עבור לתוכן

כמה באמת משפיעה מהירות הזכרונות על הביצועים?

Featured Replies

פורסם

אלהן,

אני די חדש בתחום הOC ושיחקתי קצת עם הגדרות המעבד והזכרונות שלי. (X2 4000)

הקטע, שהזיכרונות די הגבילו אותי, אז הייתי צריך להוריד אותן ממהירות 800 ל533

ואז יכולתי לסחוט עוד כ200 מגה הרץ מהממעבד. השאלה, כמה ההורדה הזו פגעה בביצועים?

משתלם לעבוד עם תדר נמוך יותר של הזכרונות עבור תדר גבוה של המעבד?

פורסם

כמו כל דבר בחיים זה תלוי.

בכמה אתה מוריד בזכרונות לכמה אתה מעלה במעבד, אבל בגדול מהירות הזכרונות אף פעם לא היו צוואר בקבוק שלך ,

מעבד במיוחד חלש יכול להיות. ולכן במקרה שלך זה היה הדבר הנכון לעשות.

פורסם
  • מחבר

כמו כל דבר בחיים זה תלוי.

בכמה אתה מוריד בזכרונות לכמה אתה מעלה במעבד, אבל בגדול מהירות הזכרונות אף פעם לא היו צוואר בקבוק שלך ,

מעבד במיוחד חלש יכול להיות. ולכן במקרה שלך זה היה הדבר הנכון לעשות.

הורדתי את הזכרונות מ800 ל533, זה נתן לי להעלות את התדר של המעבד בכ200-250MHZ.

נראה גם שיש ירידה משמעותית ברוחב פס של הזיכרון, זה משפיע במשהו במהירות טעינת נתונים לזיכרון?

(כמו בטעינת מערכת ההפעלה או משחקים)

אגב, חלש-חלש, אבל המעבד הזה אוברקלוק אדיר! מ4000 הוא הפך ל5600 בלי טיפת מתח יותר!

אם הייתה איזו דרך לתת לו קצת יותר מתח-מעבד, נראה לי שהיה מגיע לATHLON X2 6200 בכיף.

פורסם
  • מחבר

אני אשאל אחרת, יש דרך לחשב כמה רוחב פס המעבד הספציפי שלי צריך מול הזכרונות לעבודה אופטימלית?

(Athlon X2 4000 @ 2.9GHZ)

פורסם

אתה יכול לעשות בדיקת זיכרון עם EVEREST לדוגמא..ולראות את רוחבי הפס במצבים שונים..

ועלה של 200MHZ במעבד מול 300+- בזיכרון לא משתלמת..שכן הזיכרון נפגע בצורה משמעותיתי יותר..

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לעשות בדיקת זיכרון עם EVEREST לדוגמא..ולראות את רוחבי הפס במצבים שונים..

ועלה של 200MHZ במעבד מול 300+- בזיכרון לא משתלמת..שכן הזיכרון נפגע בצורה משמעותיתי יותר..

כן עשיתי כמה בדיקות, נראה שזה קרוב מאוד לX2 6200 BLACK .. השאלה כמה אמור להיות באידאל ?

פורסם

לא הבנתי את השאלה..אתה רוצה לבדוק את ההפסד בהורדת תדר הזיכרון נכון..בEVEREST/AIDA64 יש לך מבחן לרוחב פס הזיכרון..

תריץ אותו..תראה מה התוצאות ותחליט מה מתאים לך..תריץ גם את המערכת במצב סטנדרטי בלי OC..ותחליט..

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי את השאלה..אתה רוצה לבדוק את ההפסד בהורדת תדר הזיכרון נכון..בEVEREST/AIDA64 יש לך מבחן לרוחב פס הזיכרון..

תריץ אותו..תראה מה התוצאות ותחליט מה מתאים לך..תריץ גם את המערכת במצב סטנדרטי בלי OC..ותחליט..

טוב מה שאני מנסה להגיד, הזכרונות די מגבילים אותי בהמשך ההלאה,

שווה לקנות זכרונות מהירים יותר עבור מעבד ישן כזה? (בשביל עוד 200מ"ה למעבד מקסימום)

ההוצאה תיתן שיפור רציני?

פורסם

לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים