עבור לתוכן

כיצד ניתן להקים מערך עם ניתוב מתקדם למשל OSPF או IGRP עם WIN/LINUX ו4 נתבים

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 נתבי EDIMAX 6204WG

ועוד נתב+מודם של בזק 6740U ונתב+מודם של בזק SIEMENS SL2-141

סוויטץ של EDIMAX 1GBIT לא מנוהל.

2 כרטיסי רשת.

ווינדוס 7.

תשתית- בזק, ספק- שתי ספקיות.

אני יודע שיש אפשרות לחבר נתב אחד שיחובר לספק א' בPPPOE, ונתב אחר יחובר בPPTP/L2TP (יוזר של כבלים) אל ספק ב' על הרשת של ספק א'.

האם יש אפשרות לעשות שהווינדוס או נתב אחד מכולם ידעו לעשות ניתוב כגון OSPF? ז"א כאשר שאני ניגש לכתובת חיצונית מסויימת הוא ידע להפנות אותי לפי הספק שדרכו תיהיה הדרך המהירה ביותר?

או האם זה בכלל אפשרי לעשות את זה ברמת תוכנה מבלי צורך בכל הנתבים, ויספיק נתב אחד שיחובר בPPPOE ובווינדוס יהיה חיבור VPN ועם תוכנה מסויימת לעשות זאת?

או האם יש קומבינציה אחרת לגמריי שאיתה ניתן לעשות את זה? למשל לינוקס?

אני אשמח לתשובות ורעיונות עם הסבר :)

עם METRIC של ווינדוס זה לא אפשרי, שזה מה שחשבתי שאפשרי לעשות עם זה, אך אחרי המאמר שציפ הביא הבנתי שזה לא אפשרי.

כעיקרון מה שאני רוצה זה ניתוב דינאמי.

אני חושב שOSPF זה ניתוב בתוך רשת פנימית ולא WAN, האם ניתן לעשות זאת לפי הדוגמא שנתתי? ניתוב דינאמי ע"פ ספק אחר לגמריי?

תודה מראש לכל העוזרים.

ואם לא הייתי ברור אשמח לחדד דברים שלא ברורים.

ואם רשמתי משהו לא נכון מבחינת ההבנה שלי של איך זה אמור להיות, אשמח אם תתקנו אותי

פורסם

מה שאתה רוצה לעשות זה ליצור LOAD BALANCING של הנתבים?

פורסם
  • מחבר

לא בהכרך, אפשר להגיד שזה סוג של load balancing, אני מתכוון מהבחינה של.

לפעמים בשעות מסויימות דרך ספק א' אני מוריד משרת שיש לי על המהירות המקסימלית של התשתית שלי, וגם הזמן תגובה הוא טוב, ובאותו זמן ספק ב' יתן לי זמן תגובה פחות טוב ומהירות הורדה פחות טובה.

אני רוצה שהוא ידע לבד לנתב אותי דרך אחד מהספקים (שניהם מחוברים במקביל) עם זה שיתן לי את הביצועים הכי טובים קרי פינג ומהירות הורדה/העלאה.

האם זה בכלל אפשרי ברמת משתמש? או רק ספק אינטרנט יכול לעשות זאת?

פורסם

אין צורך בפרוטוקול ניתוב מכל סוג שהוא לפי הדרישה שלך.

ניתן ליישם את הבקשה שלך ע"י שינוי מטריקה דינמי לפי תנאים.

המנגנון נקרא ip sla וקיים בios וjunos, אני לא מכיר נתב ברמה הביתית עם יכולות כאלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים