עבור לתוכן

פטור ממס לחיילים משוחררים - איך זה עובד?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני חייל משוחרר ולא מזמן התחלתי לעבוד בהיי-טק, וכבר הספקתי לקבל משכורת על חודש מלא.

עכשיו לא ברור לי כל העניין של הפטור ממסך כי כל אחד אומר לי משהו אחר.

יש לי 4.25 נקודות פטור במס הכנסה כמו כל חייל משוחרר רגיל.

לפי האתר של היחידה לאכוונת חיילים משוחררים זה אומר שעד משכורת של 7583 שקל אני פטור ממס.

http://www.hachvana.mod.gov.il/pages/zchut/zchut_mas_hachnasa.asp?UN=3&HD=3&SUB_UN=3

במקרה שלי אני המשכורת יותר גבוהה.

השאלה היא - מה קורה ברגע שהמשכורת חורגת מ - 7583 ש"ח? האם רק משם מתחילים לחשב את המס פרוגרסיבית החל מ-10%?

(מדרגות מס)

כי אני שאלתי את החשבת אצלנו בחברה, והיא אמרה שזה אומר שרק מגיעה לי הנחה של משהו כמו 400 שקל במס הכנסה. משהו שלפי דעתי הוא נמוך מדי, והופך את ההטבה הזו לכמעט לא רלוונטית.

אם יש פה מישהו שמכיר את הנושא, אשמח לשמוע ממנו.

תודה!

פורסם

"ההטבה" שווה כ-7500 ש"ח בשנת מס, שזה אומר פטור ממס הכנסה עד משכורת של כ-100K. אין לי מושג לגבי חישוב פרטני.

פורסם

בידיוק בשביל זה יש את היחידה להכוונת חיילים משוחרררים, תן להם צלצול ותשאל, ואל תשכח לעדכן!

שבת שלום

פורסם

החישוב מתחיל כבר מהשקל הראשון. נניח שאתה מרוויח 10,000 ש"ח בחודש והמס לצורך הדוגמא הוא 3,000 ש"ח. (סתם זרקתי מספר) כל נקודת זיכוי שווה בערך 205 ש"ח. בלי תוספת נקודות זיכוי של חייל משוחרר המס היה מחושב ככה: 3000 - 2.25X205 = מס לתשלום 2539. בתור חייל משוחרר אתה מקבל תוספת 2 נ"ז ולכן החישוב נעשה ככה 3000 - 205X4.25 = מס לתשלום 2129.

פורסם

ותזכור שמס הכנסה אמור להיות מחושב שנתית, כלומר אם למשל התחלת לעבוד רק באמצע השנה

אז כנראה שלא תשלם מס הכנסה בכלל, אז אפילו אם יורידו לך במשכורת (למרות שאפשר לדאוג מראש

שלא יורידו לך אם עשית תיאום מס) אז אתה יכול לקבל הכל בחזרה בסוף השנה ממס הכנסה

רק צריך לעשות תיאום מס וזהו שזה תהליך די קצר ולא נורא (לפי מה ששמעתי, אישית עדיין לא יצא לי לעשות)

פורסם

נכון. מגישים טפסים למס הכנסה ומקבלים החזר + ריבית לטובתך והסכום שתקבל חזרה פטור ממס הכנסה.

פורסם

לא מקבלים שום ריבית, גם יותר פשוט זה להגיש טפסים מביטוח לאומי שלא עבדת בתאריכים X - Y לחטיבת השכר בחברה והם עושים את זה בעצמם.

בכל אופן הדבר היחידי שאתה צריך לעשות זה למלא את הטופס הסטנדרטי כאשר אתה מתחיל עבודה ולסמן שאתה חייל משוחרר ולהביא את תעודת השחרור.

פורסם

למה אתה סתם מדבר, למה?

סעיף 160 (ב) לפקודת מס הכנסה קובע כי החזר המס צמוד ונושא ריבית שנתית בשיעור של 4%. הריבית והפרשי ההצמדה פטורים ממס.

פורסם

וואלה טוב לדעת, אחלה ריבית...שווה לשים אצלהם כסף :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים