עבור לתוכן

מישהו יודע איך להתקין פרוז'קטור (מנורת הלוגן 500w)?

Featured Replies

פורסם

אני מרגיש קצת טיפש, אבל הזמנתי אחת כזאת:

557515.jpg

ועכשיו שהיא הגיעה, אני מוצא שאני אמור להתקין את כבל החשמל בעצמי(!). אני בקושי יודע לעשות סולדר..

אז אם יש מישהו פה שיודע - האם זה משהו פשוט, או שאני צריך להזמין חשמלאי? ומה בדיוק הוא אמור לעשות?

תודה מראש

פורסם

פעם אחרונה שעשיתי את זה, בגיל 13, זה היה די פשוט.. קצת תושיה

פורסם
  • מחבר

פעם אחרונה שעשיתי את זה, בגיל 13, זה היה די פשוט.. קצת תושיה

זה לא הגיעה עם הוראות, אז אין לי מושג מה לעשות.

פורסם

למיטב זכרוני זה יוצא מהקופסא הקטנה למטה, תפתח אותה ותראה מה הולך שם. אם אתה יכול לצלם או משהו אז בכלל יהיה יותר קל.

פורסם

אל תתרגש יותר מדי זה לא מסובך. בצד אחד של הבבל יש את התקע, מהצד השני יש שלושה גידים (במידה ואין תצטרך לגלף את הוחטים), סביר להניח שגידים הצבעים הבאים כחול, חום וירוק-צהוב (אם יש שתיים זה גם בסדר כי זה מנורה). אתה מפרק את המאחורה של המנורה ואז יש לך סימולים של הערקה, פאזה ועוד סימן, את הצהוב ירוק (במידה ויש) אתה מחבר לערקה, את החום אתה מחבר לפאזה ואת הכחול לשלישי במידה ואין ערקה (רק שתי חיבורים ) פשוט לא מחברים את הכבל צהוב-ירוק, (ייתכן וטעיתי ואת הכחול מחברים לפאזה, זה לא משנה כי זה מנורה, בנוגע לצהוב ירוק אני בטוח). על מנת לחבר יש לך בורג קטן כזה שמסובבים קצת, שתדל שלא להוציא אותו כי אחרי זה מעצבן להכניס אותו, לאחר מכן מכניסים את הכבל כך שסיבי הנחושת נכנסים מתחת לבורג, מהדקים. סוגרים הכל וזהו.

פורסם
  • מחבר

למיטב זכרוני זה יוצא מהקופסא הקטנה למטה, תפתח אותה ותראה מה הולך שם. אם אתה יכול לצלם או משהו אז בכלל יהיה יותר קל.

הנה לך

img2094dx.jpg

פורסם
  • מחבר

אל תתרגש יותר מדי זה לא מסובך. בצד אחד של הבבל יש את התקע, מהצד השני יש שלושה גידים (במידה ואין תצטרך לגלף את הוחטים), סביר להניח שגידים הצבעים הבאים כחול, חום וירוק-צהוב (אם יש שתיים זה גם בסדר כי זה מנורה). אתה מפרק את המאחורה של המנורה ואז יש לך סימולים של הערקה, פאזה ועוד סימן, את הצהוב ירוק (במידה ויש) אתה מחבר לערקה, את החום אתה מחבר לפאזה ואת הכחול לשלישי במידה ואין ערקה (רק שתי חיבורים ) פשוט לא מחברים את הכבל צהוב-ירוק, (ייתכן וטעיתי ואת הכחול מחברים לפאזה, זה לא משנה כי זה מנורה, בנוגע לצהוב ירוק אני בטוח). על מנת לחבר יש לך בורג קטן כזה שמסובבים קצת, שתדל שלא להוציא אותו כי אחרי זה מעצבן להכניס אותו, לאחר מכן מכניסים את הכבל כך שסיבי הנחושת נכנסים מתחת לבורג, מהדקים. סוגרים הכל וזהו.

אני לא מבין במושגים הללו. לכן, הייתי מעדיף לתרשים.

אבל השאלה היא - מה אני מכניס לשלושת החורים, ואין אני מחבר את זה סופית לתקע החשמל?

מן הסתם שאני צריך לקנות משהו, אבל אני פוחד שאם אלך לחנות הכל-בו הקרובה אלי, בלי לדעת מה אני מחפש, יצחקו עלי.

פורסם

סבבה אתה דוחף דרך החור את הקבל מכניס את הגידים כמצו שאמרתי לך (סביר להניח שהאמצעי זה הערקה אבל לך תדע סתכל הסמונים). לאחר מכן! פותח את השני ברגיםן שצמודים ללחור שדרכו הכנס את כל הכבלשם את ביניהם, שם את הרצועת פלסטיק חזרה וסוגר הכל.

פורסם
  • מחבר

סבבה אתה דוחף דרך החור את הקבל מכניס את הגידים כמצו שאמרתי לך (סביר להניח שהאמצעי זה הערקה אבל לך תדע סתכל הסמונים). לאחר מכן! פותח את השני ברגיםן שצמודים ללחור שדרכו הכנס את כל הכבלשם את ביניהם, שם את הרצועת פלסטיק חזרה וסוגר הכל.

אבל אין לי שום כבל..

ואפילו אם היה לי, לא הייתי יודע איזה אחד להכניס לאיזה חור.. ואני פוחד ממה יקרה אם אני אכניס את הכבל הלא נכון לחור הלא נכון.

פורסם

לא קיבלת כבל חשמל עם המנורה?! אז נדפקת... תשיג אחד. ולא יקרה כלום, אם תחבר לא נכון לא יסגר מעגל חשמלי... ובגלל שזה מנורה אז הפלוס והמינוס לא משנים!

פורסם

אם לא קיבלת כבל אז כל הזין. בכל מקרה, קח איתך את המנורה, לך לאיזו חנות אלקטרוניה\חשמל שכונתית, אני מאמין שהם אפילו יעשו את זה בשבילך.. סה"כ זה מסתכם בדקה וחצי של עבודה.

אגב, אם אתה הולך לחבר לבד, אז שים לב שאת הכבל חמשל מכניסים מהעיגול שנמצא למטה (צריך קצת לשחרר אותו, להכניס את הכבל ולסגור) כדי שהמנורה תיהיה חסינה למים (באופן מסויים..) ושתוכל לסגור את הפלסטיק שהורדת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים