עבור לתוכן

עזרה בהתלבטות ("22-23 עד 1200~ ש"ח)

Featured Replies

פורסם

הגיעה השעה להחליף את מפלצת ה CRT שיושבת לי על השולחן.

השימוש הכמעט יחיד שלי הוא טקסטים, טקסטים וטקסטים. בין אם זה גלישה, תכנות, קריאת מסמכים או כתיבת עבודות.

סרטים - מעט מאוד. בדרך כלל סרטונים קצרים יוטיוב וכיו"ב.

משחקים בכלל לא.

איכות בניה חשובה לי וכמו כן שמהסך יהיה שקט - ללא רעשי זמזום, high pitch וכו'. צריכת חשמל נמוכה היא פלוס.

מהתעניינות עבר כאן בפורום הייתי כבר מוכן ללכת על 2209WA (או ה- u2311h) אבל משיטוטים בפורומים אחרים

עושה רושם שהרבה אנשים לא מרוצים מה- IPS של דל\LG בהצגת טקסטים עקב ציפוי המאט ה"אגרסיבי" שלו שגורם לטשטוש טקסט, בעיקר

שחור על לבן (חפשו "u2311h coating" ב- hardforum לדוגמא, u2411 סובל מביקורות יותר קשות) ודווקא ה TNים הירודים מציגים טקסט חד יותר...

מישהו כאן נתקל בבעיה הזו או שאני קורא יותר מדי פוסטים של "אודיופילים" :silly: של תצוגה?

אני לא יכול שלא לחשוב שמכיוון שאני לא עוסק בגרפיקה ודיוק צבעים פחות מפריע לי, אם לא עדיף פשוט ללכת על TN פשוט ולחסוך כמה שקלים... יצא ויוצא לי לעבוד איתם בכל מיני מקומות ולא נתקלתי בבעיות מיוחדות.

ראיתי כאן המלצות גם ל 2333T שעולה אף הוא איזה 400 ש"ח פחות אבל נראה (שוב, מקריאת הפורום הנ"ל) שסובל מבעיית רעש ואיכות בניה.

מצד שני האפשרויות (USB hub), הארגונומיה והאיכות הכללית של דל מוצאים חן בעיני, ברור שאני לא מתנגד לזויות צפיה טובות יותר\צבעים חדים יותר אלא רק מתלבט האם הן שווים את הכסף ואולי גם ירידה בחדות הטקסט.

:s05:

פורסם

לא ראיתי ספציפית את הU2311H, אך אני עובד כבר כמה שנים מול מסכי IPS כאלה ואחרים - גם שולחניים וגם ניידים, וכך יצא שכולם בלי יוצא מן הכלל שיצא לי לעבוד מולם הכילו פאנלים מתוצרת LG. באף אחד מהם לא הרגשתי טשטוש בטקסט.

התיאור היותר נפוץ לתופעה הוא "נצנוץ" - כלומר רקע אחיד בהיר נראה גרגרי מעט ולא חלק לחלוטין. ההרגשה שלי היא שהתופעה מפריעה לחלק קטן מהאנשים, ואם איתרע מזלך ואתה שייך לקבוצה הזו, ייתכן שלא יהיה לך נעים לעבוד מול המסך. הסיבה שאני טוען שמדובר בחלק קטן היא שאחרת דיונים עם תלונות על כך היו נפתחים בפורום חדשות לבקרים.

יש הבדל גדול בין הבחנה בקיומה של תופעה לבין מצב שבו זה מפריע לך. כשיצא לי להשוות אחד לאחד כמעט תמיד יכולתי לומר שאני אכן מבחין באותו "נצנוץ", אך זה מעולם לא הפריע לי. ולולא מישהו העיר את תשומת ליבי לעניין, ייתכן שלא הייתי שם לב בכלל. אני חושב שחלק לא קטן מהמגיבים בדיונים האלה הם במצב דומה.

חשוב גם להבין, שכאשר מדובר במסכי IPS, האנשים שקונים אותם לרוב עושים זאת משום שהם מראש מודעים להבדלי איכויות, וככאלה הם יותר שמים לב ויותר ביקורתיים.

עוד נקודה: אם נתבונן במסכים שאינם TN בגודל 23" ובמחיר סביר, האופציות היחידות כמעט הן באמת הU2311H וה2333T. זאת אומרת שכל מי שחשוב לו לקנות לא TN, יקנה אחד משני אלה. לעומת זאת מסכי TN בקטגוריה הזו יש עשרות, אם לא מאות, מה שאומר שהחלק היחסי של הU2311H/2333T בשוק גדול משל כל מסך אחר, ומטבע הדברים גם כמות התלונות.

מה אני אומר בעצם: שצריך לקחת את כל השרשורים בני מאות עמודים וכל התלונות/בעיות/תקלות שמדווחים בהם בפרופורציה. הדבר שלדעתי הוא הכי טוב הוא פשוט להתרשם מהמסך או מסך דומה, אם יש לך אפשרות כזו, ולראות האם אתה מבחין בתופעות המדוברות והאם הן עשויות לפגום בחוויית השימוש האישית שלך.

פורסם

אני אישית לא שמעתי על התופעה וT2333

מסך מציון בעל פאנל משובח וDULL U23

עוד יותר אני חושב שאין לך ממה לחשוב מקניה של DULL 23

אני לא ממליץ על פאנל TN בשדרך כלל אין להם שחור עמוק

הזווית צפייה על הפנים ואין אחדות

ארונגרמיה על הפנים המסך לא נוח לצפייה וגורום לכאב ענענים( אני מדבר מנסיון יש לי מסלך עצל אחי TN

וזה פשוט בלתי נסבל) אין עומק צבעים כמו בIPS

אבל הזמן תגובה מוד איטי מה שמאפשר תנועה חלקה במשחקים אבל אני לא יודע כמה שתרגיש וגם יש להם בדגמים היותץר טובים חיבור HDMI

וחסכונים בחשמל ודקים ומעוצבים יפה אבל מבחינית איכטות הIPS לוקח ובמיוחד הDULL U23

פורסם

not sure if troll or retard

בכל אופן הU2311H מסך מעולה ובמחיר מצויין.

כל שאר מסכי הTN בשוק הישראלי לא מהווים תחרות לIPS של DELL

אולי כשיגיעו מודלים חדשים יותר כמו הPX2370.. אבל המחיר שלו יהיה בשמיים.

פורסם
  • מחבר

not sure if troll or retard

נו באמת... הפרתי איזה ציווי של דת ה IPS או משהו? עניינית -

תריץ חיפוש על זה ברשת ותגלה שמספיק אנשים מדווחים על התופעה שאני ו Qttp מדברים עליה (עד כדי כך שיש כאלה שיוצאים מגדרם להסיר את הציפוי תוך כדי הסתכנות בנזק למסך) כך שאני לא זה ולא זה :)

מכיוון שקריאת טקסט שחור-על-לבן, עד כמה שהדרישה הזאת לא תישמע טריויאלית\מטופשת, זה בערך הדבר הכי חשוב עבורי כרגע אני עדיין מהסס.

תודה על העזרה.

פורסם

אם אתה מעוניין אשמח למכור לך מסך 19" MAG ששירת אותי נאמנה במשך כ3 שנים, לפי דעתי לקריאת טקסטים אתה ממש לא צריך יותר מזה.

בכלל מסכים רחבים לקריאת טקסטים הם לא נחוצים ולפעמים גם לא נוחים, הייתי ממליץ על מסך עם רזולוציה טבעית נמוכה יותר על מנת שהטקטס יהיה קריא ונוח לעבודה.

בכל אופן, כיום ההבדלים בין מסכי 19" אינץ TN מרובעים ל23HD רחבים אינם גבוהים מספיק ולא מצדיקים את מחירם.

אז באמת העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לחפש מסך 19" מרובע במצב טוב יד שניה ולסיים עניין. חוסך בכסף, במקום ולפי דעתי הרבה יותר נוח לקריאת טקסטים לאורך זמן.

פורסם

נו באמת... הפרתי איזה ציווי של דת ה IPS או משהו? עניינית -

תריץ חיפוש על זה ברשת ותגלה שמספיק אנשים מדווחים על התופעה שאני ו Qttp מדברים עליה (עד כדי כך שיש כאלה שיוצאים מגדרם להסיר את הציפוי תוך כדי הסתכנות בנזק למסך) כך שאני לא זה ולא זה :)

מכיוון שקריאת טקסט שחור-על-לבן, עד כמה שהדרישה הזאת לא תישמע טריויאלית\מטופשת, זה בערך הדבר הכי חשוב עבורי כרגע אני עדיין מהסס.

תודה על העזרה.

המילים היו מכוונות למגיב מעלי... הוא מתנסח בצורה כ"כ מעניינת.

פורסם

בתור "אודיופיל" של מסכים לשימושי טקסט ואחרי עבודה ארוכת שנים על מסכי DELL עם IPS ו-PVA אני יכול לומר לך שאתה יכול להסיר חשש מליבך.

אם אתה רוצה את ה-BEST אני הייתי הולך על ה-DELL U2410 כי רזולוציה אנכית של 1200 פיקסלים זה בונוס בעבודה עם טקסט.

כבונוס אתה מקבל ארגונומיה כמעט מושלמת, שלל חיבורים ומצב PIVOT שימושי למדי (אך איכות הטקסט יורדת מעט).

עם זאת, קשה להצדיק אותו מכל בחינה אחרת מול ה-U2311 שעולה כ~1000 ש"ח בלבד ולכן מהמשתלמים והאיכותיים שיש.

גם ה-2333T בסדר גמור בטקסט - קצת פחות בסרטים/גיימינג. לדעתי הארגונומיה המאוד בסיסית שלו מגבילה והוא לא רחוק במחיר מה-U2311 כלל.

מסך זו השקעה לטווח ארוך ולא הייתי חוסך כל שקל פה - ודאי לא TN שעולה כמעט אותו דבר.

עוד לינקים לעיונך:

TN - למה לא מתאים לעבודות טקסט ממושכות ?

2333T סקירה אישית

איכות טקסט מזעזעת במסכי TN

הערת סיכום - למרות כל האמור לעיל, עדיין CRT איכותי ושטוח (תקין) עם קצב ריענון גבוה נותן איכות טקסט עדיפה על כל LCD בשוק היום לדעתי. אבל אין כאלה היום...

פורסם

אתם יכולים לכתוב 'וידאופיל', זה מינוח מקובל למדי. :)

לעניין עצמו, אני מבין למה אתה מתכוון אבל בשורה התחתונה, over-all, ה-IPS-ים של דל (לי יש את ה-2209WA) הם לעיני מסכים מוצלחים יותר מה-TN-ים למיניהם (וגם אני כמעט באופן בלעדי משתמש במסך עבור קריאת מלל; כלומר מכלול היתרונות בא לידי ביטוי גם לשימוש זה).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

גונן,

מה עדיף לקריאה מרובה של טקסט,מסמכים,פיתוח תוכנה - 2209wa או u2311 ?

פורסם

לדעתי - U2311, בעיקר בזכות הרזולוציה בעדיפה שנותנת טקסט חד במיוחד עם שטח עבודה גדול משמעותית.

פורסם

ברזולוציה כזאת הטקסט לא יהיה קטן מדי?

פורסם

זה עניין אישי וגם של הרגל.

בכל מקרה, ב-OFFICE ובדפדפן אתה תמיד יכול לשחק עם הזום ובעורכי טקסט פשוט תשחק עם גודל הפונט של ברירת המחדל.

קל מאוד מניסיון.

ה-dot pitch של ה-U2311 מבטיח פונטים חלקים וחדים יותר ואם תתרגל לגודל הפונטים גם תרוויח שטח עבודה גדול משמעותית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים