהירה

1. ביצעתי

2. אפשר לקבל הסבר קצת יותר מעמיק איך לבצע?

3. האם בביוס המעבד לא אמור להיות מוגדר על המקסימום?

4. אבצע ואעדכן

לגבי מצב בטוח לא בדקתי

כשהמחשב עולה הכל תקין ;)

פורסם

אתה צריך להיכנס ב-BIOS לתפריט ה-Advance Tweaker (אם לא מופיע לך, תלחץ על Ctrl+F1 מהמסך הראשי של ה-BIOS) ושם עליך לוודא שהתדר, תזמונים ומתח של הזכרון מוגדרים על-פי נתוני היצרן. זכרון שלא מזוהה כמו שצריך יכול לגרום לבעיות יציבות. פרטים נוספים תוכל למצוא בסעיף 6.11 בסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות.

ההגדרה של המכפלה היא תלויית גרסת BIOS. בעקרון לרוב היא צריכה להיות על AUTO או על המכפלה המרבית אם אין אפשרות של AUTO. פונקציות חסכון האנרגיה כבר דואגות להוריד אותה במנוחה. כדאי לבצע בדיקה בעזרת CPU-Z. לבדוק מהם המכפלה והתדר במנוחה, ואז לאמץ את המערכת ולוודא שהמעבד מגיע לתדר המרבי שלו.

פורסם
  • מחבר

טוב אז ניסתי כל מה שרשמתם...עדיין אותה בעייה

יש מצב שהבעייה היא פשוט בקובץ הBOOT...?

כי נגיד שאני לוחץ F8 אז זה כן עולה....

פורסם

F8 כמו

מה קורה ב"מצב בטוח" ?

כי אם כן, אז הבעיה היא תוכנתית. משהו שהתקנת ושעולה עם המערכת, מנהל התקן שגורם להתנגשות ועוד שלל גורמים נוספים.

פורסם
  • מחבר

עדכון :

לאחר פירמוט והתקנה נוספת win 7 64bit מדיסק אחר הבעייה עדיין נמשכת. כלומר זו לא בעייה תוכניתית

עכשיו מנסה לעבור לwin 7 32bit נקווה שזה יעזור.

האם יש מצב שהמעבד גורם לבעייה? E5200

פורסם

יש מצב שאתה מצלם (רצוי בוידיאו) את מה שמתרחש ?

פורסם

זה שהתקנת מערכת הפעלה מדיסק אחר לא שולל בעיה תוכנתית.

אם מנהל התקן, או כל רכיב תוכנה אחר הוא זה שאחראי לבעיה (כי לפי מה שאתה אומר במצב בטוח הכל עובד כשורה) אז לא יעזור להתקין את המערכת מחדש, צריך לאתר את הרכיב הזה ולעדכן/להסיר אותו.

המעבד שלך לא אמור לגרום לבעיה הזאת. אם כל הבדיקות שאותן ציינתי בהודעה הראשונה יצאו תקינות, אז לא מדובר בבעיית חומרה של הרכיבים הללו. העובדה שהכל עובד במצב בטוח רק מחזקת את ההשערה שמדובר יותר בבעיה תוכנתית.

פורסם
  • מחבר

טוב גם ב32bit יש את אותה התקלה.

אם זה באמת יעזור אני יצלם בווידאו.

העניין הוא ממש פשוט מתחיל תהליך בוט רגיל המסך של הווינדוס 7 עולה עם האייקון הצבעוני.

בדיוק שצריך לעבור המסך להכינס למערת עצמה אני מקבל פשוט מסך שחור.

אין משהו קבוע... אני יכול להדליק את המחשב וזה יקרה וזה יכול גם לא לקרות...

משהו מוזר ביותר

פורסם

ורק לשם ההבהרה, במצב בטוח המערכת באופן עקבי פועלת בצורה תקינה?

בהנחה שכן:

1. הם כל מנהלי ההתקן שלך מעודכנים מאתר היצרן לגרסה העדכנית ביותר עבור גרסת מערכת ההפעלה.

2. האם מחוברים לך התקני USB למחשב בזמן האתחול? אם כן תנתק אותם ותנסה לראות אם יש שינוי.

3. הייתי גם עובר על רשימת התוכנות שעולות עם המערכת (ואפילו נכנס לרשימת השירותים לבדוק אם אין שם איזה שירות חשוד).

פורסם
  • מחבר

טוב אז מצעד אחרון של יאוש החלתי פשוט לפרק את מה שהרכבתי ולהרכיב אותו שוב. אז כנראה שזה עזר והבעייה נפתרה.

כנראה שפשוט לא הרכבתי משהו טוב

תודה לכל מי שניסה לעזור :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים