עבור לתוכן

קניית מערכת שמע לסלון, תקציב 10k

Featured Replies

פורסם

עוברים לבית חדש!

אי לכך, אנחנו רוצים להתחדש במערכת שמע לסלון (4.8 על 6 מטר).

במחיר זה אני צריך לרכוש מגבר\רסיבר ורמקולים, אם בתצורה של 2.1\2.0\4.2\5.1 (לפי מה שאתם חושבים שמתאים לצרכים המפורטים להלן)

המערכת תתחבר ל HTPC (לא כלול במחיר) וטלויזיה 46 אינצ'.

מבחינת חלוקת שמע, אזי כ 60% מהזמן צפייה בטלוויזיה וסרטים, ושאר הזמן האזנה למוזיקה קלאסית (כינורות, קצת תזמורות נשיפה, תזמורות סימפוניות) וזהו בגדול.

מבחינת התקציב, אז הוא כאמור 10k ולפי הצורך יכול לחרוג עד 12K, אך עדיף באזור ה 10,000.

מקריאת פוסטים פה, אני מבין שעליי ללכת למספר מקומות לשמוע, ואין בעיה. אשמח לקבל המלצה למקומות שאפשר להאזין בהם למערכות שמע במחיר הנקוב באזור רמת גן\גבעתיים.

כמו כן, אשמח להכוונה למגבר\רמקולים מתאימים למחיר ולדרישות.

תודה מראש.

פורסם

אם יש לך אפשרות למיקום נכון למערכת 5.1 לך על זה.

אתה צריך שהרמקולים ה"אחוריים" יהיו 90 עד 110 מעלות ממך כשאתה מסתכל קדימה והקדמיים 22-30 מעלות. והסנטר כמובן באמצע.

אתה יכול בינתיים להשקיע את רוב הכסף ברמקולים טובים ורסיבר ולוותר על סאב בכיף, וסאב להוסיף כשתרצה ויהיה לך כסף. חבל מאוד להתפשר על משהו בתקציב כזה שרק רסיבר עולה חצי ממנו ואז ישאר לך כ1000 לכל רמקול ולהקטין אותו עוד יותר עם סאב שיעלה מינימום 800 שקל כדי שיהיה איכותי.

מערכת 2.1 זה רק לרמקולים לוויניים זולים (1K ומטה) וזה כמובן לא ממש משהו, למרות שאפשר לקנות פשוט 2 רמקולים איכותיים בגודל מלא מעץ וסאב ואז זה עדיין נחשב 2.1.

מערכת 4.2 זה לא הגיוני, סרטים לא עובדים עם זה, ולמה לעזזאל לבזבבז מלא כסף על שני סאבים במקום להשקיע ברמקולים וברסיבר.

בכל אופן לא יודע אם מותר לפרסם פה אבל תלך לפורום HOMETHEATER (גוגל), שם הרבה יותר מתעסקים בזה.

פורסם

תקציב מרשים. אמנם אתה נותן עדיפות כמותית קטנה לסרטים, אך המוסיקה שאתה שומע מאד "תובענית" כלפי מערכת, כך שהשקעה באיכות על פני הכמות עדיפה גם הפעם לטעמי. עם זאת, לך להאזין לקומבינציות שונות, של מערכות סטריאו וקולנוע ביתי בסכומים הללו וכך תוכל להתכוונן טוב יותר בעצמך על היחס הראוי בעת ויתור על איכות לטובת כמות. כמובן, עליך להשמיע עליהן את המוסיקה שלך ואת הפסי-קול של סוגי הסרטים בהם תצפה. אני מציע לך לקרוא את השרשור הבא, יש בו הרבה מידע רלוונטי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=474368.0

במקרה שלך, מאחר ואתה מעוניין בקולנוע ביתי, תצטרך לדאוג לרסיבר קולנוע ביתי ורמקולים נוספים כדי להשלים לצליל היקפי. עם 40% שימוש במוסיקה תובענית, לא הייתי מתפשר על פחות מהגברת סטריאו ומקור איכותיים. ניתן כמובן לשרשר את החלקים האחראים על הסטריאו עם הקולנוע הביתי כך שה"עסק" יעבוד בנוחות ובידידותיות, הכל בהתאם למשימה הבידורית שיצטרך לספק.

פורסם
  • מחבר

תודה לך על התגובה והקישור אכן היה מלמד מאוד.

אני מניח שאני אקפוץ לפיוז (הבנתי שזאת החנות הקרובה למגוריי ויכולה לתת מענה הולם) בקרוב.

ממה שאתה כותב, אני מבין שעלי לכוון לכיוון שני רמקולים מדפיים\רצפתיים איכותיים, מגבר סטריאו ומקור איכותי, ובנוסף רסיבר לקולנוע הביתי וסט משלים לרמקולים לסראונד. מספר שאלות:

1. אצל הוריי קיים רסיבר קולנוע ביתי מסוג denon avr 1602 שאינו בשימוש. האם הוא יכול לעשות את העבודה נאמנה עבור הקולנוע הביתי וכך אוכל לחסוך עוד כמה שקלים ולהשקיעם בשאר הדברים?

2. השידוך בין שני רמקולים לסטריאו ושאר הרמקולים והסאב אינו בעייתי? לא עדיף לקנות סט שלם במחיר זה (פזלתי לכיוון סט המוצג באומגה אודיו ואני מניח שגם לשם אגיע בחיפושיי).

3. במידה והתשובה לשאלה הקודמת היא שעדיף שני רמקולים איכותיים, נוכח המרחב הנתון, האם לחפש רמקולים מדפיים או שמא רצפתיים?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

לדעתי לא לקנות סט שלם תהיה טעות, רמקולים שונים פשוט נשמעים שונה, ולמרות שהתאמת האחוריים לא משמעותית כמו ההתאמה בין הסנטר לקדמיים, עדיין שמים לב לעתים וזה בהחלט פוגם בחוויה. אתה מתכנן להשקיע את הסכום הזה וזהו, לסגור את הפינה, או שזו התחלה של תהליך? במידה ואתה רוצה להשתדרג בעתיד היחסית קרוב, הייתי ממליץ על רצפתיים איכותיים. אם אתה רוצה לסגור את הפינה וזהו, קנה מדפיים וסאב (כמובן רצפתיים מקדימה, מאחורה בשני המצבים תרצה מדפיים). מאותה סדרת רמקולים של אותה החברה כמובן. תהיה ההעדפה שלך אשר תהיה לגבי הרמקולים עצמם, העיקר שיהיו בעלי אותם האלמנטים. לגבי המגבר - אני לא מכיר את הדגם הספציפי, אבל אם הוא תומך בDTS ושות' אין סיבה למה לא להשתמש בו. היום, בהסתכלות לאחור, הייתי מעדיף לקנות אחת המציאות ביד2 מאשר לשלם על רמקול חדש. נתח נכבד חנויות הסטריאו לוקחות לעצמן...

פורסם
  • מחבר

לגבי שאלתך לתקציב, זה הסכום המוקצב כרגע. איני פוסל שיפור ושדרוג המערכת בעתיד, אך לא בשנה הקרובה בשל אילוצי תקציב (בכל זאת עוברים דירה ;D ).

פורסם

1. כן ומדובר ברסיבר מוצלח לזמנו ומבית טוב. עם זאת, תמיד יש את עניין התמיכה בתקנים חדשים שיצאו מאז (שעשויים להתגלות כגימיק שיווקי, תצטרך לבדוק זאת בעצמך באמצעות השוואה של התקנים שהרסיבר שלך תומך לעומת אלו שהתקציב שלך מאפשר לרכוש). כאמור, בקר בחנויות מתמחות והאזן על מנת לעשות תאום ציפיות. אולי לאזניך לא יהיה הבדל משמעותי בין מגבר סטריאו לרסיבר ואז תוכל להשקיע יותר ברמקולים.

2. תלוי עד כמה חשובה לך האיכות בסטריאו. כעקרון, תוכל לבחור סט שלם, אם כי אתה לא מחויב לכך כי סט שלם גם אומר שהקדמיים באותה רמה כמו השאר. אם אתה רוצה להשקיע בקדמיים יותר, אתה תמיד יכול לבחור לעשות כן וכדי לא ליצור חוסר התאמה בגוון הצליל, לרכוש את השאר מאותו יצרן. סאב יהיה פחות בעיה מבחינה זו כי הוא מטפל רק במנה מאד מסוימת ומוגדרת של תדרים.

3. בהתחשב בגודל החלל שלך, רצפתיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים