עבור לתוכן

מישהו צפה בכולבוטק היום ?.

Featured Replies

פורסם

מסתבר, שתאגידי המים גונבים לכולנו סכומי כסף לא מבוטלים על צריכת מים, ושאני אומר לכולנו זה ממש לא מוגזם !!!.

בשבוע הבא יש המשך לכתבה ממליץ לכולם לצפות בה...

• תגובות 31
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש את זה באינטרנט? אין לי טלוויזיה...

פורסם

ממליץ גם לכל מי שגר בבניין רב קומות(רוב האנשים) לבדוק מד מים לפני יציאה לעבודה ואחרי חזרה הביתה - ולראות שהמד אכן זז לרעתינו :bash:

פשוט עושה חשק לשרוף את התאגידים :pissed:

עוד מעט יעלה הפרק ה16 המדובר

http://reshet.ynet.co.il/Shows/Kolbotek_video/episodes/

להכין כדורי הרגעה מראש ::)

לא רוצה לעשות ספויילר, אבל ממה שנראה כרגע, התקנים של מדי המים לרעת כולנו - התאגידים יודעים וסותמים :-X כי על הטעות השיטתית הזאת כולנו משלמים בכל רגע נתון

פורסם

תשרוף את מי שהחליט להפריט את המים שלך ולסדר למקורבים שלו ג'ובים. בסה"כ הם עובדים בשיטת מצליח- כמו כולם. שעוני מים דפוקים, ממשלה מפגרת שנותנת להם להעלות תעריפים חופשי וכו' וכו'. העיקר ישראל מתייבשת. לא שאני חושב שיש לנו עודפי מים, או שצריך לבזבז, אבל הייתי בכינרת לאחרונה, והמצב נראה סביר, בלי איים באמצע.

פורסם

איים או לא איים בכנרת, אתה יכול לצאת לחודש לחופשה באילת/חו"ל, ועדיין לקבל חשבון מים בגלל שהמד מים "רגיש" לזרם המים של שעון של השכן.

אין לי בעיה לשלם על מה שאני צורך, אבל למה לנפח חשבונות סתם? :nono: ולמה לתת חשבונות מים על סך צריכה של בריכה אולימפחת לניצולת שואה מסכנה קשת יום שמבזבזת בחודש מה שאדם ממוצע מבזבז ביום - פשוט מבחיל ומקומם :pissed:

פורסם

זה ממש נראה כמו עוקץ קרוב למושלם. מזל שמישהו עלה על זה. מעניין איך זה יגמר ואם יחזירו לאזרחים כסף. פשוט לא יאמן.

פורסם

מסתבר, שתאגידי המים גונבים לכולנו סכומי כסף לא מבוטלים על צריכת מים, ושאני אומר לכולנו זה ממש לא מוגזם !!!.

בשבוע הבא יש המשך לכתבה ממליץ לכולם לצפות בה...

הם לא גונבים כלום, בסה"כ הם לא מחלקים נכון את הצריכה.

החיוב נקבע לפי המונה הראשי שנמצא בכניסה לחלקה / בנין

המונים בדירות משמשים ליחס חלוקת המונה הראשי בין הדיירים.

פורסם
  • מחבר

יש את זה באינטרנט? אין לי טלוויזיה...

חפש בגוגל כולבוטק, אבל תראה את החלק הראשון רק מחר או מחרתיים.

פורסם
  • מחבר

זה ממש לא נכון יש דיירים שקבלו חשבונות של אלפי שקלים ויותר מדייר אחד באותו בניין.

פורסם
  • מחבר

זה ממש לא נכון יש דיירים שקבלו חשבונות של אלפי שקלים ויותר מדייר אחד באותו בניין ויותר מזה, בבניין שאני גר חיבו אותנו לכול דייר 50 קוב מים צריכה משותפת לכול דייר למרות שלא משקים את הגינה כלל. עכשיו תעשה חשבון כפול 36 דיירים כמה קוב חייבו אותנו על פעם בשבוע ששוטפים חדר מדרגות פעם בשבוע.

נראה לך הגיוני ?.

פורסם

אם תסתכל בחשבון המים שלך אז תראה שיש צריכה אישית + צריכה משותפת.

מהיכן זה מגיע ?

תאגיד המים מחבר בנין לרשת המים ושם שיבר ראשי + מונה. תסתכל טוב ותראה את זה בכל בנין.

עכשיו המים הולכים בבנין להרבה מטרות

חלק לדירות ועל זה יש מונים

חלק לגינה, פח אשפה, מערכות מים חמים משותפות ולזה אין מונה !!!

כל תקופה התאגיד קורא את המונה הראשי - זה סה"כ הצריכה

בגין המונים בדירות מחייבים אותך בצריכה האישית.

ההפרש בין סה"כ הצריכה לפי המונה הראשי וסה"כ המונים האישיים נקרא צריכה משותפת

את זה מחלקים לדיירים בסעיף צריכה משותפת.

עכשיו אם המונים בדירות מזייפים אז החלוקה בין הדיירים דפוקה אבל סה"כ החיוב יקבע לפי המונה הראשי.

ככה לדעתי זה עובד

פורסם

אוקיי, תקציר למי שלא ראה:

הם עשו בסוף הפרק הראשון בדיקת מעבדה לשעוני המים-

הקימו דגם של תשתית מים טיפוסית:

צינור ראשי שמתפצל ל3 דירות, וזורמים בו מים באותו הלחץ שהמכון התקנים קבע, שעל פיו מזרימים בבתים רגילים.

עשו מספר ניסויים והתוצאות פשוט גורמות לדם לשנות מצב צבירה :pissed:

בהתחלה בדקו כל שעון מים בחיבור נפרד - ואכן השעוני ההמים דייקו ע"פ התקן.

בהמשך חיברו את השעונים כך שמהצינור הראשי מתפצלים 3 צינורות שעל כל אחד הותקן שעון המים שנבדק מקודם.

כל צינור עם שעון כזה מייצג דייר, פתחו אחד מהצינורות, והשאר היו סגורים. ומשום מה חזרה התופעה שהציגו בהתחלה - דייר אחד משתמש במים ואצל כל הדיירים השעונים זזים ומודדים צריכה.

העבירו דרך צינור ראשון בלבד(2 נשארו סגורים) 100 ליטר של מים, והראו דבר הבא:

השעון הראשון הראה קריאה מדוייקת

הראו שעון שני שהחוגה זזה בו בזמן זרימת המים, למרות שהקצה הצינור היה סגור - והשעון מדד ביזבוז של מספר ליטרים.

בנוסף הראו צינור ראשי שמספר מים ל3 בניינים עם מס' קומות פר בניין.

כיבו את השלטר הראשי של המים של שני הבניינים, הזרימו מים באחת הדירות בבניין ה3, וכל 3 השעוני המים מדדו ביזבוז צריכה

כמובן הראו תופעה דומה בהרבה מקומות נוספים, ועוד ליקויי מדידה שאין לי כוח להרחיב לגבם

בפרק הבא יש הרחבה איך מה ולמה, אבל זה הספיק לי בשביל להבין 2 דברים:

1. התקן של מוני המים מיושן, לא עדכני ולא אמין לדיירים שחיים בבניין רב קומות וחולקים את הצינור המים הראשי.

2. ה"טעות" כתוצאה מזה שיטתית והיא כמעט תמיד לרעת הדיירים/המשתמשים, שעליה עושים קופה יפה, והשירות של כל התאגידים בסוף מאשימים את הדייר הפשוט בנזילות דמיוניות.

לדעתי קיימות כבר שיטות להתקנת השעוני המים כך שלא יושפעו באופן כזה חריג מצריכה של דיירים אחרים.

אבל כאן יש כנראה גם קבלן שמקבל שוחד להתקנה הלקוייה מתאגידים שמתנהלים כמו משפחות פשע :bash:

אבל זה כבר נדע בפרק הבא ???

פורסם

בקשר לזיוף במדי המים, בהחלט מפתיע, עם זאת בנגוע לעשרות מיליוני קוב של מים שנאבדים מדי שנה בגלל תאגידי

זה בהחלט לא מפתיע (והעובדה שמחרי המים עלו בישראל ב103%) פשוט קשורה בהפרטת תאגידי המים, שהמדינה

תאכל את החרא של עצמה.

שישרף העולם אם אין קריסה כלכלית מוחלטת (גם אם זה רגע לפני) הפרטה לא תוכל לתקן\לשפר את המצב כל מודל

כלכלי בעולם הוכיח את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים