עבור לתוכן

דיון| איך הגענו למצב שהמצב הכלכלי חברתי בארץ רק מדרדר?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ההדרדרות שאני מדבר אליה היא מאז שנות האלפיים.

למה זה שמחיר הדירה עלה אומר שהכלכלה מידרדרת?

באותה מידה אני יכול להגיד ששווי הנכסים שלך עלה בהרבה, אזי שהתעשרת.

לא הבנתי על איזה טווח זמן אתה מדבר בו "הכלכלה מדרדרת". חמש שנים? 10 שנים? 20 שנים? 50?

האם מדובר רק על ישראל באופן מוחלט, או על השוואה כלשהי בין המצב בישראל למצב המקביל או המגמה באותו הזמן בעולם המערבי?

שוב, אולי אתה צודק ואולי לא, פשוט אני רואה לנכון שתגבה מה שאתה אומר בצורה מזערית כלשהי.

אני יכול להגיד שהכלכלה התחזקה\השתפרה, אין שום דבר בין מה שאני אומר לבין מה שאתה אומר כל עוד אין לשתי הטענות סימוכין סבירים כלשהם.

יש לך בכלל השכלה כלשהי בתחום? עשית קורס כלשהו בכלכלה או פיננסים (מימון, תמחיר, חשבונאות) אי פעם?

ברור שהכלכלה התחזקה, השאלה למי?

אותי בבאופן אישי ממש אבל ממש לא מעניינים נתוני שקר כלשהו שהממשלה מפרסמת בנוגע לעוני, והשכר הממוצע למשק.

אני רואה מה יש בתכלס ובפועל.

אפשר לראות בצורה ברורה התערבבות בין הון לשלטון.

זה שמחיר הדיור עלה ועכשיו הדירה שווה 900 אלף, לא הופך אותי ליותר עשיר.

כי כל מה שמסביב עלה.

פנסיונר מקבל מביטוח לאומי כאלפים שקלים בחודש, ניראה לך נורמאלי לחיות מסכום כזה?

כספי הפיצויים של ניצולי השואה נגנבו על ידי אנשי השלטון.

בנק לאומי סרב בכלל להחזיר כסף למשפחות ניצולי השואה שהפקידו אצלם כסף בתקופת מלחמת העולם ה2...

עשיתי בגרות במנהל עסקים וחשבונאות.

• תגובות 59
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התכלס הוא פשוט מאוד:

מודל של מדינת רווחה וסובסידות לא יכול לתחזק את עצמו לאורך זמן, אך אנשים שחיו בתקופה של ה-high של המודל ראו שהכל טוב, ואז במהלך אין ברירה הפריטו הרבה דברים(מעט מדי לדעתי, ובאופן טיפשי לפי דעתי) ורמת המחירים עלתה לרמה היעני "אמיתית" שלהם. הבעיה היא שעדיין הממשל מתערב ביותר מדי דברים וכמות המסים שאנשים עובדים משלמים פה היא חולה לחלוטין.

פורסם

עשיתי בגרות במנהל עסקים וחשבונאות.

בלי להעליב אבל בגרות לא שווה כלום.

מה שצריך זה להוריד את הבירוקרטיה, להוריד את הפיקוח על הדלק (זה רק מונע תחרות ועוזר ליצור קרטל - כולם מוכרים במחיר תקרה)

ולחנך את העם. זה שהבנקים "גונבים" אותנו זה אשמתינו. זה שחברות הסלולאר מוכרים לנו חבילות שאנחנו לא צריכים זה אשמתינו.

זה שלוקחים לנו כסף על המונדיאל זה בגלל שאנשים מוכנים לשלם.

מי שבאמת רוצה לשנות, יכול. ראו ערך השר כחלון ומהפכות התקשורת שהוא דואג לעשות.

פורסם
  • מחבר

בלי להעליב אבל בגרות לא שווה כלום.

מה שצריך זה להוריד את הבירוקרטיה, להוריד את הפיקוח על הדלק (זה רק מונע תחרות ועוזר ליצור קרטל - כולם מוכרים במחיר תקרה)

ולחנך את העם. זה שהבנקים "גונבים" אותנו זה אשמתינו. זה שחברות הסלולאר מוכרים לנו חבילות שאנחנו לא צריכים זה אשמתינו.

זה שלוקחים לנו כסף על המונדיאל זה בגלל שאנשים מוכנים לשלם.

מי שבאמת רוצה לשנות, יכול. ראו ערך השר כחלון ומהפכות התקשורת שהוא דואג לעשות.

תפקידה של המדינה לפקח על הבנקים.

והבנק לא גונב מכולם התנאים שזכאים אנשים עשירים הרבה יותר טובים מאשר האדם הממוצע.

פורסם

כחלון הלכה למעשה לא משנה כלום. ההבדל הגדול יגיע בכניסת מתחרים חדשים, לא ברגולציה נקודתית.

פורסם

lol, אתה יודע שגם אתה בעצם מהגר.אז הם גם לא ממש רוצים אותך.

lol בחזרה אני אזרח לכל דבר, אמא שלי פינית

חוץ מזה , נזכרתי במישהו שהגיב ב ynet ונתן את המשל הבא:

יהודים זה כמו זבל אורגני.

אתה מפזר קצת בכל מקום, יש לך צמיחה , פריחה, שגשוג.

אתה שם את כולם ביחד, מה קיבלת? ערימה של חרא.

זה אומר שתרבות הקומבינה והאלתור הורסת את החברה הישראלית

בגולה זה היה נחוץ כדי לשרוד. עכשיו אנשים ילמדו בדרך הקשה.

פורסם

והבנק לא גונב מכולם התנאים שזכאים אנשים עשירים הרבה יותר טובים מאשר האדם הממוצע.

בנק זה עסק. יש סיבה למה הם מטיבים עם בעלי ההון.

פורסם

lol בחזרה אני אזרח לכל דבר, אמא שלי פינית

חוץ מזה , נזכרתי במישהו שהגיב ב ynet ונתן את המשל הבא:

יהודים זה כמו זבל אורגני.

אתה מפזר קצת בכל מקום, יש לך צמיחה , פריחה, שגשוג.

אתה שם את כולם ביחד, מה קיבלת? ערימה של חרא.

זה אומר שתרבות הקומבינה והאלתור הורסת את החברה הישראלית

בגולה זה היה נחוץ כדי לשרוד. עכשיו אנשים ילמדו בדרך הקשה.

תודה על המשל self hating jew :)

הקומבינות הם לא בגלל שהן מושרשרות בגן היהודי, אלא בגלל שהן מושרשות בשיטה הסוציאליסטית שעל פיה המדינה קמה ועדיין מתנהלת לאורה ברוב התחומים.

פורסם

אנשים חושבים שלהכניס עוד חברות לשוק יעזור במשהו, זה נכון למדינות גדולות כמו ארה"ב ומדינות אירופה, מאוד לא נכון לישראל.

עודף החברות רק גורם לזה שיש יותר זבל ושהזבל עולה פחות ופוגע בחברות שכן מנסות לספק מוצר טוב (ולכן גם יקר יותר).

כחלון גם לא עוזר הרבה, הוא נדבק ל 3 החברות שזכו להכי הרבה יחס מהתושבים. בתי בפעם האחרונה ראיתם אותו מנסה לשנות משהו בשוק התקשורת שלא קשור לסלולר? אפשר לחשוב שהאינטרנט והטלויזיה בארץ כל כך טובים.

אם רוצים לפתור את הבעיה צריך לעשות כמו בארה"ב, חוקים ברורים שאם חברה חורגת מהם היא בבעיה ולא חוקי בררה שאף אחד לא שומר עליהם. ברגע שיהיה חוקים מסודרים יהיה אפשר להעביר יותר כוח לצרכנים וירדפו אחרי החברות שעושות מה שהן רוצות.

פורסם

הפריטו כבישים - כביש 6.

כביש 6 לא הופרט, הוא לא היה קיים בכלל עד שחברה פרטית סללה אותו, וכחלק מתנאי החוזה קיבלה את הזכות להפעילו ככביש אגרה. בלי קשר לאם המהלך מוצדק או לא, לפחות תדייק בעובדות.

המשכורות עלו? לא.

בטח שכן. אולי לטענתך הן לא עולות מספיק כדי לפצות על האינפלציה, או על עליית מחירי הדיור, אך הן עולות, וזאת עובדה. תבדוק גם שכר מינימום וגם שכר ממוצע במשק לאורך שנים ותראה בעצמך. כמובן אם מדד זה לדעתך הוא "מדד שקר כלשהו" והאמת היחידה היא התפיסה האישית שלך, ומה שאתה מסיק מאותה פיסת מציאות מצומצמת שאתה רואה ("מה יש בתכלס ובפועל") - אין טעם לנהל איתך דיון בכלל.

שים לב, אני לא בא להתווכח איתך על מהות העניין, פשוט מעצבן אותי שאנשים זורקים לאוויר דברים חסרי בסיס ומצפים לנהל סביב זה שיח רציני.

פורסם

אנשים חושבים שלהכניס עוד חברות לשוק יעזור במשהו, זה נכון למדינות גדולות כמו ארה"ב ומדינות אירופה, מאוד לא נכון לישראל.

עודף החברות רק גורם לזה שיש יותר זבל ושהזבל עולה פחות ופוגע בחברות שכן מנסות לספק מוצר טוב (ולכן גם יקר יותר).

כחלון גם לא עוזר הרבה, הוא נדבק ל 3 החברות שזכו להכי הרבה יחס מהתושבים. בתי בפעם האחרונה ראיתם אותו מנסה לשנות משהו בשוק התקשורת שלא קשור לסלולר? אפשר לחשוב שהאינטרנט והטלויזיה בארץ כל כך טובים.

אם רוצים לפתור את הבעיה צריך לעשות כמו בארה"ב, חוקים ברורים שאם חברה חורגת מהם היא בבעיה ולא חוקי בררה שאף אחד לא שומר עליהם. ברגע שיהיה חוקים מסודרים יהיה אפשר להעביר יותר כוח לצרכנים וירדפו אחרי החברות שעושות מה שהן רוצות.

שוק הסלולר הישראלי הוא עצום יחסית לגודל האוכלוסייה ומשרת מיליוני לקוחות. שולי הרווח של חברות הסלולר עצומים גם הם - כלומר, או שהחברות הן סופר יעילות ומדהימות - או(מה שנכון) - שהן גובות מחירים גבוהים מדי ויכולות לעשות כן עקב היעדר תחרות. אם עכשיו נכנס חברת סלולר חדשה והיא יודעת לפי נתוני השוק שבכל שנה תוציא 100 מיליון דולר ותכניס 120 מיליון דולר(שזה עדיין שול רווח לא רע בכלל), היא תעשה את זה - למרות שמדובר בשול רווח קטן בהרבה מזה הנוכחי בחברות הסלולר.

פורסם

תבדוק את ספקי האינטרנט. היו 6 ספקיות והיה חרא, נשארו 3 והיה אותו חרא, היום שוב יש 6 וזה נשאר אותו חרא. חרא ב 40 שקל או חרא ב 80 שקל זה לא מה שמשנה, החרא ב 40 שקל אפילו גורם יותר נזק.

אז כן, CCC מנסים ונותנים אינטרנט שלא פחות רע משל החברות הגדולות (שזה בכללי רע מאוד) אבל מהצד השני יש לך את 018 שלא מאפשרת תקשורת תקינה עם STEAM ועוד כמה שירותים חשובים. אחרי זה יש לך חברות כמו ORANGE, הם בכללי טובים יותר אבל המחירים שלהם חורגים מגבולות ההיגיון, הם מנצלים את זה שאנשים יודעים שהאינטרנט שלהם עדיף וגורמים לו להיות פחות נגיש וגם האינטרנט הטוב שלהם הוא בפועל בינוני ביותר.

הפתרון הוא לא להכניס עוד חברות שלא יכולות לעמוד ברף מסויים של שירות או חברות שיכולות וינצלו את זה. הפתרון הוא למצוא חברות שכן יכולות לעמוד ברף ראוי של שירות, לחייב אותן לעמוד בו. שירות סביר אומר מחיר הגיוני ושירותים שעובדים בצורה תקינה ללא צורך בחבילות יקרות ומיוחדות.

זה לא ששוק הסלולר במצב טוב והוא גם לא ישתנה הרבה אחרי שיכנסו החברות הנוספות. פלאפון לא תשלים את הפריסה בירושלים כי זה לא מעניין אותה, אורנג' לא יורידו מחירים כי תמיד יהיה להם את היתרון של הפריסה הכי טובה (החברות החדשות לא יוכלו להגיע לפריסה כזו) ובהכל ישאר חרא.

במדינות גדולות בהרבה יש את אותו מספר חברות סלולר ואינטרנט, שוק קטן כמו שלנו לא בנוי לזה וגם מדינה קטנה כמו שלנו לא מתאימה למספר כזה של חברות, אנחנו נגיע למצב שיש יותר אנטנות מבתים.

פורסם

התשובה היא הזנחה. אין גננת בגן, וגם לא היתה, כבר הרבה מאוד זמן. מסיבה זו נבחרי הציבור, שהם תכלס ילדים קטנים וטיפשים, כבר שנים על גבי שנים לא עשו דבר למענך, או למעני, האנשים שבחרו בהם. אף אחד לא אומר להם אחרת. אני לא יודע אם זה בגלל שיטת הבחירות, אבל אני די בטוח שזה פשוט כי לא אכפת להם. הם מקבלים את המשכורת המנופחת שלהם ואינם נדרשים להציג התקדמות בשום דרך. כמה חוקים מפגרים והזויים עברו בשנים האחרונות כשפחות מחצי מחברי הכנסת נכחו במליאה? (-רמז, רובם אם לא כולם)Where there's a will, there's a way. רק שאין פה שום רצון ואף אחד לא דואג שהם יבצעו את העבודה שלהם, בטח לא ביבי, וגם לא אולמרט שלפניו.

פורסם
  • מחבר

כביש 6 לא הופרט, הוא לא היה קיים בכלל עד שחברה פרטית סללה אותו, וכחלק מתנאי החוזה קיבלה את הזכות להפעילו ככביש אגרה. בלי קשר לאם המהלך מוצדק או לא, לפחות תדייק בעובדות.

בטח שכן. אולי לטענתך הן לא עולות מספיק כדי לפצות על האינפלציה, או על עליית מחירי הדיור, אך הן עולות, וזאת עובדה. תבדוק גם שכר מינימום וגם שכר ממוצע במשק לאורך שנים ותראה בעצמך. כמובן אם מדד זה לדעתך הוא "מדד שקר כלשהו" והאמת היחידה היא התפיסה האישית שלך, ומה שאתה מסיק מאותה פיסת מציאות מצומצמת שאתה רואה ("מה יש בתכלס ובפועל") - אין טעם לנהל איתך דיון בכלל.

שים לב, אני לא בא להתווכח איתך על מהות העניין, פשוט מעצבן אותי שאנשים זורקים לאוויר דברים חסרי בסיס ומצפים לנהל סביב זה שיח רציני.

השכר הממוצע למשק מחשב את כולם וזה כולל גם את הבכירים במשק שמרוויחים מיליונים בשנה, וזה גם כולל את צהל וגם את חברת החשמל.

ברור שהממוצע יהיה יחסית גבוה.

מעניין למה הממשלה לא מחלקת באחוזים כמה כל אחד מרוויח...

זה ששכר המינמום עלה ב3 שקלים ב4 שנים האחרונות עוזר למשהו? ממש לא.

לא צריך לסבך את הדברים, הכל מאד פשוט.

אין שום נתון שזרקתי שהוא לא אמיתי בעליל בשביל לראות את העובדות מספיק לעשות סיבוב בשכונת העוני באזור מגורך ולדבר עם פשוטי העם שמרוויחים 4500 שקל לחודש.

אני לא אמרתי שכביש 6 הופרט.

אני אמרתי שהכביש הופרט, נתנו את השטח ללבייב והוא בנה שם כביש והשטח יהיה שייך לו לX שנים.

המדינה נתנה את שטחה לאיש עסקים קוראים לזה הפרטה.

---

אין שום סיבה להפריט נכנס של מדינה, במיוחד עם הוא גם מכניס לה כסף.

בשביל מה הפריטו את צים? זהו עסק שווה הרבה כסף.

ועוד מכרו את זה בגרושים(סביב ה140 מיליון שקל).

עכשיו גם מתחילים להפריט כל מיני תפקידים בצהל..טבחים, שומרים במעברי גבול.

עוד מעט גם יהיה לנו שב"כ פרטי.

יש מקומות שזה נכון שהמדינה תהיה מעורבת ויש מקומות שלא.

הכניסו לכאן ים עובדים זרים שעובדים תמורת גרושים ומורידים את מחירו של הפועל הישראלי.

פורסם

להפרטה יש יתרונות רבים, יש לה גם חסרונות רבים ובסופו של דבר התשובה לשאלה אם זה דבר טוב או לא תלויה בהשקפה הכלכלית שלך. הבעיה בהפרטות שנעשו בארץ היא לא הרעיון של להפריט חברה אלא הדרך שבה זה נעשה. באופן מעשי חברות רבות כאלה, כמו בז"ן או צים - שנבנו מכספי משלם המיסים ובעיקר מכספי הפיצויים מגרמניה נמכרו בזול. סליחה, הן לא נמכרו אלא ניתנו במתנה למספר משפחות עשירות שהתעשרו פי כמה וכמה בזכות זה. למה ניתנו במתנה? כי למכור חברה כמו צים ב-140 מיליון שקל זה כלום (היו תקופות שהיא הייתה מחברות הספנות הגדולות בעולם - לני אבל גם אחרי ההפרטה). זו חברה שנבנתה מכספי הפיצויים ואני מניח שהיא נקנתה בעזרת הלוואות מהבנקים (למרבה האירוניה חלקם היו בבעלות המדינה שהלאימה אותה לאחר אחד המשברים הכלכליים בתחילת שנות ה-80) שהוחזרו בעזרת רווחי החברה. כלומר, הקונים למעשה לא הוציאו שקל והחזירו את ההלוואות מהר מאוד. בתנאים האלה גם אני וגם אתה יכלנו לקנות את החברות האלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים