עבור לתוכן

צריך המלצה למשחה תרמית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני צריך משחה תרמית חדשה. לא אכפת לי המחיר העיקר שתעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר ושתחזיק מעמד לזמן ארוך כמה שאפשר.

חשוב שהיא תהיה מאוד איכותית - לא אכפת לי לשלם כמה שצריך.

איזה מבין המשחות הבאות הכי מומלצת?

http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems&cat=8280

כמו כן חשוב שהמשחה תהיה מבוססת כסף (SILVER) ולא סילקון!!

• תגובות 34
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני עומד לפני החלפת גוף קירור ולכן גם החלפת משחה, אני עבדתי עד היום עם Arctic Silver 5 וחושב שזו עדיין בחירה טובה.

לפי מה שקראתי בעבר החברה רשמה שהמשחה לא מבוססת על כסף אבל יכול להיות קצת... (מוזר אבל זה מה שהיה נראה לי שהם התכוונו אליו..)

מה גם שעדיף שהמשחה לא תכיל כסף.

פורסם

חיפוש היה ענה לך על השאלה ! אחד מדגמים הAC MX-2/3/4 יהיה מצויין..

פורסם
  • מחבר

AC-MX 4 תתן לי את הביצועים הכי טובים? היא מחזיקה מעמד הרבה זמן?

והיא מבוססת כסף?

פורסם

אין כזה דבר ביצועים טובים כשזה מגיע למשחה תרמית. ההבדל בין משחה תרמית "איכותית" ויקרה לבין משחה תרמית ג'נרית וזולה הוא במקרה הרע כמה מעלות בודדות.

זה לא שאני אומר שאתה צריך לקנות דווקא את המשחה הכי זולה, אבל כמו שאמר taotao, אחת מבין ה-MX של Arctic Cooling תהיה מצוינת. גם זמינה בארץ ברוב המקומות, גם זולה יחסית וגם נותנת תמורה טובה לכסף.

למה אתה רוצה משחה מבוססת כסף? עדיף לקנות משחה שאינה מוליכה.

כל משחה תחזיק פחות או יותר זמן דומה, הן בסוף מתייבשות. אם כל מעלה חשובה לך אז גם ככה מומלץ לרענן את המשחה כל פרק זמן מסוים (נניח שנה וחצי, לפעמיחם פחות). זאת כמובן לא חובה אבל כמו שאולי כבר הבנת, אם תשלם יותר לא בהכרח תקבל משחה שתתן לך יותר, לא מבחינת מעלות ולא מבחינת אורך חיים.

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אני רוצה את המשחה בשביל ה-PS3 שלי ולא למחשב.

לכן אני ממש לא מתכוון לפתוח את המכשיר יותר מדי פעמים ככה שאני רוצה שהיא תחזיק כמה שניתן.

הבנתי מאיזה מאמר בנושא שעדיף למרוח משחה מבוססת כסף ולא סילקון.

בנוסף אשמח מאוד אם תסתכל בסרטון הנ"ל:

דקה 1:50 לערך - הצורה והכמות שבה הוא מורח את המשחה נראית לך טובה? זה לא יותר מידי משחה?

פורסם

הכמות של המשחה היא בסדר גמור, אבל אני לא מחבב את צורת המריחה הזאת (כי מניסיוני נוצרות בה בועות אוויר קטנות). אני לא ממש יודע איזה גוף קירור מתחבר לשני הרכיבים הללו אז אולי זאת אחת הדרכים היעילות למרוח את המשחה במקרה הזה, אבל אני לרוב מעדיף לשים משחה במרכז הרכיב ואז ללחוץ את גוף הקירור ועל-ידי כך למרוח אותה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני יעשה בכל זאת כמו שהבחור בסרטון מסביר.

אבל זה לא מסוכן שבצורת מריחה הזאת כשהוא ישים את גוף הקירור המשחה לא תינזול לצדדים מהלחץ?

פורסם

היא לא תנזל ובוא נגיד שכן... בשביל זה ממליצים לך לא לקחת משחה שמבוססת על כסף.

פורסם
  • מחבר

אם נקודה כ"כ קטנה מתפזרת בצורה כזאת - אז הכמות שההוא שם לא תידחף אל הלוח?

פורסם

אני אישית מעדיף למרוח (בלי הגזמה..) את המשחה על המעבד ולא לבצע לחיצה אבל כל אחד והבחירה שלו.

והבחור בסירטון נראה לי שם קצת יותר מידי אבל אולי אני טועה (צפיתי במסך קטן)

לדעתי אם תמרח בצורה טובה ולא בכמות מוגזמת אין סיבה שהחומר "יברח" מהלחץ.

פורסם
  • מחבר

קניתי את המשחה MX-4 ומרחתי שכבה יחסית דקה.

הטמפרטוה במנוחה עלתה ב-5 מעלות בערך , ובמאמץ של 50% היא מגיעה אפילו ל-65 מעלות.

כמו כן הטמפרטורה ממש לא יציבה והיא קופצת מ50 ל-60 במהירות. מה שפעם לא היה ככה לפני החלפת המשחה.

מה הבעיה? מרחתי קצת מידי או יותר מידי?

בעיקרון צריך שכבה כמה שיותר דקה זה הכי מומלץ?

פורסם

צריך שכבה לא דקה (יחסית) ולא עבה מדי. צריך שכל שטח הרכיב יהיה מכוסה בשכבה אחידה של משחה כך שלא ניתן לראות את פני השטח שלו.

שכבה דקה מדי היא לא יעילה וכנ"ל שכבה עבה מדי.

כמו כן תוודא שגוף הקירור יושב על הרכיב כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי לאחר בדיקה של שעה בערך , הבנתי שמשהו באמת לא בסדר אז נאלצתי להסיר שוב את גוף הקירור ולראות מה קורה.

ומה שגליתי שגוף הקירור נראה כך:

cpu1.jpg

והמעבד עצמו:

cpu2k.jpg

המצב באמת לא נראה טוב, אבל מה הסיבה שגוף הקירור לא "תפס" את המשחה?

כשמתי את הקירור ממש השתדלתי ללחוץ והבאתי אפילו תנועה סיבובית ככה בקטנה בשביל שזה יתפס טוב, אבל זה כנראה עדיין לא בא במגע.

עכשיו אני כמובן אמרח שוב, אבל מה לעשות הפעם? לנסות ללחוץ ממש חזק את גוף הקירור? להשים הפעם יותר משחה? מה גרם לבעיה הזאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים