עבור לתוכן

מפרט סופי - צריך עזרה מקצועית עד 5500 שקל בלי חריגה!

Featured Replies

פורסם

אתה יכול לדבר איתי בפרטי (אייקון בצורה בועה מלבנית בצד ימין), אך עדיף ומומלץ פשוט להקפיץ את הדיון הזה.

• תגובות 41
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הכל :D

פורסם
לאיזה רכיבים היית שולח את ה-500 שקל הנותרים כדי למקסם את הביצועים של המפרט הזה?

קנה אל פסק איכותי שישמור לך על המפרט. מומלץ בחום.

שתי הערות:

1. אם תקנה I5-2500 ו/או לוח H67/61, לא תוכל לעשות OC גם אם תרצה! כיוון שזה מעבד שמסוגל להגיע בלי קושי רב למעל 4.5GHZ זו יכולת שמאפשרת להאריך את חיי המפרט בלא מעט, במיוחד כשהאפליקציות בהן תשתמש תלויות בעיקר במעבד. זה באמת "הכי חזק שאפשר בתקציב" כי העליה בביצועים היא כמעט ביחס ישר לתדר וזה הרבה יותר מהשיפור כתוצאה מכל רכיב אחר כמו SSD או מעבד I7 למשל.

2. אתה יכול להתחיל עם כרטיס מסך בסיסי מאוד בהתחלה (פחות מ-200 ש"ח) ורק אם יהיה צורך של ממש תקנה כרטיס מסך יקר. אם אתה לא עושה OC אתה יכול לקחת לוח H67/H61 ולהתספק בהתחלה בכרטיס המסך המובנה במעבד עצמו (אחד החזקים שיש דרך אגב - ביחס לכרטיסים מובנים).

פורסם
  • מחבר

קנה אל פסק איכותי שישמור לך על המפרט. מומלץ בחום.

שתי הערות:

1. אם תקנה I5-2500 ו/או לוח H67/61, לא תוכל לעשות OC גם אם תרצה! כיוון שזה מעבד שמסוגל להגיע בלי קושי רב למעל 4.5GHZ זו יכולת שמאפשרת להאריך את חיי המפרט בלא מעט, במיוחד כשהאפליקציות בהן תשתמש תלויות בעיקר במעבד. זה באמת "הכי חזק שאפשר בתקציב" כי העליה בביצועים היא כמעט ביחס ישר לתדר וזה הרבה יותר מהשיפור כתוצאה מכל רכיב אחר כמו SSD או מעבד I7 למשל.

2. אתה יכול להתחיל עם כרטיס מסך בסיסי מאוד בהתחלה (פחות מ-200 ש"ח) ורק אם יהיה צורך של ממש תקנה כרטיס מסך יקר. אם אתה לא עושה OC אתה יכול לקחת לוח H67/H61 ולהתספק בהתחלה בכרטיס המסך המובנה במעבד עצמו (אחד החזקים שיש דרך אגב - ביחס לכרטיסים מובנים).

1. אשמח אם תסביר מחדש את ההערה הראשונה, לא הבנתי את הנקודה כל כך.

2. מה הקטע פתאום שלא צריך כרטיס מסך חזק וטוב? בפורום הקודם התרכזו בעיקר בו - הגעתי להבנה שזה הרכיב הכי חשוב בשבילי.

פורסם

1. הביצועים של רוב התוכנות שציינת תלויים בעיקר במעבד וה-I5-2500 הוא ככל החזק ביותר כיום במחיר שפוי.

בתוכנות הנ"ל, עבור אותו מעבד, ככל שתדר העבודה מהיר יותר, הביצועים ישתפרו ביחס ישר.

כלומר, אם תעלה את תדר המעבד מתדר בסיס (3.3G) ל-4.6G תקבל 40% שיפור בביצועים.

זה דורש לוח יקר ב-200-250 ש"ח, מעבד K יקר ב~120 ש"ח וקירור ראוי של ~200 ש"ח במקום המקורי.

אין עוד השקעה של 500-600 ש"ח שתיתן לך שיפור של 40% בביצועים.

עם זאת, OC זה בהחלט לא למתחילים אבל זה הרבה יותר פשוט היום עם ה-I5-2500K החדש.

2. נושא הצורך בכרטיס מסך, ודאי באחד יקר וחזק במיוחד, נידון בהרחבה פה באתר

הצורך הממשי בכזה כרטיס למשתמש חובב מוגבל לתוכנות מאוד מסויימות וגם אז לא בכל מקרה.

אותו סיפור לגבי הצורך בכרטיס קול מקצועי, אם כי אני מניח שלעריכת אודיו יש בו יותר צורך.

לכן הצעתי לך לפנות למומחים לנושאים הללו בפורומים שלנו ולחזור עם תשובה.

מה שאני הצעתי זה להתחיל בלי כרטיס או עם אחד מאוד בסיסי ורק אם תהיה לך בעיית ביצועים (אני בספק)

ויתברר לך שבאמת כרטיס כזה יפתור את הבעיה - קל מאוד להוסיף אותו מאוחר יותר. חבל לקנות סתם.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שהכנסתם אותי קצת לקטע של האוברקלוק אז יש לי כמה שאלות על זה:

1. לחבר שלי נשרף הכרטיס מסך בגלל אוברקלוק... אתם בטוחים שזה נדיר? :s05:

2. אוברקלוק הוא דבר תמידי? אני מתכוון, אם עשיתי אחד עכשיו הוא ישאר לי לכל הזמן ואני לא אצטרך לעשות שוב כל פעם? (מתייחס למה שYairZ אמר, שהוא עם אוברקלוק כבר 3 שנים.)

3. במה אוברקלוק מובחן הכי הרבה? למשל קיצור חיי המעבד לא קורה בכלל באוברקלוק טוב? ומה לגבי צריכת החשמל, משתנה?

תודה מראש :)

פורסם

1. העלאת מתחים מופרזת ואי-הבנה של מה-אתה-עושה-בדיוק בהחלט יכולה לגרום נזק.

2. OC נקבע בביוס - תמיד תוכל לשנות אם תרצה.

3. צריכת החשמל עולה, בעיקר עם העלאת מתחים (שלא תמיד נדרשת ב-OC סביר עם המעבדים האלה).

המעבד מתחמם יותר אבל אם לא תתפרע ועם קירור הולם זו לא בעיה.

יש לנו פורום שלם שמוקדש ל-OC. גש לקרוא/לשאול שם את המומחים לעניין.

פורסם
  • מחבר

רק כדי לעזור לי בהחלטה, תוכלו בבקשה לבנות לי מפרט שמבוסס על המפרט של יאיר רק מותאם לאוברקלוק?

תודה מראש ;D

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת? מישהו? :P

פורסם

בבקשה:

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP 23" U2311H - זמין במלאי ₪1081

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪1029

לוח אם:

[..] ASROCK P67 PRO 3 B3 ₪675

זיכרון:

[..] CRUCIAL RENDITION 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪205

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTS450 1GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! ₪545

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! ₪280

ספק כוח:

[..] ANTEC EARTHWATTS 500W - זמין במלאי ₪262

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪221

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪282

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות - לרוכשי מחשב חדש ! ₪80

מחיר סופי: ₪4865

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

+ הרמקולים מפה:

http://www.kingpc.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1549

פורסם
  • מחבר

תודה רבה קודם כל :D

והמפרט הזה טוב לאוברקלוקינג? זה בטוח (יחסית) לעשות עם זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים