עבור לתוכן

האם 8GB זיכרון DDR2 800MHZ,מספיק לWindows 7 ULTIMATE 64-BIT?

Featured Replies

פורסם

היי,

השאלה בכותרת.

לוח האם שלי:GIGABYTE GA-EP43-UD3L.

זיכרונות:2 סטיקים,כל אחד של KINGSTON DDR2 HYPER-X 2GB 800MHZ.

כרגע אני על 32-BIT,מעונין לעבור ל64-BIT.

תודה רבה מאוד מראש... :xyxthumbs:

פורסם

אתה צריך להתאים את נפח הזכרון לשימוש שלך.

יש נפח זכרון מינמלי הדרוש לעבודה תקינה של מערכת ההפעלה והמערכת, אבל החל מהנפח הזה ועד למגבלת התמיכה של החומרה ו/או מערכת ההפעלה, זה כבר לגמרי תלוי שימוש.

יש כאלה שזקוקים ליותר ויש כאלה שלפחות. יכול להיות מישהו שיכול להסתפק ב-2GB (הרבה מערכות בימינו עדיין יכולות לעוד טוב מאוד עם הנפח הזה) ואילו אחר זקוק ל-4, 8 או 16GB.

לכן התשובה לשאלה שלך היא ש-8GB של זכרון לא יגרמו לבעיה עבור מערכת ההפעלה כמובן, אבל האם יש לך צורך בנפח שכזה? זה כבר משהו שרק אתה יכול לענות עליו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך :xyxthumbs:

מהו נפח הזיכרון המינימאלי,שמתאים לWINDOWS ULTIMATE 7 64-BIT?

כי למיטב ידיעתי,כל מערכת הפעלה של 64 סיביות - דורשת יותר זיכרון - ממערכת הפעלה של 32 סיביות,לא?

תודה רבה מאוד מראש... :xyxthumbs:

פורסם

לא בדיוק.

ההבדל העיקרי מבחינת המשתמש בין שתי הארכיטקטורות הוא היכולת של המערכת למפות יותר מ-4096MB של כתובת זכרון (והבדל נוסף שקצת פחות רלוונטי לרוב המשתמשים הוא היכולת של יישום 64 סיביות בודד לנצל יותר מ-2GB של זכרון).

מערכת 64 סיביות יכולה לעבוד בעקרון גם עם 2 ו-3GB של זכרון, אך זה קצת מפספס את המטרה. לכן הייתי אומר ש-4GB הוא הנפח המינימלי ש"מצדיק" מעבר לארכיטקטורת 64 סיביות.

כהערת אגב, אם אין לך בעיה של נפח זכרון לא מספק כבר עכשיו ואם אין לך צורך חד-משמעי שמכתיב מעבר למערכת 64 סיביות,הייתי שוקל שוב אם המעבר הזה בכלל כדאי לך (בייחוד אם מדובר בקניית נפח זכרון נוסף רק לצורך המעבר הזה ולא משום סיבה אחרת).

פורסם

ההבדל בין 2GB ל4GB בוינדוס הוא מורגש בעבודה.

בוינדוס 64BIT זה הרבה יותר מורגש מ32BIT.

ההבל בין 4GB ל8GB גם מורגש, אבל פחות מההבדל בין 2GB ל4GB.

וזה נורא תלוי בדרך שאתה עובד והדברים שאתה מפעיל.

וזה כמובן רק לגבי התחושה של תגובתיות המערכת וכמות טעינות ההרדיסק שקשורות לזיכרון/חוסר זיכרון.

לשימושים כלליים (OFFICE, משחקים, תוכנות כלליות, סרטים, וכו...) 4GB זה אידיאלי.

8GB צריך לשקול מי שעובד עם תוכנות מקצועיות, או עושה הרבה פעולות ומולטיטסקינג ומשאיר דברים פתוחים.

במחיר של הזכרונות היום, אם אתה תופס מעצמך אחד שעובד הרבה על המחשב ומריץ הרבה דברים ולפעמים טוחן אותו, ואתה לא לחוץ בכסף, קח 8GB וסגור עניין.

פורסם
  • מחבר

או.קיי.

תודה רבה לשניכם - ממש עזרתם לי,ובנוסף;סופ"ש טוב,שיהיה לכם. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים