עבור לתוכן

משקפי שמש שמקוריותן מוטלת בספק והגנה מפני UV

Featured Replies

פורסם

אהלן!

אז לאחרונה חזרתי מתאילנד. ואיך לא, עשיתי ריענון "קל" למלתחה שלי.

אע"פ שידעתי שזה רעיון ממש גרוע, בכל זאת לא יכלתי לעמוד בפיתוי וקניתי לעצמי זוג משקפי RayBan. אז כן, אני לא דביל, אני מודע לכך שהן לא אמיתיות, אבל בתכלס הן נראות ממש טוב [ואפילו טרחו לעשות חריטה של R.B על העדשה השמאלית!]

אבל כאן גם מגיעה הבעיה. השאלה האם המשקפיים מוגנות UV. כי בתכלס - בלי הגנה כנגד קרינת שמש אני אחרבן לעצמי את הראייה. השאלה שלי היא - האם יש דרך שאני יכול לבדוק האם הן מוגנות? האם אפשר לקחת אותן לחנות לאופטיקה לבדיקה או משהו כזה או אחר? ידוע לי שבמידה והעדשות עשויות מפלסטיק אז הן מוגנות מפני UV לא משנה מה המצב [חלק מתכונות החומר הטבעיות], אבל מדובר כאן בעדשות זכוכית, שזקוקות לציפוי מיוחד בשביל זה. תודה לעוזרים!

פורסם

הן מצופות בחומר שמגן.

זה יגן עלייך הרבה יותר טוב, ויהיה הרבה יותר בריא מאשר ללכת בלי משקפיים בכלל.

פורסם

הן מצופות בחומר שמגן.

זה יגן עלייך הרבה יותר טוב, ויהיה הרבה יותר בריא מאשר ללכת בלי משקפיים בכלל.

ממש לא נכון, איך אתה יכול לדעת שהן מצופות בחומר מגן? יש אלפי יצרני משקפיים מזויפות וכל אחד יכול לייצר בצורה שונה.

בגלל הצבע הכהה של המשקפיים הם גורמות לאישון להתרחב(כי חשוך), ואז במידה והן אכן לא מסננות(או מסננות בצורה גרועה), הקרינה תכנס היישר לאישון המורחב.

בעוד שבהליכה ללא משקפיים האישון מכווץ באופן טבעי כדי שכמה שפחות אור יכנס לעין, אתה בעצם מנטרל את המנגנון הזה.

פורסם

אוי אני מכיר אותן, כמה עלו? ונכון שהפלסטיקים לאף ממממממממש לא נוחים? :s07:

פורסם

אני עדיין עומד על זה שכאשר אתה מרכיב משקפיים, אתה מוגן יותר מהשמש (בעיניים כמובן, למאותגרים שכלית שביניינו)

פורסם

אתה ממש ממש טועה. ברמה של להטעות ולהזיק לאנשים אחרים שקוראים את השטויות שלך.

תנסה לקרוא על ליקוי חמה, אם בהסבר הפשוט שנתנו לך מקודם לא היה די על מנת שתבין.

פורסם

אני עדיין עומד על זה שכאשר אתה מרכיב משקפיים, אתה מוגן יותר מהשמש (בעיניים כמובן, למאותגרים שכלית שביניינו)

אתה עומד על זה? על בסיס מה?

יש לך הסבר הגיוני?

פורסם

פעם הבאה שאתה בתאילנד תחשוב שכל זיוף שאתה קונה לא משנה כמה יפה הוא סביר להניח שאתה זורק את הכסף לפח.

גש לכל חנות אופטיקה, עדיפות למוכרות יותר. תבקש שיבדקו לך, הן יוכלו לבדוק לך בוודאות אם הן מסננות במידה והן מסננות

אז יהיו לפניך שתי אופציות. הראשונה להזמין עדשות חדשות (באופטיקנה זה אפשרי) עם שלל הגנות וכיסויים והמחיר יכול להגיע עד לאלף שח במידה ואתה רוצה כל הגנה וכל שכבה. במידה ואכן יש הגנה כלשהי תוכל לשדרג את ההגנה.

ולבחור (וכן סלח לי אבל צריך להיות מטומטם או סאדיסט על מנת לתת המלצות לא נכונות אשר יכולות לפגוע בחייו של אדם). קרינת שמש במיוחד בשעות המסוכנות ,לאורך שנים, יכולה ותפגע בעיינים. לעין יש מנגנוני הגנה אך ברגע שאתה הולך עם משקפיים שלא מסננות יקרו לך שני דברים

1) האישון יפתח יותר בגלל החושך מה שיחדיר ביותר קלות קרניים מזיקות במידה ולא יעצרו בזכוכית (מה שגם קורה במשקפי שמש קטנות לכן עדיף לקנות כאלה שיכסו את כל העין) כלומר טכנית עדיף בלי משקפי שמש כלל.

2) במידה והעדשה בעלת עיוות מיקרוסקופי (מה שסביר שיקרה במשקפיים מזוייפות) יכול לגרום לכאבי עיניים לאורך זמן.

פורסם

יש לנו בצבא מכשיר שמודדת קרינת UV דרך עצמים (תחום האל הרס)

לקחתי משקפיים מסריחות של 50 שקל של XRAY והם חסמו את רוב קרינת הUV.

גם סתם פרספקס שקוף חוסם קרינה.

ככה שאין לך מה לדאוג!

פורסם

העניין הוא שהמשקפיים האלה מכילות עדשות זכוכית ולא פלסטיק ככה שמה שאמרת לא בדיוק תקף פה, מעבר לסיכון בהיעדר הגנת UV - האופטיקה שלהן יכולה לדפוק את הראיה.

פורסם

רק זכוכית עומדת ביינך לבין השמש ?

לא, נכון ?

גם הציפוי המסכן הזה שמחשיך את השמש, גם הוא מונע מאוד את חדירת הקרינה.

פורסם

לא יודע, לא בדקתי, חוצמזה שהנדסת האנוש שלהן כל כך עלובה שנאלצתי לעקם (ובסוף גם שברתי) את הפדים ששמים לאף, אבל חייב לאמר כל הכבוד על איכות הבנייה והחומרים.

פורסם

אני יכול להגיד לך, מנסיון, שהמשקפיים האלה מסננות קרינת UV, גם אם זה זיוף. (לא הזיוף של שוק רמלה-לוד, אלא הזיופים הרציניים, אלה עם החריטות והכל)

אני במקרה מתעסק ביבוא ומכירה של כאלה משקפיים (כל דגמי הRayBay), ובגלל זה גם הייתי כל כך בטוח בתגובותיי הקודמות.

פורסם

אני יכול להגיד לך, מנסיון, שהמשקפיים האלה מסננות קרינת UV, גם אם זה זיוף. (לא הזיוף של שוק רמלה-לוד, אלא הזיופים הרציניים, אלה עם החריטות והכל)

אני במקרה מתעסק ביבוא ומכירה של כאלה משקפיים (כל דגמי הRayBay), ובגלל זה גם הייתי כל כך בטוח בתגובותיי הקודמות.

איך אתה יכול להעיד על דבר כזה מנסיון? הנזק יכול להצטבר ולבוא לידי ביטוי גם 15 שנה אחר כך.

חבל שאתה יוצא בהצהרות כאלה כי אתה גורם לפגיעה באנשים וחושף את עצמך לתביעה עתידית.

פורסם

משקפי שמש גורמות לאישונים שלך להתרחב בגלל "החושך" משקפיים שלא מסננות קרינה(וזכוכית ופרספקט לא מסננים UVB) ולא נותנות הגנה טובה מפני סינוור צד פוגעות יותר בענייניים(הרבה יותר) מללכת ללא משקפיים.

וד"א בהתחשב שזה לא חוקי בעליל בארץ לייבא חיקויים, ומכירת חיקויים זה אחד הדבר היותר זבלים שאפשר לעשות לא הייתי מתגאה בזה ומפרסם את זה בפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים