עבור לתוכן

בניית מערך מסכים עבור Eyefinity

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כיום ברשותי מסך 28" של HANNSG, אחלה מסך אבל עם פאנל TN.

יש לי אופצייה של להוסיף לו 2 מסכי 20", אחד מכל צד, במצב PIVOT כך שבעצם אקבל מערך Eyefinity עם רזולוציות לא אחידות, מסכים לא אחידים, פאנל TN גם במסכים הקטנים.... אך זה מסתכם בהוצאה של כ-1200 עד 1400 ש"ח כרגע.

אופציה שניה, לקנות 3 מסכי Dell U2311H במחיר של כ-3000 ש"ח בערך. ואז אהיה עם מסכים/רזולוציות אחידות ופאנלי S-IPS.

במצב זה אני אוכל למכור את המסך שלי... שאני לא באמת יודע להעריך כמה אקבל עליו. (מצבו מעולה)

מה הייתם עושים במקומי ?

תודה

פורסם

א) מה אתה מתכוון לעשות עם הEyefinity

ב) האם נראה לך ששלושה מסכי 16:9 רחבים ונמוכים זה לצד זה הוא פתרון נוח לעבוד איתו? מדובר אפקטיבית ברזולוציה של 5760X1080 ויחס של 5.33:1. לרוב השימושים זה יהיה הרבה יותר מידי שטח לרוחב ולא מספיק שטח לגובה. שים לב שהרוחב הכללי של המערך הזה הוא 150ס"מ נטו (נתעלם מרוחב המסגרת).

הפתרון הכי נוח שראיתי אי-פעם לעבודה עם שלושה מסכים הוא:

30" מרכזי - 2560X1600

שני 20" לא רחבים בPortrait מצדדיו - 1200X1600 כל אחד.

כמו פה:

אתה מקבל רזולוציה אחידה ולא פחות חשוב - גודל נקודה אחיד כמעט לחלוטין (יש הפרש של חצי סנטימטר בערך בגובה בין מסכי ה20" ל30" במצב זה). הרוחב הכולל הוא 125ס"מ נטו, יש לך רזולוציה כוללת של 4960X1600 (יחס של 3.1:1) מה שנותן לך גם מספיק פיקסלים לגובה וגם כמעט 30% יותר פיקסלים באופן כללי משלושה מסכי FULLHD.

הבעיה? לך תקנה עכשיו מסך 30" ושני 20" לא רחבים. השקעה של משהו כמו 10K כשמדובר בפאנלים איכותיים. ;D

במקרה שלך, אינטואיטיבית נראה לי שדווקא הפתרון הראשון יהיה יותר נוח, כי אני פשוט לא מסוגל לדמיין שום דבר טוב משלושה מסכי 23" רחבים על שולחן אחד, אבל אולי זה רק אני. וזה תלוי גם במה שאתה מתכוון לעשות עם זה.

פורסם
  • מחבר

מסכים איתך שזה הפתרון הכי טוב, ראיתי את זה גם באיזה אתר. אבל זה יקר מידי :silly:

מטרת ה-Eyefinity בגדול היא למשחקים, אני גם אבצע שימוש משרדי של אינטרנט וכו'... אבל ה-Eyefinity איננו נועד בשביל זה מבחינתי.

מקריאה באינטרנט הבנתי שאי אפשר להריץ Eyefinity במסכים עם רזולוציות שונות, ככה שזה דיי הורס כמה אופציות שתיכננתי.

(כגון לקנות 2 מסכי 27" של סמסונג, ב-3,500 ש"ח ואז יהיו לי 3 מסכים של 27-28")

אבל...... מה שראיתי פה שהרבה אנשים הגיעו למסקנה שעדיף 28" אמצעי, ולשים מהצדדים עוד 2 מסכי 24" עם אותה הרזולוציה.

הם טוענים, וזה נשמע הגיוני, שרוב הזמן אתה מתמקד במסך האמצעי ולכן עדיף שהוא יהיה גדול, ושהצדדיים נותנים לך רק את תחושת המרחב ואתה רק רואה אותה בזווית העין ולא באמת מתמקד בהם.

אני לא רוצה להוציא על כל הסיפור יותר מ-3,500 ש"ח נניח, אולי חריגה לכיוון ה-4,000 אם תהיה אופציה ממש טובה.

לגבי 3 מסכי 23" רחבים, אתה מוזמן לראות דוגמא

:)
פורסם

זה לא יגרום לזה שברגע שתעבור טיפה הצידה דברים יהיו קטנים יותר?

אתה תשחק Fish Eyefinity

פורסם
  • מחבר

שים לב איך נראים מסכים בגודל שונה פה -

http://hardforum.com/showthread.php?t=1461030&page=2

אני מצרף גם סרטונים מיו טיוב שתוכלו להתרשם בזמן אמת, מסכים בגודל שונה:

פורסם

פה מדובר בהבדלים לא גדולים במיוחד (24" לעומת 23"). זה עלול להיות מורגש יותר כשההבדל הוא (נניח) בין 28" ל24" או 23". אולי גם לא. לצערי, נראה לי שהדרך היחידה להתרשם באמת מאיך setup מסוים ירגיש זה לנסות אותו (או לפחות לראות ספציפית אותו בוידאו שכזה).

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם ומתנצל על ההקפצה של הת'ראד המזדקן.

כרגע עומדות לפני 2 אופציות ואני מבקש את עזרתכם בפלוסים ומינוסים של כל אפשרות:

3 x Samsung P2770HD (TN) = 3x1450 = 4350 nis (3.5cm bezel)

3 x Dell u2311h (IPS) = 3x869 = 2607 nis (1.9cm bezel)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים