עבור לתוכן

נאום נתניהו בקונגרס האמריקני, מאי 2011

Featured Replies

פורסם

קודם כל, אציג קישור לוידאו של הנאום:

http://youtu.be/crl88knc4eA

אחרי שצפיתם בקטע? מה אתם חושבים שזה בכלל אומר? אני מעוניין פחות להתמקד בתוכן הפוליטי, שהרי על זה אפשר להתווכח בלי שום קשר. מעניין אותי יותר יחס הקונגרס וסגן הנשיא אל ראש הממשלה שלנו.

מחאו לנתניהו ידיים וביצעו לכבודו Standing ovation כל בערך 2 דקות. בסוף הנאום שלו מחאו כפיים במשך כ 5 דקות. האם זה אומר משהו? האם יש לכך קשר לתוכן הנאום? האם חלק כל כך גדול של העם האמריקני (שהרי הקונגרס מייצג את העם) באמת אוהב אותנו כפי שנראה שהנבחרים שם אוהדים ואוהבים את נתניהו ואת ישראל?

אני חייב לציין שהרוגע וחוש ההומור שנתניהו הציג לאחר ההתפרצות לנאומו הרשימו אותי. אם מנתחים את התגובה שלו לעומק מגלים כי היא פופוליסטית ו"זולה". אז מה? זה פשוט נכון - וזה קלע הישר למטרה.

פורסם

נתניהו הוא אחד מהנואמים הכי טובים בעולם, קשה להפיל אותו בנאומים כאלה גם אם מפריעים לו באמצע וזורקים איזה משפט מפגר (שגרר הרבה קריאות בוז באולם).

בקשר ליחס הטוב, לנתניהו יש תמיכה רבה יותר בקונגרס האמריקאי מאשר לאובמה. חלק גדול מהאנשים שם חברים שלו במשך שנים וגם תומכים ברוב הדעות שלו (נכון ל-2 המפלגות).

אתה יכול לעבור על תגובות מהמפלגה הדמוקטית ולראות שגם שם היו הרבה תגובות שליליות כלפי הנאומים האחרונים של אובמה, הרבה מהתומכים החשובים שלו (עשירים ואנשים בולטים אחרים) עזבו אותו לא בגלל הגישה הכלכלית שלו אלה בגלל מדיניות החוץ העלובה שלו.

כרגע לאובמה יש 2 דברים שעובדים לטובתו, ההריגה של אוסמה (שגם לזה יש תזמון מעניין, הרבה חוסר סדר בסיפור וחוסר בגופה שנפלה לים באופן מאוד נוח) והעובדה שאף אחד לא עומד מולו, לא במפלגה שלו ולא במפלגות האחרות שכרגע אין להן נציגים בולטים לעוד שנה וחצי.

נ.ב.

הם קמו במהלך הנאום 31 פעמים, לא הרבה אנשים זכו לכבוד כזה.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא גם מה שווה תמיכה מלאה מהקונגרס, בהתחשב בתמיכה פחות חזקה מן הנשיא עצמו? (לפחות לכאורה)

פורסם

הנשיא מן הסתם רואה ומבין מה חושב הקונגרס. הנשיא הוא לא המלך...

הנאום היה מצויין כמו שביבי יודע, תמיד חשוב לעמוד על עקרונות גם אם לפעמים זה קצת 'עולה' לנו ביחסי חוץ קרירים.

כבוד לא מקבלים, כבוד דורשים.

פורסם

א. נתניהו איש מכירות מעולה ונואם מצוין בשפה האנגלית, למעשה קל לא יותר "למכור" באנגלית מאשר בעברית.

ב. הקונגרס תמיד היה "המגרש הביתי" של ראשי ממשלה ישראלים. חברי הקונגרס שמרנים ברובם (כולל חלק מהדמוקרטים), הנאום של נתניהו קלע לאוזניים שלהם בדיוק. הערת אגב - שני בתי הקונגרס נבחרים על ידי העם, אולם בשל שיטת הבחירות בארה"ב, הם פחות נותנים ייצוג ישיר לעם מאשר בשיטה הישראלית, זה לא בהכרח פחות טוב, זה פשוט ככה.

ג. יחסי חוץ לא נחתכים בקונגרס, אלא בבית הלבן ובמחלקת המדינה (כמו ברוב הדמוקרטיות - גם בישראל יחסי חוץ הם המגרש של הממשלה). ב-1995 הקונגרס הצביע בעד העברת שגרירות ארה"ב לירושלים, הבית הלבן התעלם מההחלטה בטיעון שמדובר בהחלטה ביצועית ולכן לא בסמכות הקונגרס (שהוא הרשות המחוקקת). דוגמא קיצונית - מחלקת המדינה יכולה להורות לשגריר שלה באו"ם לתמוך במדינה פלסטינאית בספטמבר מבלי להעלות את העניין לדיון בקונגרס.

ד. מה משנה מה אמר נתניהו. נתניהו כבר הוכיח שהוא איש של דיבורים ולא של מעשים ושהמילים שלו כתובות על הקרח. בסופו של הנאום היפה הוא יחזור לירושלים אפופת החמסין ויאלץ להתמודד עם לחץ בינלאומי אדיר, כאשר אפילו שתי הידידות הוותיקות והיציבות ביותר שלנו (שהן במקרה גם ספקיות רוב הנשק שלנו), ארה"ב וגרמניה, משדרות מסרים של אי נוחות מהמדיניות הנוכחית שלי.

פורסם

עד עכשיו הוא קיים את כל מה שהוא אמר. ישראל הייתה הרבה יותר סובלנית וסבלנית מבעבר, אפילו אפשרו לקבוצה של סורים לחדור לישראל למרות שהם באים ממדינת אויב ונכנסים לשטח שלנו ללא רשות. הוא גם אפשר מעבר חלק יחסית של מוצרים בסיסים לרשות (ניסיון חדירת גבול מהים לא יכול להחשב כדרך תקינה להעברת ציוד אז אל תתיחס לארוע הבודד הזה שגם בו ישראל פעלה נכון ולפי החוקים).

הוא גם אמר שהוא יהיה מוכן לעשות שלום ולהחזיר שטחים אם הצד השני יכיר במדינת ישראל ויפסיק את פעולות הטרור, אף אחד מהדברים האלה לא קרה אז אין לו שום סיבה להתחיל תהליכי שלום חד צדדיים.

זה ההבדל בין מנהיג בעל רקע צבאי למנהיג שבא מרקע עסקי/יודע לדבר יפה, הוא לא יעשה מהלך שיכול לפגוע במדינה שלו בתקווה שהצד שני לא ינצל את זה ויתקוף. עובדה שמאז שהקטינו את הסגר על הרשות חזרו לירות על ישובי הדרום וחזרו לבצע פיגועים (פצצה בירושלים, דריסות, ירי).

פורסם

אני לאו דווקא מתומכי נתניהו, אבל באמת שנמאס לי מענייני ה"ביבי רק מדבר ולא עושה" או "ביבי שקרן" - אפשר לדעת על מה זה מתבסס?

וגם אם אכן הוא לא עושה(כן, הוא לא הביא שלום גלובלי...) - האם ראשי ממשלה אחרים כן עשו? :nixweiss:

פורסם

אני לאו דווקא מתומכי נתניהו, אבל באמת שנמאס לי מענייני ה"ביבי רק מדבר ולא עושה" או "ביבי שקרן" - אפשר לדעת על מה זה מתבסס?

קצת דיבורים על אבו-מאזן והנייה וכבר שכחנו את הבטחות השווא על הורדת מיסים, סיפורי סבתא על הנדל"ן, מהפך ברכבת ורשות הנמלים וחירבון מתמשך על האנשים שביבי תמיד טען שהוא רוצה להקל ולעזור להם - מעמד הביניים.

תמשיכו למחוא כפיים לביבי ואל תשכחו לשים מח"ל בקלפי גם בבחירות הבאות. שלא תעזו לבוא אחר כך ולבכות "אכלו לי, שתו לי".

והדבר הכי אירוני - בדבר אחד ביבי לא משקר, הוא הולך לבצע ויתורים כואבים מאוד בשטחים, לפי דעתי גם בשטחים שמוגדרים "ירושלים רבתי". ארה"ב ומדינות אירופה העיקריות יחסמו מהלך united for peace בספטמבר, אבל את התשלום הן תדרושנה וביבי ישלם.

פורסם

כי פשוט ראשי ממשלה אחרים הורידו מיסים :P מסכים איתך שהוא הגזים אבל זה הכנות למקרה של שלום/מלחמה. לא משנה מה יקרה בסוף זה לא יהיה זול, שלום ידרוש הרבה העברות של אזרחים ודיור זמני/דיור באיזורים חדשים, מלחמה תדרוש הרבה מאוד כסף מסיבות ברורות.

נדל"ן כן יש שיפור בחודשים האחרונים, המחירים לא עולים כמו בעבר וגם אישרו הרבה פרוייקטים חדשים בירושלים ובמרכז (בנוסף לעיגון בחוק שמחייב יותר דירות שלושה חדרים שזולות יותר ויותר מתאימות לצעירים).

באמת אתה חושב שבמדינות אחרות נשיאים וראשי ממשלה מקיימים את כל מה שהם אומרים? אומרים בהתחלה מה שיעזור להיבחר, אחרי זה יש סדר עדיפויות, רכבת בחיים לא תיהיה במקום גבוהה כי בסופו של דבר השימוש בה דיי נמוך והעלויות שלה יקרות במיוחד כי אין חברות שאפשר לתת להן לנהל את הפיתוח, כולם גנבים (זה נכון גם לכבישים, תבוא לירושלים ותיראה שאת חלק מהכבישים החדשים עשו כמו שצריך ואז חזרו לעשות זבלה שנהרס אחרי שבוע).

פורסם

אחרי שצפיתם בקטע? מה אתם חושבים שזה בכלל אומר?

Ludicrous, wired, over the top. bunch of brownnosers.

"Clap harder dammit!! Clap as if your very life depended on it."

"The last time I saw anything like this, it was a video of the USSR Central Committee back in the Stalinist 30s. Have

the first person to stop clapping shot" LOL

פורסם

בתור שמאלני (אומנם יותר בדעה הכלכלית שלי מאשר המדינית, אבל ניחא) ביבי יסחית ראש ממשלה טוב. הוא לא קיבל את בוש כמו אולמרט, יש לו צ'מברליין 2 בבית הלבן. ההפיכות בעולם הערבי, במיוחד במצריים שנחשבה לאי (כזה שיש בלב ים) היציבות במזרח התיכון, חיסלו כל תוכנית קודמת כי זה היה בלתי צפוי. ככל שהזמן עובר המדיה תופסת מקום, והערבים הם גאוני התעמולה בעולם אולי חוץ מהסינים, היפנים והקוראינים.

הוא מבצע רפורמות שלא קל לעשות אותן (לדעתי אסור לעשות אותן, הפרטה זה לא טוב לעולם!, אבל לדעתו צריף ואנחנו עוסקים במה הוא עושה ולא איך הוא עושה) כמו במינהל מקרקעי ישראל, מנסה לשנות את החשמל, הדברים האלו לוקחים זמן הרבה מעבר לתחום של ממשלה או שתיים.

אם נראה לכם שהורדת המחירים היא כזה דבר פשוט, אתם טועים במצב הנוכחי של המדינה שהמשק שלה מופרט לחלוטין ואין חברות ממשלתיות כמעט, אין כוח לשלוט על דברים. אנחנו אחת מהמדינות שספגו הכי מעט במשבר הכלכלי, במקום ליפול ולהפיל את הנדל"ן איתו לא נפלנו לכן גם הנדל"ן לא. אל תשכחו שאתם עדיין רוצים שוק חופשי, אם דירה עולה 2 מיליון יש מי שמוכן לשלם עבורה. השאלה הנשאלת היא אחת ובגלל שאנחנ יוהדים אז יש 100 מיליון דעות, זה אנחנו רוצים כלכלה של ארה"C או כלכלה של שבדיה שאל תשכחו שלנו יש בעיות יקרות שלהם אין או כלכלה של סינגפור. תנחשו לבד איזה הכי מוצלחת אבל אף אחד לא מוכן אליה.

אני לא אכתוב פה את התורה המדינית-כלכלית-חברתית שלי, אבל במבחן התוצאה ביבי הפתיע אותי לטובה, ואל תשכחו שאני שמאלני.

פורסם

נתניהו פועל (או עושה קולות של פעולה) כאשר מופעל לחץ או לטובת ספין תקשורתי.

המשבר בתחום הנדל"ן הוא בחלקו הגדול באשמת הממשלה. לא משנה איזה ממשלה - נתניהו בשלטון כבר הרבה זמן ובנתיים הוא לא עשה כלום. שום דבר. אפס. רק דיבורים. היחידים שפועלים במרץ הם שרי ש"ס ורק לטובת המגזר שלהם. נתניהו יכל לעשות המון לטובת העניין, כולל פעולות שלא מערבות מהפכה במנהל מקרקעי ישראל, כולל פעולות שניתן ליישם בחודשים, הוא לא עשה שום דבר.

על מדיניות המיסוי כבר דיברתי. ניחא אם הכסף היה חוזר לטובת השקעות ציבוריות.

אחרי השריפה בכרמל הוא יישם את עניין טייסת הכיבוי - פשוט כי מדובר היה בפעולה פשוטה לביצוע (הטייסת כפופה לצה"ל וקל מאוד ליישם דברים בצה"ל ובמיוחד בחיל האוויר אם התקציב קיים). אבל רפורמה בשירותי הכיבוי, מה זה?!

נתניהו חיסל את שירות החוץ בישראל בזכות המינוי המבריק של ליברמן לשר החוץ. מי שחושב שליברמן הוא שר "גיבור" שלא מפחד לומר מה הוא חושב ושאר קשקושים, שילך וידבר עם אנשים שמכירים את המערך הדיפלומטי של ישראל מקרוב. צריל לומר - המערך הדיפלומטי לשעבר של ישראל. זה לא שהערבים גאוני הסברה (הם לא), זה שאנחנו פשוט גרועים. שוב פעם משהו שביבי טען שהוא יעשה וקרה בדיוק ההפך.

ושוב פעם, אתם לא מבינים שמעבר למילים היפות, נתניהו חייב את התמיכה של אירופה וארה"ב בספטמבר. נאומים זה מאוד נחמד, אבל העניינים יחתכו בסוף בחדרי חדרים וביבי לא יקבל את התמיכה של המערב בלי לשלם מקדמה כזאת או אחרת (לדוגמא - הפסקת בניה, פינוי מאחזים) והתחיבות למו"מ. כמובן שהפלסטינאים יכולים לפקשש הכל מצידם (כמו שהם כבר עשו אין ספור פעמים) ואז נרוויח עוד כמה שנים של Garbage time, אבל לך תסמוך על הערבים...

פורסם

וואו פונגי, כמה הצהרות פתטיות אפשר להכניס בתגובה אחת?

אולי כדאי שתנסה לתעל את כל השינאה הזאת לדברים מועילים יותר מאשר פרופוגנדה זולה נגד ראשי ממשלה בפורומים באינטרנט..

פורסם

אם להתייחס רק לנאום עצמו ולמה שהתרחש באולם.

נהנתי מאוד לשמוע ולראות את זה.

זה עשה לי טוב.

פורסם

וואו פונגי, כמה הצהרות פתטיות אפשר להכניס בתגובה אחת?

אולי כדאי שתנסה לתעל את כל השינאה הזאת לדברים מועילים יותר מאשר פרופוגנדה זולה נגד ראשי ממשלה בפורומים באינטרנט..

ואולי פעם אחת תגיד משהו בעל תוכן ולא רק התקפות אישיות.

מי שפתטי זה לא אני, זאת הממשלה שלנו. כל הטיעונים שלי תקפים ואתה לא יכול לסתור אותם - חוסר המעש בנושא הדיור, עליית מחירים חדה שחלק גדול ממנה הוא בצורת מיסים (וזה אצל רה"מ שטוען שהוא מאמין בהורדת מיסוי), הדרדרות קשה במצב יחסי החוץ של ישראל.

אם אתה רוצה לחיות בלה-לה-לנד ולחשוב שהכל טוב ויפה רק בגלל שנתניהו נתן נאום יפה והוא גיבור מול הערבים (גיבור במובן שגם בחזית ההיא הוא לא עושה כלום), אתה מוזמן לעשות כן. זאת התנהגות ישראלית טיפוסית, כמו הפרלמנט של נהגי המוניות שמקלקל את ביבי ביום א' בגלל שהוא חונק אותם כלכלית ורץ להצביע לו ביום ב' - "כי רק הוא לא יחלק את ירושלים".

האם הטיעון שישראל תחויב לוויתורים מדיניים בלחץ ארה"ב ואירופה לא תקף? הרי ארה"ב הצליחה לשלוח את שמיר האולטרא-ימני לשבת עם הפלסטינאים במדריד במהלך שהיה אז פורץ דרך (לבעלי הזיכרון הקצר). נתניהו קיבל מחיאות כפיים בקונגרס, אבל גם מסר שטר התחייבות שעיקרו נסיגה מחלקים מיו"ש, ויתור על התיישבויות וכו' - הוא כמובן נתן הרבה סייגים וכמובן הוא הבטיח, אבל לא הבטיח לקיים. כל זה בקריצה הרגילה למתנחלים והכנף הימנית במפלגתו (שככה הבינו את הנאום). אבל לא ככה מבינים את הדברים בעולם.

זה לא קשור לדעה הפוליטית שלי (גילוי נאות - אני מצביע שמאל-מתון ושוקל להתפקד לעבודה לקראת הפריימריז שם - אם גם לדבר על פעילות אופרטיבית מעבר לקשקוש בפורומים), זה קשור לחשש שלי שאנחנו הולכים בעיניים עצומות על פי תהום. אם אתה מבין אחרת את התוכנית המדינית של נתניהו, אתה מוזמן לנסות להפיג את חששותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים