עבור לתוכן

מושגים של תואר ראשון.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין בנושא אז זאת הסיבה שאני שואל את השאלות..

לסיים תואר ראשון וללכת לעבוד זה דבר טוב יותר מלעשות תואר ראשון ואז להמשיך לתואר שני?

ככה זה נשמע מדבריך..

איפה אני יכול לראות את הנתונים של הסטודנטים לתואר ראשון/שני?

TheFly -אתרים מפורסמים לפעמים מוטעים ולכן אני משתדל שפחות להסתמך על "מידע רשמי" ומנסה לקרוא יותר תגובות של אנשים בשטח..

תחום ההנדסה גם נשמע מרתק אבל שוב.. מה טווח השכר בערך?

פורסם

תלוי במה,

בקשר לעבודה ותואר שני-

תואר שני=אתה לומד עוד שנה או שנתיים, ובזמן הזה עושה דברים בשביל האונ' כמו בדיקת תרגילים עזרה למרצה לימוד תלמידים לתואר ראשון וכו' בתמורה אתה מקבל סכום כסף כלשהו (נראה לי שבסביבות האלפים הבודדים).

אבל אתה מקבל השכלה נוספת ונהיה יותר משכיל וחכם בתחום שלך מה שיעזור לך בעבודה ובמשכורת בעתיד

אתה הולך לעבוד- נגיד מהנדס חשמל\מחשבים מתחיל מקבל 12 אלף+-

איזה נתונים אתה מחפש בדיוק?

בנוסף- תלך ללמוד מה שאתה אוהב, לא מה שאתה לא אוהב אבל מרוויחים הרבה כסף

פורסם

אתה צודק שעדיף מידע ולא הערכות. לכן הצעתי את האתר הזה שהוא אתר לחיפוש עבודה.. זאת הדרך הכי טובה לדעת כמה משרות יש בתחום בקלות.

להנדסות למיניהן יש ביקוש והשכר גבוהה. זה תלוי גם בציונים שלך ואיפה למדת - למשל לסטודנטים של הטכניון בהנדסה יש יתרון בחיפוש עבודה לפי מה שאני יודע כי זה מוסד נחשב בתחומים האלה.

בנוגע לשכר:

http://www.alljobs.co.il/SalarySurvey.aspx

פורסם
  • מחבר

ראיתי שפרסמת שמתוך 80 סטו' שמסיימים תואר ראשון, 60 ממשיכים ישר לתואר שני.

מאיפה הנתונים האלו? אני יכול לראות אותם גם לגבי תארים אחרים?

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתך לגבי ללמוד משהו שאני אוהב ולא משהו שאני לא אוהב.

אבל בגלל שתחום הטכנולוגיה (מחשבים, פיתוח, הנדסת מכונות וכד') מאוד מעניין אותי - אני ארצה גם לסנן תארים על פי המצב שלהם בשוק העבודה..

בנוסף, בלינק ש TheFly הביא, יש לדוגמה את המשרה:

מהנדס Chip Architect

זה נשמע מעניין, מה צריך ללמוד בשביל לעבוד בדבר כזה?

זאת אחת הבעיות שיש לי גם בטבלת שכר הענקית הזאת.. שמשם אני לא יכול לדעת מה אני אצטרך ללמוד על מנת להשיג משרות כאלו..

פורסם

כל החלק של ה"חומרה" בטבלה שייך להנדסת חשמל, גם מה שרשמת

אבל חסרים שם הרבה תחומים של הנדסת חשמל, בטבלה שם חסר הרבה דברים.

בכל מקרה, חשמל תוכנה ומכונות זה מאוד שונה, אני לומד חשמל, לפני הלימודים התלבטתי בין זה לתוכנה, עכשיו אני רואה כמה אני לא רוצה לגעת בתחום של תוכנה ונמנעתי ללמוד בכיוונים של תכנות מעבר לקורס בסיסי, ומכונות בכלל אני לא רוצה להתקרב

בקשר ל80 ול60, בלינק שפורסם פה של אונ ת"א הם רשמו כמה סטודנטים יש להם

וכמו שרשמו מתחתי, תיכנס לאתרים של כל האונ', תקרא על כל מקצוע, לך לימים פתוחים, תראה רשימת קורסים, תדבר עם מרצים סטודנטים תחליט

פורסם

אני מציע שתפסיק לקרוא כותרות של תארים.

צמד מילים אומר לך שזה "נשמע מעניין" ועל פי זה אתה הולך לבסס את בחירת התואר שלך ?

נשמע כמו שיטה למילוי לוטו לא לבחירת תואר.

תיכנס לאתרי האוניברסיטאות - יש פירוטים של מסלולי התארים.

תקרא מה לומדים מתחת לכותרת.

אני מציע שתלך להרצאות של ימים פתוחים ותשמע על המסלולים. יש לפעמים גם פגישות ייעוץ ופגישות עם סטודנטים.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאני לא קורא רק כותרת וחושב לעצמי "יא איזה יופי של מקצוע נפלא"

אני קורא גם מעבר וכחלק מה"מחקר" בנושא אני גם שואל פה..

מחרתיים אני גם אלך ליום הפתוח באוני' ת"א.

פורסם

אל תתבייש לשאול שם שאלות.

2 הסנט שלי אליך בינתיים:

אם חומרה מדבר אליך יותר - הנדסה זה הכיוון.

אם תוכנה ואלגוריתמיקה - מדמ"ח.

מתמטיקה טהורה - אתה מוזר מכדי שאמליץ לך על משהו... המתמטיקאים מוזרים למדי. סטטיסטיקאים הם דווקא בסדר אגב חקב"צ.

ראיתי אנשים בהנדסה עובדים בתוכנה אבל לא ההיפך.

מצד שני הרמה של התוכנה שנלמדת שם היא מחפירה לדעתי. ממש רדוד מבחינה תיאורטית, אבל שפות תכנות רלוונטיות.

דו חוגי הוא קל יותר מחד חוגי כי אתה לומד את הקל משני העולמות. גם מאפשר לך לשלב דברים מעניינים ולא קשורים בעליל - סתם כי בא לך.

בחלק מהפקולטות גם דואגים להם יותר (קל יותר להתקבל לקורסים)

אפשר לעבור מדו לחד בכל עת אבל מחד לדו זה סיפור שדורש ממוצע פטנסטי. מלשון פנטזיה. כזה שאם יש לך אותו אתה לא צריך לעבור לדו חוגי.

תואר כפול - משהו מאוד תיאורתי. אני לא מכיר אף אחד שעשה את זה. אם בא לך לחיות תחת ספר ב5 (?) שנים הקרובות - אולי זה מתאים לך.

בכל מקרה אם בא לך 2 תארים ראשונים, תמיד תוכל לעשות עוד אחד אח"כ. זה לוקח הרבה פחות נק"ז בפעם השניה. כאלה אני דווקא מכיר, זה סבבה אם שילוב התארים נותן לך ייתרון תחרותי כלשהו (או, שזה מעניין אותך מאוד) אחרת זה ביזבוז זמן.

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת, תודה.

אני חושב שמחר אחרי היום הפתוח והמשך המחקר שלי אני אדע טוב יותר מה לעשות (כמו כן - למדמ"ח והנדסה יש תנאי כניסה גבוהים יותר מאשר חקצ"ב מה שאומר שאני אצטרך בשבילם גם להשקיע הרבה לפסיכו' בתקווה שלא יהיה פסיכו' נוסף..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים