עבור לתוכן

אלכוהול 70% טהור

Featured Replies

פורסם

אני מחפש לקנות אלכוהול 70% על בסיס אתנול, ששאר המרכיבים יהיו לא מוליכים (מים מזוקקים וכו').

איפה אפשר להשיג את זה? בכל מקום שאני הולך אליו כתוב 70% אלכוהול 30% מים...

לחיטוי מכשירים אלקטרוניים

(אני לא רוצה 99% או 95% - http://www.wisegeek.com/why-is-alcohol-a-good-antiseptic.htm)

פורסם

אחי כל אלכהול רפואי מתאים לניקוי רכיבים אלקטרונים(זה שאתה קונה בסופרפארם)

פורסם

איפה אפשר להשיג את זה? בכל מקום שאני הולך אליו כתוב 70% אלכוהול 30% מים...

תהיה בטוח שלא מדובר במי ברז, מי עדן, אקווה נובה או שאר דברים שמכילים מרכיבים מיותרים.

פורסם
  • מחבר

יש בו 30% מים רגילים שהם יכולים לקצר, עם אלכוהול 95% לא היתה בעיה אבל הוא לא מספיק טוב, זה למה אני צריך 70% אתנול עם מים מזוקקים ולא מים רגילים.

תהיה בטוח שלא מדובר במי ברז, מי עדן, אקווה נובה או שאר דברים שמכילים מרכיבים מיותרים.

הבטחון שלי לא שווה לציוד באלפי שקלים (מחשבים ניידים, פלאפונים) שעוברים ניקוי רטוב עם האלכוהול...אני צריך לדעת ב-100% שלא יהיה סיכוי לקצר וקורוזיה.

פורסם

ניסיתי לרמוז, בעדינות, שמה שאתה מחפש נמצא בכל סופר פארם. לא מדובר במים רגילים, הדבר שנקרא "אלכוהול רפואי" הוא 70% אלכוהול ו 30% מים מזוקקים.

לדוגמה, http://www.dakar.co.il/Product.asp?id=775

פורסם
  • מחבר

האם כל אלכוהול שנחשב 70% רפואי מכיל מים מזוקקים (ולא מים רגילים)?

אני זקוק לכמות יותר גדולה מ-100 מ"ל, נניח 2 ליטר.

פורסם

עוד לא שמעתי על מקרה שבאלכוהול רפואי משתמשים במים רגילים.

פורסם

בכל מקרה, לא הבנתי למה אתה צריך לבצע חיטוי של רכיבי אלקטרוניקה. לא חושב שהם יחטפו זיהום ויפתחו דלקת.

פורסם

למה אתה צריך כל כך הרבה כהל ?

בכל אופן לכמויות גדולות ושימושים מהסוג שאתה מתאר עדיף לקנות כהל מפוגל,

תוכל להשיג אתנול 99% בזול ( בקבוק 2 ל' לא צריך לעלות יותר מ 20 שקלים )

פורסם

אתה תמיד יכול לקנות נניח 2 ליטר של אלכהול 96% או אפילו 100% (אם יש לך גישה למעבדה כימית) ולמהול אותו במים מזוקקים עד שאתה מקבל אלכהול 70% , קח בחשבון שליטר אלכהול + ליטר מים לא שווה 2 ליטר (האלכהול מתמוסס חלקית במים ומתקבל קצת פחות מ 2 ליטר) בגדול מים מזוקקים הם לא מוליכים, רק אם יש בהם מלח כלשהו אז הם מוליכים. גם תערובת של מים מזוקקים ואתאנול לא מוליכה.

פורסם

לחיטוי מכשירים אלקטרוניים

כן כן.

פורסם

אלכוהול איזופרופיל לא אמור לפתור לך את הבעיה?

פורסם

קח אבסינת׳ קצת למכשירים האלקטרוניים וקצת לך

חחח :)

פורסם

אני משתמש כבר שנים באלכוהול 95% ללא שום בעיה, כמו כן הפיתרון הזה:

אתה תמיד יכול לקנות נניח 2 ליטר של אלכהול 96% או אפילו 100% (אם יש לך גישה למעבדה כימית) ולמהול אותו במים מזוקקים עד שאתה מקבל אלכהול 70% , קח בחשבון שליטר אלכהול + ליטר מים לא שווה 2 ליטר (האלכהול מתמוסס חלקית במים ומתקבל קצת פחות מ 2 ליטר) בגדול מים מזוקקים הם לא מוליכים, רק אם יש בהם מלח כלשהו אז הם מוליכים. גם תערובת של מים מזוקקים ואתאנול לא מוליכה.

יכול להיות מצויין, מים מזוקקים נמכרים ב5 ש"ח לליטר בסופר פארם (הקירור מים שלי כבר גמע יותר מ20 ליטר בשנה האחרונה ;D )

פורסם

אני משתמש כבר שנים באלכוהול 95% ללא שום בעיה, כמו כן הפיתרון הזה:

יכול להיות מצויין, מים מזוקקים נמכרים ב5 ש"ח לליטר בסופר פארם (הקירור מים שלי כבר גמע יותר מ20 ליטר בשנה האחרונה ;D )

רק קח בחשבון שאם המטרה היא חיטוי בלבד אלכוהול 70% מחטא טוב יותר מאלכוהול 99%

כמו שאמרתי אפשר להשיג כהל מפוגל בכלום כסף. זה הפתרון הכי טוב בשבלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים